INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  TWENTE - STEAUA 1-0

Surclasaţi la imagine! » Twente i-a uimit pe români cu organizarea şi cu deschiderea clubului

Atacantul olandezilor, Glynor Plet, a participat imediat după joc la o emisiune în direct la Radio Twente
Atacantul olandezilor, Glynor Plet, a participat imediat după joc la o emisiune în direct la Radio Twente

Articol de , - Publicat duminica, 26 februarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 25 februarie 2012 21:08

După ce au fost şocaţi de condiţiile de care beneficiază Twente, românii au primit o lecţie la Enschede şi în privinţa relaţiei cu media.

Steaua a văzut în Olanda cum e organizat un club profesionist, deşi a fost vorba doar despre Twente, o grupare dintr-un oraş de 160.000 de oameni. Nu Ajax, nu PSV, nu Feyenoord. Ilie Stan s-a mirat de vestiarul şi de condiţiile de pregătire pe care le are McClaren la Enschede, dar dincolo de asta, olandezii au tratat meciul ca pe un supereveniment şi l-au acoperit cu toate departamentele din club, nu doar cu jucătorii care i-au bătut pe stelişti şi i-au eliminat din Europa League.

Bilete la meciul de acum trei zile!
Twente a postat pe site-ul oficial ştiri, fotografii şi video din meci la doar cinci minute după fluierul final. Ieri seară, pe site-ul Stelei nu apărea nici măcar rezultatul jocului. Existau totuşi două ştiri despre confruntare: una care anunţa preţul biletelor la partida de joia trecută şi încă una care specifica programul echipei, adică data şi ora conferinţei de presă a lui Stan şi a antrenamentului oficial al roş-albaştrilor!

Există Radio Twente! Steaua n-are nici tricouri!
Luuk De Jong, Ola John şi restul batavilor solicitaţi pentru interviuri după meci s-au oprit amabili şi au vorbit, pe rînd, cu fiecare media care le-a cerut asta. Adică au discutat separat cu deţinătorul drepturilor de televizare a jocului, după care au rămas cu alte televiziuni olandez şi au trecut la presa scrisă. Mai mult, o parte dintre ei au mers într-un studio de radio amenajat la stadion, din care emite postul oficial al clubului! În tabăra cealaltă, Tătăruşanu, omul decisiv al fiecăreia dintre cele două manşe, cu cîte o gafă, a refuzat să comenteze: "Credeţi că am chef să vorbesc, la cît sînt de supărat?". Ca el au procedat majoritatea colegilor.

Gabi Safta avea acum un an ideea să creeze "Steaua TV", numai că între timp departamentul de marketing s-a desfiinţat, o dată cu plecarea din Ghencea, şi planul media a dispărut complet. A dispărut şi magazinul care comercializa produse cu însemnele "militarilor". Fanii lor care au fost prezenţi la Enschede au avut ocazia să-şi ia, după multă vreme, un fular cu numele favoriţilor, produs însă de olandezi! Ei au vîndut la magazinul lor fulare cu emblemele ambelor cluburi.

4 trofee contra simbolului României
Twente e departe de "granzii" Olandei. Roşii au cîştigat în 2010 primul lor titlu din istorie şi mai au în palmares trei Cupe interne. Prin comparaţie, Steaua e cel mai titrat club din România, cu 49 de trofee naţionale, la mare distanţă de rivalele ei.

30 de euro plătesc suporterii lui Twente ca să-şi scrie numele pe zidurile stadionului. Steaua a interzis acum doi ani cîteva sute de fani, fiindcă aceştia îl contestau pe Becali

20 de oameni lucrează la magazinul lui Twente, care vinde peste 100 de produse diferite. Steaua nu mai are magazin de peste o jumătate de an

11 milioane de euro a încasat Twente din merchandising în sezonul 2009-2010, în care echipa a devenit campioana Olandei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
ffaallccoo
ffaallccoo  •  26 Februarie 2012, 12:03
Postat de alpin pe 26 Februarie 2012, 09:56

Pai, Steaua e surclasata si de Sportul Ciorogirla! Aia au stadion!!!

BRAVO ,ALPIN Sp Ciorogarla are intradevar un stadion si este o echipa mult mai iubita decat Steaua Daca nu am dreptate ,sa ma contrazica Gabi Safta

zodrak
zodrak  •  26 Februarie 2012, 11:47

sa ma phish pe steaua voastra

danielo
danielo  •  26 Februarie 2012, 11:00

Avem si noi bere Steaua......la Real si Auchan :))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează