INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA

Steaua nu scapă de Steve McClaren » Englezul este noul antrenor al lui Twente

Steve McClaren este sperietoarea Stelei.
Steve McClaren este sperietoarea Stelei.

Articol de - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 ianuarie 2012 22:31

Antrenorul care a "furat" Stelei, cu Middlesbrough, finala Cupei UEFA din 2006 semnează azi un contract pe 2,5 ani cu clubul olandez. Şi îi va reîntîlni pe roş-albaştri pe 16 şi 23 februarie în "16"-imile Europa League.

Drama din 20-27 aprilie 2006 nu va fi uitată niciodată de stelişti. După 1-0 pe "Lia Manoliu" în faţa unui Middlesbrough inferior, roş-albaştrii se vedeau în finala Cupei UEFA. O săptămînă mai tîrziu, era 2-0 pentru ei în prima repriză şi nimic nu părea să-i mai împiedice să joace ultimul act de la Eindhoven, cu FC Sevilla. Dar englezii, cu Steve McClaren, managerul lor, furibund pe marginea terenului, au revenit formidabil, întorcînd soarta meciului şi cîştigînd cu 4-2 în ultimele secunde. Acela va rămîne "coşmarul" Stelei. Şi o mare performanţă a carierei lui McClaren.

Un antrenor care a rezistat, cu Twente Enschede, dorinţei de revanşă a steliştilor şi în 2009, în grupele Europa Legue: a fost 0-0 în Olanda, 1-1 la Bucureşti, iar olandezii s-au calificat, bucureştenii, nu.

Primul nume la care s-au gîndit olandezii
Acum, după mai mult de doi ani de la ultima confruntare, roş-albaştrii au încă o şansă să se răzbune şi să-l elimine pe McClaren. Pentru că englezul în vîrstă de 50 de ani se întoarce la Twente. Clubul batav, locul 3 în campionat, la 5 puncte de liderul Alkmaar, l-a concediat ieri pe Co Adriaanse, aflat în conflict şi cu jucătorii, şi cu o parte dintre conducători. Şi îl va readuce pe McClaren. Astăzi, tehnicianul insular va semna probabil un contract pe două sezoane şi jumătate, urmînd să cîştige în total 3 milioane de euro ca salariu.

Singurul titlu al duetului McClaren-Twente
Twente este echipa care l-a consacrat pe McClaren. Aici, în 2010, a cucerit titlul de campion în Olanda. Primul şi unicul în istoria grupării. Primul şi unicul din palmaresul lui Steve. Numai că, de această dată, susţine cotidianul De Telegraaf, "Twente nu îi mai poate oferi celui considerat un salvator aceiaşi jucători. Au plecat de atunci Ruiz, Theo Janssen şi Perez, iar din actualul lot, nume importante, ca Mihailov, Chadli şi Douglas, se gîndesc doar la transfer. Un grup care are încă rezultate bune, dar care nu mai are acelaşi joc bun".

Două catastrofe după Twente
De cînd a plecat de la Enschede, în vara lui 2010, Steve McClaren a trecut dintr-o gafă în alta. Imediat, a semnat cu Wolfsburg, unde a pornit cu trei înfrîngeri consecutive. Iar pe 7 februarie 2011 a fost destituit. În iunie, a devenit manager la Nottingham Forest, în liga secundă engleză. Rezultate? 8 puncte în primele 10 meciuri şi demisie! Şi acum, "pădurarii" sînt pe o poziţie retrogradabilă.

"Twente e apă de ploaie!"
Gigi Becali nu se teme de viitoarea adversară a roş-albaştrilor din Europa League. "Ce atîta Twente? Noi o să ne calificăm, doar am promis că jucăm finala! Twente e apă de ploaie, nici măcar nu o să se apropie de careul nostru, veţi vedea!", a spus finanţatorul roş-albaştrilor. Gardoş crede că şansele celor două echipe sînt egale: "Twente e o echipă puternică, trebuie să fim atenţi!".

" Steaua este o echipă de calitate, cu mare tradiţie în cupele europene. Iar fanii românilor sînt extraordinari. Jucătorilor mei de la Middlesbrough le-a îngheţat sîngele-n vine la meciul din 2006 de la Bucureşti" (Steve McClaren, nou antrenor Twente)

"Nu cred că are vreo importanţă dacă Steve McClaren va fi noul antrenor al lui Twente. Important este să fim liniştiţi înaintea celor două jocuri" (Florin Gardoş, fundaş Steaua)

"Steaua are forţa să treacă de Twente, indiferent de numele antrenorului care va fi pe banca olandezilor. Nu trebuie să se gîndească nici o clipă la ce a fost cu Middlesbrough!" (Bănel Nicoliţă, fost mijlocaş Steaua)

"Nu McClaren ne-a eliminat atunci, am avut noi ghinion incredibil! Trebuia să ne calificăm în finală, dar s-a întîmplat ceva ce se vede rar de tot în fotbal!" (Sorin Paraschiv, fost mijlocaş Steaua)

Steaua vs McClaren

Cupa UEFA 2005-2006
20 aprilie 2006 Steaua - Middlesbrough 1-0
27 aprilie 2006 Middlesbrough - Steaua 4-2

Europa League 2009-2010
1 octombrie 2009 Twente - Steaua 0-0
17 decembrie 2009 Steaua - Twente 1-1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
joaquin
joaquin  •  04 Ianuarie 2012, 04:22

Ba , meciul ala l-a pierdut Olaroiu , nu l-a castigat Mc Claren ! Nu e posibil si nu e voie sa faci schimbari in asa fel incat sa termini meciul cu 10 jucatori DEFENSIVI pe teren cand tu conduci 2-0 ! Trebuie ca esti pprost ca noaptea . Carlos , Ogararu , Balan (care a si gresit la golul decisiv) ,Goian, Ghionea, Baciu , P.Marin , Nesu (saracul !) ,Lovin , Radoi si numai Dica , jucator de atac ! Probabil ca daca regulamentul ii permitea si a patra schimbare , Olaroiu il schimba si pe Dica cu ...Cernea si jucam cu doi portari ! Vai de capul tau Olaroiule !

sylar_1923
sylar_1923  •  04 Ianuarie 2012, 02:51

Cica "Antrenorul care a "furat" Stelei, cu Middlesbrough...". Ba esti nebun ??!! Voi o plangeti pe steluta ca e furata la cat a furat clubul asta bolsevic in toata existenta lui ?? Dar na... daca redactia ghesepe e platita de un anumit cioban si anume Jiji, e normal ca articolele sa fie partinitoare. Auzi la ei... steaua furata :)). Dimpotriva, ceea ce li s-a intamplat atunci, si deasemenea si in meciul cu Napoli, putem sa consideram ca singuri au atras cele intamplate. Ce sa ii faci, se mai intoarce si roata, dar ca roata sa fie rotita complet, aceasta clona bolsevica trebuie radiata complet din fotbalul romanesc, impreuna cu dinamo, ca si aia sunt in aceeasi oala.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează