INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PETROLUL

Veterani de temut » Adversar greu pentru Petrolul dacă trece de Flamurtari: Viktoria Plzen

Viktoria Plzen s-a duelat inclusiv cu Schalke 04 și Raul
Viktoria Plzen s-a duelat inclusiv cu Schalke 04 și Raul

Articol de - Publicat sambata, 19 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 18 iulie 2014 22:24

În frunte cu Horvath, căpitanul de 39 de ani, cehii se prezintă şi cu doi foşti timişoreni: antrenorul Dusan Uhrin junior şi fundaşul Cisovsky.

Petrolul n-a avut şansă la tragerea la sorţi, deşi a evitat Dinamo Moscova ori Sociedad! Adversara, Viktoria Plzen, are o echipă omogenă, experimentată şi solidă. A păstrat titularii din ultimul sezon şi chiar a cimentat lotul cu internaţionali cehi, precum Rajtoral şi Pilar. Reveniţi din Bundesliga!

Spaima Şahtiorului
În ultimii trei ani, echipa a făcut performanţă în cupele europene. În primul sezon, "şaisprezecimi" de Europa League. Apoi, de două ori "optimi"! A făcut victime celebre, ultima fiind Şahtiorul lui Mircea Lucescu. După 1-1 acasă şi 2-1 pe Donbas Arena! S-au remarcat atunci chiar căpitanul Horvath şi portarul de rezervă, Bolek. Cu un sezon înainte, Viktoria a eliminat o forţă a Italiei, Napoli!

Bănăţenii de la Plzen
Viktoria are un duo trecut pe la Poli Timişoara. Fundaşul Marian Cisovsky şi antrenorul Dusan Uhrin junior au colaborat în Banat între 2010 şi 2011! Fostul internaţional slovac, acum în vîrstă de 34 de ani, nu mai este titular de drept, în ultimul sezon bifînd mai puţin de jumătate din totalul partidelor.

Tecl scade media
În afară de vîrful ce s-a remarcat în ultimul sezon de Europa, Tecl (23 de ani), toţi titularii sînt trecuţi de 25 de ani, iar majoritatea de 30! Astfel, media de vîrstă a primului "11" este de fix 29 de ani. Veteranul e Horvath: la 39 de ani, a fost ales cel mai bun jucător din istoria Viktoriei Plzen!

Colceag a jucat la ei
România a avut un fotbalist la Viktoria, portarul Sorin Colceag. Azi în vîrstă de 42 de ani, fostul goalkeeper a apărat pentru cehi între 2002 şi 2004. A bifat 47 de prezenţe. Buzoianul a mai evoluat, printre altele, la Dinamo, U Craiova sau FC Argeş.

Reîntîlnirea juniorilor
Lucescu jr. şi Dusan Uhrin jr., antrenorii celor două combatante, s-au mai întîlnit în cupele europene! În grupele UEFA din 2006, Rapidul lui Răzvan a întîlnit Mlada Boleslav, pregătită de ceh. S-a terminat 1-1, meciul disputîndu-se într-o singură manşă.

"Am primit cel mai dur adversar! Ne vom lupta cu o echipă din România, Petrolul. Contează mult pentru coeficient" (isport.cz, portal sportiv din Cehia)

Trei lucruri inedite despre Viktoria
- Oraşul de provenienţă, Plzen, e celebru pentru berea Pilsner: va fi capitală europeană în 2015
- Echipa a cîştigat primul trofeu cu un an înaintea centenarului, titlul de campioană
- A făcut un egal de legendă în 1935, 3-3 cu Juventus Torino, în Cupa Europei Centrale: cu 6 ani înainte era o trupă de amatori

50 de meciuri are Plzen în cupele europene: 27 de victorii, 7 remize şi 16 înfrîngeri

13 foşti sau actuali internaţionali cehi şi slovaci are Viktoria

CV - Viktoria Plzen
Anul înfiinţării: 1911
Stadion: Doosan Arena (11.722)
Antrenor: Dusan Uhrin jr.
Valoarea lotului: 25 milioane €
Performanţe: două titluri de campioană a Cehiei, o Cupă şi o Supercupă
Vedeta: Vaclav Pilar
Cum ar putea arăta Plzen contra Petrolului: Kozacik - Rajtoral, Hubnik, Prochazka, Limbersky - Horvath, Horava - Petrzela, Kolar, Pilar - Tecl

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
younes
younes  •  20 Iulie 2014, 10:49
Postat de lolita_20007 pe 19 Iulie 2014, 21:23

Plzen nu va fi un adversar greu pentru Petrolul, va fi pentru Flamurtari! In Albania, mercenerii in galben-albastru si coloratii lor din Ploiesti (50-60 prin tribune) o vor fura de la 3-0 in sus!

Canta la alta masa ca azi n-am bani! Eu imi doresc sa vad cat mai multe echipe in fazele superioare si CFR care are record de puncte in UCL si care nu va fi usor de doborat.

lolita_20007
lolita_20007  •  19 Iulie 2014, 21:23

Plzen nu va fi un adversar greu pentru Petrolul, va fi pentru Flamurtari! In Albania, mercenerii in galben-albastru si coloratii lor din Ploiesti (50-60 prin tribune) o vor fura de la 3-0 in sus!

tbone
tbone  •  19 Iulie 2014, 12:53
Postat de ortega pe 19 Iulie 2014, 10:50

Dar pe owwini cine-i scoate ? Poate rușinea lor de a nu avea 30 de meciuri fără victorie în grupe ... Dar , oricum sunt nerușinați , așa că nu vor ajunge acolo . O să-i scoată o echipă de chăckat ... Căcărezele sunt de râsu-plânsu ...

amice eu inteleg ca ai mari frustrari legate de Steaua, e si normal, succesul naste monstri adica tipi ca tine, problema e ca Steaua are record de calificari, 10 ani la rand in grupe, asa ca aberezi degeaba :)) chit ca intra in UCL, Steaua tot ajunge in grupele Europa league...si ar fi mai bine sa nu mai ia gibonu multi bani din UCL, 9-10 mil din EL ii ajung oricum nu mai investeste aproape deloc

Vezi toate comentariile (9)
Comentează