INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - DINAMO ZAGREB 1-0

Victorie şi atît! Astra cîştigă primul meci în grupele europene din istoria clubului!

Bukari a marcat 7 goluri în toate competițiile din acest sezon
Bukari a marcat 7 goluri în toate competițiile din acest sezon

Articol de - Publicat vineri, 28 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 02 februarie 2015 15:22

Astra îşi mai reface moralul, pe final de an, cu primul succes în grupele europene din istoria clubului. Şanse de calificare nu mai există, dar la Giurgiu s-a simţit pentru prima dată cum e să baţi pe cineva în Europa League.

Vicecampioana României află că se poate descurca în Europa League. Din păcate pentru ea, primeşte vestea asta abia acum, cînd competiţia aproape s-a încheiat pentru Astra. Deja eliminată, trupa lui Protasov a jucat mai bine decît a reuşit în ultima vreme şi a profitat de întîlnirea cu un adversar cam la fel de lipsit de speranţe.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

În ciuda victoriei uimitoare din tur, 5-1 la Zagreb, croaţii care au eliminat Petrolul în play-off mai aveau şanse doar teoretic înaintea partidei de aseară şi s-au prezentat ca pentru un amical.

Cu golgeterul Cop pe bancă, trimis pe teren doar în ultima parte a jocului, cu o atitudine mult mai cuminte decît în precedentele trei dueluri cu românii, două cu Petrolul şi unul cu Astra.

Gol de 200.000 de euro
Bukari, atacantul care e titular pentru că e singurul valid pe postul lui, a ratat o ocazie enormă înainte să înscrie pentru 1-0. Singur cu portarul, Bukari l-a driblat pe Eduardo, dar nu a mai reuşit să ţină mingea sub control, balonul i-a sărit din tibie în aut. Ghanezul a mai primit o şansă, graţie lui Takayuki.

Niponul a creat cea mai clară fază a meciului, cu o centrare din dreapta, perfectă, pe colţul lung, şi Bukari a plonjat la timp ca să trimită mingea în plasă, cu capul. Protasov şi oamenii lui au putut să-i ţină pe croaţi departe de poarta lui Lung, fără prea mare efort.

Algerianul Soudani, formidabil în partida tur, doar s-a plimbat pe teren la Giurgiu, la fel ca majoritatea oamenilor de la Dinamo. Trei puncte de consolare pentru Astra, prima victorie europeană în grupe în istoria clubului. Şi 200.000 de euro premiu de la UEFA pentru acest succes.

642851-astra-casete.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
cocytyc
cocytyc  •  29 Noiembrie 2014, 10:30

Mas bucura ca rusul sa-i bage mintile-n cap lui Budescu sa nu se creada buricul pamantului ,inca odata se adevereste ca totul pleaca de la educatie ,indifferent de talent.

bumbabum
bumbabum  •  28 Noiembrie 2014, 13:12

Partea funny este ca daca batea Dinamo Zagreb, erau la 1 punct de Celtic, in conditiile in care ultimul meci il aveau cu ei, si se juca la Zagreb. Dar probabil ca nu i-a interesat EL.

madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  28 Noiembrie 2014, 13:08

Eu spun ca e ok chiar si asa , s-a mai adaugat 0,500 p la coeficientul tarii si va conta enorm in urmatoarele 2-3 editii de cupe europene ! BRAVO ASTRA 4 PUNCTE E CEVA IN FOTBALUL DE LA NOI !!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează