INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - ZURICH 1-1

VIDEO Divizia B a Europei » Steaua a avut un șoc pe Arena Națională: a fost dominată pe final și a ratat victoria cu Zurich, scor 1-1

Bourceanu şi colegii săi trebuie să învingă la Zurich peste două săptămâni pentru a mai spera la calificare
Bourceanu şi colegii săi trebuie să învingă la Zurich peste două săptămâni pentru a mai spera la calificare

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 octombrie 2016 00:00

Steaua a avut un șoc pe Arena Națională: a fost dominată în ultimul sfert al meciului de Zurich, formație din eșalonul secund elvețian, și s-a ales cu un singur punct.

Serie B, Championship, Liga Adelante. Atât cât pot fi faimoase eșaloanele inferioare din fotbal, cam acestea ar fi ligile secunde cu imagine bună pe continent. "B"-ul elvețian nu spune nimic. E doar "Siberia" lui Papp, competiția în care l-a exilat Becali pe Paul, internaționalul transformat în scurt timp la Steaua într-un indezirabil, o piesă defectă aruncată la Wil.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Echipa lui Papp e pe 3, Zurich e prima în clasament, deci steliștii dau peste fundași apropiați de valoarea fostului lor coleg. Teoretic. Teoretic, liderul României ar trebui să fie mai bun decât o formație elvețiană de "B".

Teamă

Concluzia aceasta e valabilă într-o demonstrație pe hârtie, pornind de la premise legate de tradiția Stelei, clubul care mai mereu o scoate la capăt în Europa, face cumva și se descurcă, indiferent dacă tricoul roș-albastru e purtat de Lăcătuș, de Dică sau de Boldrin.

Brazilianul e playmakerul unei formații mai degrabă ermetice, în nici un caz curajoasă, ca alcătuire. Reghecampf are un singur vârf, pe Golubovici, plus extremele Popa și De Amorim.

Boldrin trebuie să facă legătura între acești trei oameni capabili să finalizeze și grupul de șase jucători defensivi din spatele său.

Pericolul Kone

Precauția antrenorului poate să fie alimentată de statutul incert al adversarului. Zurich vine din "B", dar i-a bătut pe turcii de la Osmanli în etapa trecută a grupei. Care sunt informațiile relevante despre elvețieni și care sunt capcanele? Una, o capcană, e Kone.

Ivorianul de 19 ani apare în formula de start în locul albanezului Sadiku și al slovenului Cavusevici, vârfurile cel mai bine cotate ale lui Zurich.

Africanul e un argument pentru scoutingul realizat direct în Africa. Are două ocazii mari în prima repriză, una cu o deviere elegantă, un "exterior" care a apucat mingea din aer și a aruncat-o pe poartă. Niță a avut un reflex excelent.

Portarul îi mai blochează în câteva rânduri pe albi, în situații complicate. Apărarea Stelei nu-l stăpânește pe Kone, atacantul adus de un an și jumătate din Coasta de Fildeș e agil și tehnic. N-are experiența, nici flerul unui vârf în stare să profite de tremurul fundașilor.

Golubovici!

Cum nici Adi Popa nu posedă asemenea calități. "Motoreta" lui Reghecampf n-are direcție, accelerează pe lângă adversari și atrage atenția, apoi consumă faza inexplicabil. Extrema ratează prima situație clară a roș-albaștrilor. Bourceanu pasează din dreapta în fața porții și Popa nu nimerește mingea, șutează pe lângă ea!

Steaua duce greu mingea în terenul lui Zurich, mai degrabă cu mingi lungi decât cu o construcție premeditată. Bourceanu și Muniru au o contribuție concretă doar în faza defensivă, nici unul dintre ei nu e capabil să filtreze acțiunile, de aceea construcția îi sare, de cele mai multe ori, în loc să-i implice. Nu îi implică.

Popa mai forțează o dată, sprintează în dreapta și aruncă balonul în fața porții. Centrarea trebuie să fi fost magică, fiindcă a produs primul gol al lui Golubovici la Steaua! Sârbul s-a dus în alunecare, a ajuns înaintea adversarului și a trimis mingea pe "lung". Echipa lui Reghe a fost precaută până să înscrie, avantajul subliniază frica românilor. Se retrag și absorb presiunea pe care începe s-o dezvolte Zurich.

Pedeapsa

Da, "B"-ul elvețian domină liderul României, singurul club din Liga 1 stabil economic și preocupat cu adevărat de rezultatele din Europa. Steliștii își testează norocul și îl încearcă pe Niță.

Tamaș pasează greșit, elvețienii combină rapid și Buff trage de la 18 metri, o minge a cărei traiectorie poate fi imaginată peste Niță, sub bară. Goalkeeperul e cam avansat, dar detenta îl ajută să deturneze balonul. Și iar Niță, la încă o ocazie a lui Zurich. Cât poate să reziste Steaua așa?

Până în minutul 86. Kone primește premiul pentru evoluția impresionantă. Momcilovici e depășit, Tamaș pierde duelul cu atacantul ivorian și se face 1-1 cu o reușită copy/paste după aceea a lui Golubovici. E just.

Roș-albaștrii ar fi ciupit victoria în fața unui adversar pe care doar teoria îl cota drept inferior. E un rezultat corect și prost pentru români. Cu două puncte din trei meciuri e greu să-ți mai calculezi șansele pentru primăvara europeană.

Steaua va fi amendată!

Oficialii de la UEFA prezenţi la meciul de ieri au notat într-un raport detaliat toate incidentele de la meciul cu FC Zurich. Fanii Stelei, dar şi cei veniţi din Elveţia au introdus în stadion mai multe torţe şi fumigene pe care le-au aprins la începutul partidei.

Accesul pe stadion cu materiale pirotehnice este interzis, iar Steaua va ajunge la Comisia de Disciplină, urmând să fie amendată pentru incidentele de la acest joc şi pentru proasta organizare a partidei.

Mesaj anti-CSA

Noua galerie formată în ultimele luni la Steaua a fost prezentă şi aseară pe Arena Naţională şi nu a continuat protestele la adresa Ministerului Apărării Naţionale, dar şi a celor de la Clubul Sportiv al Armatei.

Pe lângă mesajele vocale pe care le-au transmis pe toată durata partidei, fanii de la peluză au afişat şi un banner cu un mesaj clar pentru cei care au pornit un adevărat război cu echipa de fotbal: "Ne-am săturat de tribunale şi de replici nebune, vrem Steaua pentru peluze şi tribune!".

Cum a comentat Reghecampf:

  • "Sunt mulțumit de prestația jucătorilor mei, s-au implicat la maximum. Păcat că am primit acel gol, era minutul 86, am fost aproape de victorie"
  • "Nu trebuie să ne uităm că ei sunt în liga a doua din Elveția, sunt buni și știam dinainte că vom avea o partidă dificilă"
  • "Sper să-i recuperăm curând pe jucătorii accidentați, avem nevoie de ei. E adevărat că până la retur și cei de la Zurich vor reintegra câțiva fotbaliști care acum sunt accidentați"
  • "În acest moment trebuie să ne concentrăm pe campionat, fiindcă am pierdut deja puncte și sunt de evitat alți pași greșiți. Calificarea în primăvara europeană rămâne un obiectiv, jucătorii aceștia merită o asemenea performanță"

"Mă așteptam să fiu criticat, după zece meciuri fără gol. Mai bine n-aș fi înscris nici azi și am fi luat toate punctele. Domnul Becali poate spune orice despre mine. Din moment ce e clubul lui, face ce vrea"
Bojan Golubovici, atacant Steaua

"Cred în continuare în calificare, fiindcă am demonstrat că suntem mai buni decât ei, dovadă că am avut și o bară. Suntem și peste Osmanli, putem s-o batem și pe Villarreal"
Gigi Becali, patron Steaua

"Cea mai mare lipsă a echipei o reprezintă atacantul, asta ne-ar mai trebui nouă. La mijloc se vor rezolva problemele în curând, că revine Pintilii. Iar peste un an și jumătate, cel mai bun mijlocaș o să fie Ovidiu Popescu"
Gigi Becali, patron Steaua

"Cred că Steaua s-ar fi apărat mai bine pe final dacă Reghecampf ar fi scos un jucător de atac și ar fi trimis încă unul defensiv, ca să blocheze mai mult adversarul"
Ilie Dumitrescu, la DigiSport

"Am avut și ghinion, ne-am și retras cam mult după ce am marcat. Încă ne putem califica, nu e imposibil să batem în Elveția, după cum am simțit-o pe Zurich"
Gabriel Tamaș, fundaș Steaua

Cifrele meciului

Steaua  Parametru Zurich
50% Posesie 50%
3 Șuturi pe poartă 8
8 Șuturi la poartă 16
3 Cornere 9

Clasament grupa L

1. Villarreal 3 1 2 0 5-4 5
2. Osmanlispor 3 1 1 1 5-4 4
3. FC Zurich 3 1 1 1 4-4 4
4. Steaua 3 0 2 1 2-4 2

steaua zurich 1 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
weissburgund
weissburgund  •  21 Octombrie 2016, 17:08

Clasamentul actual indica locul perfect pentru gruparea infractionala, pentru gunoiul sportului romanesc!

sakamoto
sakamoto  •  21 Octombrie 2016, 14:57

Steaua n-a avut o zi buna. Elvetzienii din liga secunda, au avut impotriva, un portar in zi de gratzie. Pacat ca Steaua a mai avut zile proaste cu cetatzenii, cu CFR Cluj, cu Medias, in rest s-au descurcat onorabil, Sint pe primul loc in campionat. La anul va fi mai bine. Poate Reghe mai o sterge catre arabi-un shut in fund=un pas inainte-poate vine Shumudica antrenor, la fostii jucatori, cine stie? Ii bine si la vara o fi cald!

sakamoto
sakamoto  •  21 Octombrie 2016, 14:57

Steaua n-a avut o zi buna. Elvetzienii din liga secunda, au avut impotriva, un portar in zi de gratzie. Pacat ca Steaua a mai avut zile proaste cu cetatzenii, cu CFR Cluj, cu Medias, in rest s-au descurcat onorabil, Sint pe primul loc in campionat. La anul va fi mai bine. Poate Reghe mai o sterge catre arabi-un shut in fund=un pas inainte-poate vine Shumudica antrenor, la fostii jucatori, cine stie? Ii bine si la vara o fi cald!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează