INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  WEST HAM - ASTRA 2-2

Șumudică a pus Astra pe o listă selectă! Ce performanță a realizat trupa din Giurgiu

Articol de - Publicat vineri, 31 iulie 2015 11:17

Indiscutabil, una dintre surprizele zilei de joi în Europa League a fost produsă de Astra, trupa din Giurgiu izbutind să bifeze o remiză, 2-2, pe terenul lui West Ham, o echipă de tradiţie din fotbalul englez.

Ba, mai mult, după ce anul trecut giurgiuvenii au fost primii care au cîştigat pe pămînt francez, echipa antrenată de Marius Şumudică a devenit cea de a 6-a formaţie neînvinsă în deplasare de o reprezentantă din PL. Pînă aseară, lista era formată din UT Arad, U Craiova, Steaua (de două ori), Rapid şi CFR Cluj.

Meciuri la finalul cărora reprezentantele României nu au pierdut în deplasare contra celor din PL

Uefa, 71/72, Tottenham Hotspur - UTA 1-1, calificare pierdută după 0-2 în tur (antrenor Nicolae Dumitrescu);

Uefa, 79/80, Leeds United - U Craiova 0-2 (antrenor Valentin Stănescu);

Uefa, 99/00, West Ham United - Steaua 0-0 (antrenor Emerich Jenei);

Uefa, 00/01, Liverpool - Rapid 0-0, calificare pierdută după 0-1 acasă (antrenor Anghel Iordănescu);

Uefa, 03/04, Southampton FC – Steaua 1-1 (antrenor Victor Piţurcă);

UCL, 12/13, Manchester United - CFR Cluj 0-1 (antrenor Paulo Sergio):

EL, 15/16, West Ham United - Astra 2-2 (antrenor Marius Şumudică).

În plus, a fost pentru a 4-a oară cînd o grupare din România a înscris de două ori în competiţiile continentale pe pămînt englez, după U Craiova (1979/80), Dinamo (1982/83, 2-4 cu Aston Villa) şi Steaua (2005/06, 2-4 cu Middlesbrough).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
randoom_._
randoom_._  •  01 August 2015, 03:02
Postat de dinamo_fan pe 31 Iulie 2015, 16:41

o infrangere ca orice alta intr-un meci de campionat cum voi ati luat bataie acasa de la toate retrogradatele si insolventele. pe de alta parte descultii de la Ludogoret si pescarii de la AAlborg si-au batut joc de voi in euroPA si v-au data PAPA si din UCL si din EL. chiar te rog sa-mi zici cgx de acum, sa stiu din stat ca orice comentariu al tau e scris in necunostiinta de cauza. ador sa vad cum plezneste ciuda in tine dupa ce si Astra au aratat ca sunt peste voi in europa.

cum *** bai georgele sa fie astra peste Steaua dupa un egal? wtf? chiar ca ai ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

randoom_._
randoom_._  •  01 August 2015, 03:01
Postat de observator_federal pe 31 Iulie 2015, 16:35

Mare performanta a Astrei, intr-adevar! Insa lista ar fi fost selecta daca includea DOAR victoriile romanesti - fabuloase - pe taram englez, ale Craiovei si CFR-ului. Dar... poate fiindca unii nu concep ca Steaua sa lipseasca dintr-o lista de performante din fotbalul romanesc... s-a nascut lista de fata, care ar putea fi denumita "meritorie". In sfarsit, mentionarea printre succese a "meciului scoala" de la Middlesbrough este - chiar asa! - prea mult...

poate ar fii trebuit mentionate numai calificarile ***. nu egaluri sau victorii fara nicio valoare. eliminarile doar. iar Steaua a eliminat west ham si southampton.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eucutine
eucutine  •  31 Iulie 2015, 16:55

tre' sa ai probleme grave la mansarda sa-i spui unei echipe din Londra, ca fiind o echipa de pescari. O echipa cu un buget urias, care isi permite transferuri scumpe, o echipa de traditie.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează