INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LIVERPOOL - UNIREA URZICENI 1-0

Unirea Urziceni a fost atît de aproape de un rezultat mare pe Anfield!

Unirea
Unirea

Articol de - Publicat vineri, 19 februarie 2010 00:00

Urziceniul s-a apărat excelent pe Anfield Road, dar "cormoranii" au găsit o fisură spre final. Românii au însă speranţe pentru retur

Gerrard, Mascherano, Kuyt. Unirea s-a speriat un pic aseară: "Ups, ăştia n-au mai băgat echipa a doua!". De fapt, n-a fost nici prima, nici a doua, a fost ultima! Cea mai slabă din era Benitez. Faci ochii mari cînd îi vezi pe Aquilani şi Riera. Italianul e un Lovin cu PR mai bun, iar spaniolul juri că-i Izvoranu!

Degeaba s-a agitat Gerrard ca un păianjen, că plasa lui a atins-o pe musculiţa Unirea doar un minut, pînă la ocazia mare a lui Stevie G, oprit de Arlauskis. Era secunda 25! Apoi, linişte! Liverpool nu s-a aruncat deloc în atac, deşi Unirea asta aştepta. Pericolul a venit tot de la căpitanul "cormoranilor". L-a găsit perfect pe Kuyt, dar Arlauskis a demonstrat de ce e monitorizat de Sevilla (11).

Pînă-n pauză, englezii au tocat în gol, iar campioana noastră s-a apărat perfect. În partea a doua, a devenit chiar enervantă pentru Liverpool! Arlauskis a fost super, Maftei părea ubicuu, respingînd din toate zonele defensivei, Apostol a-nceput să mai lege ceva la mijloc.

Ocaziile Urziceniului au apărut însă la fel de des ca soarele în ultimele zile la Bucureşti, în timp ce nervii găştii lui Gerrard stăteau să plesnească. Şi, conform reţetei clasice româneşti, un moment de neatenţie a ruinat o muncă de 80 de minute. 1-0 N'Gog, dar asta nu-nseamnă că e gata. Nu, deloc! Unirea e tare, nu se sperie uşor şi aşteaptă returul cu capul sus.

Riera iertat de "roşu"
În minutul 56, Riera ar fi putut fi eliminat. Spaniolul lui Liverpool l-a călcat pe tibie pe Vasile Maftei, aflat la pămînt. Arbitrul Eric Braamhaar a lăsat jocul să continue, deşi reluările TV au demonstrat că mijlocaşul englezilor a atacat intenţionat. Maftei a fost scos afară pe targă, unde a primit îngrijiri medicale preţ de cîteva secunde.

Bişniţă româneacă
Cu o oră înainte de joc, casele de bilete de pe Anfield erau închise, însă doritorii de tichete au mai primit o şansă. Un român vindea bilete la preţul de 50 de lire, cu 15 mai mult decît preţul oficial. Dacă englezii nu se înghesuiau, au existat cîţiva români care au cumpărat. "Ce să facem acum? Dacă tot am venit pînă aici, trebuie să intrăm, nu?", au explicat aceştia.

Levy, opusul lui Petrescu
Antrenorul Urziceniului, Roni Levy, a urmărit prima parte a meciului ţintuit pe banca de rezerve, consultîndu-se de mai multe ori cu managerul general Mihai Stoica. În repriza secundă, din cauza emoţiilor, israelianul a stat mai mult în picioare, dar nu le-a dat prea des indicaţii elevilor săi şi nici nu a protestat la deciziile arbitrului.

GLUMA ZILEI

" Unirea Urziceni este atît de necunoscută încît John Terry nu s-a culcat cu nici una dintre soţiile fotbaliştilor români"  :D
The Mirror, în ediţia de ieri

Returul, în Ghencea
Partida retur se va disputa săptămîna viitoare, pe stadionul Stelei. Meciul din Ghencea se va juca joi, de la ora 20:00, şi va fi transmisă în direct de ProTV.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (56)
 •  24 Februarie 2010, 15:56

Comentariile: "daca juca Steaua, sigur castiga" (vezi meciul din Liga lui Mitica si rezultatul "mare" 1 - 3) nu-si au rostul. Steaua a avut meritele ei, pe care nu le uitam. Unirea Urziceni merita respectul nostru pentru ce a facut (8 puncte in Liga Campionilor) si mai ales merita sprijinul nostru pentru a-si juca ultima sansa in Ghencea. Haideti la meci sa-i incurajam si fie ca sortii sa ne surada si sa-i batem pe englezi. Hai Unirea Urziceni !

 •  19 Februarie 2010, 17:11
Postat de pe 19 Februarie 2010, 14:30

Stai fratioare asa. Real Madrid nu a mai trecut de optimi de 100 de ani. Bayern Munchen a fost mai mult prin UEFA in ultimul timp. Si nu au avut numai echipe din astea in grupa. Au mai avut si de-alde Slavia, Fiorentina, Kiev, care nu sunt cu nimic peste Stuttgart sau Rangers. Eu n-am nimic cu Steaua, au avut campanii excelente in UEFA, au batut echipe bune, au jucat semifinale, dar asta a fost acum 4-5 ani. De atunci pe cine a mai batut Steaua? E nesimtire sa termini pe 6 si sa te dai zmeu.

stai putin fratioare ca vb prosti. faptul ca real nu a trecut de optimi nu inseamna ca ii de nivelul lui rangers, bayern a jucat mai tot timpul in CL, lyon era campioana frantei ani la rand, arsenal o stim cu toti ca ii constant in fazele superioare ale CL, dinamo kiev era cea mai titrata echipa din europa de est ca au fost si alte echipe nimeni nu spune ca nu. P.s nu vb de cluj care trebuia sa fie victima sigura si pe cand colo a demonstrat ca se poate, trebuie doar sa vrei

 •  19 Februarie 2010, 17:06
Postat de skrilla pe 19 Februarie 2010, 13:55

Dar tu compari pretentiile Stelei cu cele ale Unirii?Tu comparii banii investiti de Steaua cu cei investiti de Unirea.Tu compari jucatorii Stelei(fostii,cel putin) cu cei ai Unirii?Tu compari faima si notorietatea de care totusi Steaua are partea,cu cele de care Unirea nu are parte?!Si cu toate acestea 8puncte intr-un singur sezon CL sunt mai multe decat 7 puncte in 3 sezoane.Cu tot respectul pt cine a fost Steaua,dar de aceasta data Urziceniul a fost mai performanta decat Steaua.Nu exista scuza

eu am vrut sa subliniez un singur lucru (credeam ca ai inteles - fara scandal in mod civilizat). Facand o comparatie intre ce buget si statu aveau adversarele stelei si a urziceniului eu consider ca steaua avea meci mai greu. ca acum ii urziceni campioana si ca joaca il CL nu am nimic de spus. Prob ii ca steaua chiar pierzand juca in timp ce urziceni nu. vreau sa spun ca daca ataci obligi adversarul sa nu te inghesuie in careul propriu

Vezi toate comentariile (56)
Comentează