INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VORSKLA POLTAVA - DINAMO

Urît, urît, dar e acasă » Dinamo e singura echipă care joacă acasă în play-off-ul Europa League

Stadionul Dinamo s-a umplut în sezonul trecut doar la meciul cu Steaua
Stadionul Dinamo s-a umplut în sezonul trecut doar la meciul cu Steaua

Articol de - Publicat luni, 08 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 08 august 2011 01:13

Dinamoviştii vor juca în Ştefan cel Mare returul cu ucrainenii, dar şi meciurile din grupele Europa League. Arena, deşi e considerată low class, are acceptul forului continental

Pentru dinamovişti, arena din Ştefan cel Mare înseamnă acasă. Aici vor juca partida retur cu ucrainenii de la Vorskla Poltava, aici vor bifa şi eventualele meciuri din grupele Europa League. Chiar dacă mai degrabă ponegresc stadionul, roş-albii din tribune vor urmări tot din centrul Capitalei partidele din toamnă. Spre bucuria jucătorilor, care au declarat în mai multe rînduri că ei se simt bine pe terenul din Ştefan cel Mare şi, dacă tribunele ar fi pline, s-ar simţi împinşi de la spate tot de pe acest stadion.

"Cîinii" au documente oficiale din partea UEFA prin care pot organiza fără probleme meciurile de acasă pe respectiva arenă. "Stadionul este omologat şi pentru acest sezon. Îmi pare rău să văd că restul echipelor româneşti îşi dispută meciurile de acasă pe alte stadioane care nu sînt ale lor şi, mai mult, departe de oraşele lor de reşedinţă! Este un dezavantajat pentru echipă", a declarat directorul sportiv al roş-albilor, Constantin Dănilescu.

3.000 de euro pe lună plăteşte FC Dinamo către CS Dinamo pentru chiria arenei

"Pentru noi, Dinamo înseamnă acasă. E bine că vom juca în Ştefan cel Mare, cunoaştem foarte bine terenul. Dacă stadionul va fi plin, nu ne e frică de nimeni, fanii dinamovişti pot crea o atmosferă fantastică"
Marius Alexe, mijlocaş Dinamo

Englezii zic că "Dinamo" e peste Barcelona!
În urmă cu doi ani, jurnaliştii britanici de la Times au apreciat arena din Ştefan cel Mare pe care au plasat-o pe locul 8 între cele mai frumoase stadioane din lume, chiar în faţa impunătorului Nou Camp! "Stadionul lui Dinamo Bucureşti e o operă de artă în stilul Războiului Rece. Este întîmpinat de statui staliniste, scări largi în spatele porţii ce te duc spre teren", au scris cei de la Times. Iată incredibila listă a britanicilor: 1. Signal Iduna Park (Dortmund), 2. San Siro, 3. Anfield, 4. Inonu (Beşiktaş), 5. Allianz Arena, 6. Santiago Bernabeu, 7. La Bombonera (Boca Juniors), 8. Dinamo, 9. Nou Camp, 10. Craven Cottage (Fulham).

Incredibil: doar "cîinii" joacă pe terenul lor
Echipa Destinaţie Competiţia
Oţelul Galaţi Naţional Arena (Bucureşti) grupele Champions League
FC Vaslui Stadionul Ceahlăul (Piatra Neamţ) play-off Europa League
Rapid Stadionul "Dan Păltinişanu" (Timişoara) play-off Europa League
Steaua Stadionul Dr. Constantin Rădulescu (Cluj) play-off Europa League
Dinamo Stadionul Dinamo play-off Europa League
Gaz Metan Stadionul Dr. Constantin Rădulescu (Cluj) play-off Europa League

"Gogu" rămîne la Astra
Pentru moment, Lucian Goian, 28 de ani, va continua cu Astra şi nu va reveni în Ştefan cel Mare. Stoperul fusese anunţat, săptămîna trecută, de către patronul ploieştenilor, Ioan Niculae, că se va renunţa la el, dinamoviştii intraseră pe fir, dar în urmă cu cîteva zile au primit informaţia că "Gogu" va mai rămîne o perioadă în Prahova. Motivul? "Domnului Niculae i-a mai trecut supărarea pe Goian, a fost ca o furtună de vară", au anunţat ploieştenii.

Găniţă: "Să vedem cum e cu prelungirea"
Liviu Ganea, 23 de ani, va reveni, începînd de astăzi, la antrenamentele echipei şi va fi trecut şi pe lista pe care roş-albii o vor înainta la UEFA pentru meciurile din play-off-ul Europa League. "Mi s-a transmis să vin la pregătiri, mă voi conforma. O să vedem ce va fi cu prelungirea, nu am mai discutat nimic concret. Eu mă antrenez şi, dacă se va apela la serviciile mele, voi fi pregătit", a declarat atacantul căruia îi expiră contractul vara viitoare şi care este în scandal cu şefii pentru că nu acceptă propunerea financiară impusă de către acţionari.

Il Luce spionează pentru roş-albi
Liviu Ciobotariu a plecat ieri dimineaţă spre Ucraina, pentru a vedea aseară tîrziu meciul Vorskla Poltava - Arsenal Kiev. Iar astăzi revine în ţară cu primele informaţii despre adversarul din EL. Antrenorul dinamovist va colabora şi cu Mircea Lucescu, reputatul tehnician al celor de la Şahtior urmînd să ofere şi el date despre ucraineni, plus DVD-uri cu mai multe meciuri ale ex-sovieticilor. "Toate echipele româneşti au şanse să se califice în grupele Europa League", a declarat Ciobi la plecare.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (13)
lucabogdan223
lucabogdan223  •  10 August 2011, 15:24

intradevar stadionul nu este asa ofertant dar cei care sunt suporteri adevarati vor venii,...,de ex. hajduk split sau panathinaikos au stadioanele exact la fel k la noi adik ku pista de atletism si nu-i vad sa se planga prea mult de treaba asta .,.stadioanele sunt pline meci de meci aproape,.,sa nu uitam ce atmosfera era la split knd au jukt cu noi.,.deci dak esti suporter vi si in situatia unui stadion mai putin ofertant,.,.,.,.

panda70
panda70  •  08 August 2011, 17:38
Postat de imperator pe 08 August 2011, 09:03

Eu unul nu pot sa cred ca stadionul Dinamo a fost pe locul 8 , nu pot sa cred asa ceva !!!

urmaresc de mult timp comentariile tale, si crede-ma esti ofuscat rau prietene! nu ti-ar strica un consult de specialitate

dudu68
dudu68  •  08 August 2011, 15:07

@imperator: te roade invidia ca la voi in cimitir nu aveti statui si de aia ati scapat locul 8 la mustata?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează