INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LIVERPOOL - SEVILLA 1-3

VIDEO Doar Una-i 5evilla! Cine stă în spatele poveștii andaluze de succes: "Jucați până la ultima picătură de sânge"

Servit perfect de Mariano, Gameiro a reușit al 8-lea gol în actualul parcurs de Europa League
Servit perfect de Mariano, Gameiro a reușit al 8-lea gol în actualul parcurs de Europa League

Articol de - Publicat vineri, 20 mai 2016 00:00

În spatele poveștii andaluze de succes stă Unai Emery. Antrenorul a cărui filosofie de joc constă în cei trei T, ”talent, trudă și tenacitate”, a întors meciul prin discursul de la pauză.

De la 0-1 la 3-1 în doar trei sferturi de ceas. După o repriză cu zero șuturi cadrate la o a doua în care și-a sufocat rivala. Formația timidă, incapabilă să bată în deplasare în ultimul sezon din Primera, s-a metamorfozat incredibil într-o mașină de război.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

3 goluri din 4 execuții pe poartă și un fotbal la fel de minunat ca imnul campioanei andaluze. Povestea de succes a Sevillei în finala cu Liverpool (3-1) îl are în spate pe Unai Emery, primul antrenor cu 3 EL cucerite la rând!

"Imaginați-vă pe Pizjuan"

Discursul din pauza meciului de pe St. Jakob Park a întors rezultatul: "Amintiți-vă ce drum lung am parcurs până aici, câtă trudă și suferință am acumulat. Uitați-vă la fanii veniți să ne susțină. Imaginați-vă că jucați pe stadionul nostru, Pizjuan. Și veți înțelege că puteți remonta".

Emery n-a schimbat pe nimeni, nici sistemul, nici stilul. A strigat "jucați până la ultima picătură de sânge". Impactul? Blitz! 18 secunde i-au ajuns lui Gameiro să facă 1-1, reușind cel mai rapid gol dintr-o repriză secundă de finală de eurocupă! Restul l-a făcut Coke, cu prima "dublă" după 33 de luni.

"Mentalitate câștigătoare"

Poreclit El Catedràtico, tehnicianul basc, un rebel într-o familie de portari, și-a povestit filosofia în cartea "Mentalitate câștigătoare". "Este un manual practic pentru a recunoaște un talent, a gestiona un grup și a învăța din eșecuri", a scris Repubblica.

Emery a inventat și conceptul de serempatie, empatia născută din întâlnirile fortuite și norocoase. Secretul stă în cei 3 T, talent, trudă și tenacitate. "Sunt un ales, capabil să triumf în clipele dificile". A dovedit-o și la Basel.

Doi titulari comuni în trei finale!

Emery a avut miercuri cinci titulari debutanți într-o finală de EL, între aceștia figurând Gameiro, care i-a luat locul lui Bacca.

Antrenorul andaluzilor a schimbat mereu masiv trupa, comparând echipele din ultimele 3 dueluri câștigătoare pentru trofeu. Vitolo și Carrico sunt singurii care au început meciurile cu Benfica (2014), Dnepr (2015) și Liverpool (2016), Coke fiind doar rezervă anul trecut. Față de finala de la Varșovia, Unai a păstrat 4 titulari, 3 nemaifăcând parte din lot.

Klopp l-a egalat pe Avram Grant

"M-am săturat de locul 2, am atâtea medalii de argint acasă", se plângea înaintea finalei Klopp. Și-a mai adăugat una, egalându-l pe Avram Grant, ultimul manager din Premier care, cu Chelsea, pierduse două finale în sezonul de debut (2007-2008).

"N-am putut ajunge la nivelul nostru obișnuit, n-am fost suficient de buni. 1-0 la pauză e un rezultat OK, dar repriza a doua a fost o lovitură", explică neamțul, care s-a plâns de un gol anulat și de trei penalty-uri refuzate.

"Iubim Europa League, e competiția noastră. Aveam nevoie să fim noi înșine și succesul nostru este legat de ceea ce am făcut până aici"
Unai Emery, antrenor Sevilla

"Nu ne-am mai apărat bine și totul s-a prăbușit după primul gol. Băieții au resimțit presiunea și sunt responsabil pentru această prestație"
Jurgen Klopp, antrenor Liverpool

5 cupeUEFA/Europa League a cucerit Sevilla, record în istoria competiției: 2006, 2007, 2014, 2015 și 2016

11trofee internaționale la rând au cluburile spaniole: 3 Ligi, 3 Europa League, 3 Supercupe ale Europei și 2 Mondiale ale Cluburilor. Ibericii au pentru al doilea sezon la rând 5 echipe în Ligă

5 finaleconsecutive a pierdut Jurgen Klopp, 3 pe banca lui Dortmund și încă două cu Liverpool

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează