INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  NAPOLI - STEAUA, AZI, 22:05, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Trupa din Ghencea joacă diseară cel mai important meci european din ultimii doi ani şi jumătate » Steaua speră, Steaua se teme!

Articol de - Publicat miercuri, 15 decembrie 2010 00:00

Steliştii au argumente să spere la calificare, dar şi motive să creadă că nu vor putea ajunge în primăvara Europa League


De la partida retur cu Galatasaray, din barajul de Champions League, în august 2008, Steaua nu a mai avut parte de un meci cu atîta miză şi încărcătură emoţională cum se anunţă a fi cel cu Napoli. Gardoş şi compania au două variante bune din 3: victoria şi egalul i-ar duce în primăvară, în timp ce eşecul i-ar lăsa acasă.

Suporterii, conducerea clubului, antrenorii şi jucătorii apelează la istorie, la tradiţia meciurilor cu echipele italiene, la palmaresul ultimilor ani, la forma lui Napoli, la absolut orice amănunt ce poate decide acest joc. Şi există motive de speranţă, dar şi de îngrijorare.

PATRU motive pentru a fi optimişti

1. Napoli n-a bătut pe nimeni în actuala grupă K din Europa League, avînd 4 egaluri şi o înfrîngere.
2. Steaua a reuşit, în ultimele două deplasări pe terenul unei echipe italiene, să scoată fix rezultatul de care are nevoie şi acum pentru a se califica: Fiorentina - Steaua 0-0, în 2008, şi Sampdoria - Steaua 0-0, în 2005.
3. Napoli nu e o echipă de temut pe teren propriu în Serie A. Deşi se află pe
podium în clasamentul general, în topul meciurilor de acasă se situează abia pe poziţia a 12-a, la 7 puncte de liderul Roma!
4. Antrenorul lui Napoli, Walter Mazzari, nu va lua loc pe banca de rezerve diseară deoarece a fost suspendat după ce a primit cartonaş roşu în finalul precedentului joc, de la Utrecht.

PATRU motive pentru a fi pesimişti

1. Victoria lui Napoli e pariul cel mai des întîlnit la casele de pariuri europene dintre toate jocurile din Europa League. Tocmai din acest motiv, cota a scăzut de la 1,60 pînă la 1,35 pentru un succes al trupei lui Mazzari.
2. Steaua va avea în teren un singur jucător care a mai obţinut în trecut o calificare în primăvara unei competiţii europene, e vorba despre brazilianul Ricardo.
3. În ultimii 4 ani, Steaua are o medie în partidele din deplasare în cupele europene de 1,6 goluri încasate pe meci. A primit 27 de goluri în 17 meciuri.
4. Steaua nu va avea în teren pe nici unul dintre marcatorii ultimelor 7 meciuri jucate în deplasare, în Europa League: Utrecht - Steaua 1-1 (golul Stelei a fost autogol), Liverpool - Steaua 4-1 (Tănase), Grasshopper - Steaua 0-0, Sheriff - Steaua 1-1 (Toja), Fenerbahce - Steaua 3-1 (Kapetanos), Twente - Steaua 0-0, St. Patrick - Steaua 1-2 (Nicoliţă, Ochiroşii)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (41)
hosty
hosty  •  15 Decembrie 2010, 19:06

C.i.o.a.r.a frustrata :))))) Indiferent de rezultat, STEAUA, bai cap de bivol, a adus puncte importante. Vezi c.o.a.e. ca lumea e mai mare decat ferentariu tau natal.

ewq
ewq  •  15 Decembrie 2010, 18:56

Dinamo-Foresta 4-5 1pauza 2 final frumor rau meciul ala cel mai frumos facut de dinamo:))) Bai macar steaua joaca cu napoli voi jucati amicale cu echipe din b .oricum va uitati la meciul stelei si va pare un pic rau ca nu sunteti voi acolo dar asta e se mai intmpla , nu cred ca o sa mai joace dinamo 7-8 ani incolo inafara de Liga 1 bergembier .asta e suporterii orgoliosiii Bratu tine cu steaua:)))))))))))))) marfa Multumim Bratu

crystyanbet
crystyanbet  •  15 Decembrie 2010, 18:30

daca nu ati luat-o razna cu stirile astea despre steaua!sper sa dea 3-4 goluri NAPOLI si apoi sa ii cantati prohodul stelei cele stinse

Vezi toate comentariile (41)
Comentează