INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - LIVERPOOL 1-1

(VIDEO) Egal cu iz de primăvară » THANKS, REINA! ;)

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 decembrie 2010 00:00

Roş-albaştrii rămîn pe locul secund în grupă, însă calificarea în faza următoare se va juca în infernul de pe San Paolo din Napoli

Vezi aici rezumatul meciului

Steaua a început tare meciul cu rezervele lui Liverpool. Două cornere în primele 60 de secunde ale meciului şi fanii din tribune trepidau. Roş-albaştrii au împins liniile adversarilor, însă dominarea stelistă a mers pînă la 30 de metri de poarta "cormoranilior". Englezii s-au strîns calmi în propria jumătate lăsînd mingea Stelei.

Bicfalvi nu, Jovanovici da
Surdu şi Bogdan Stancu au alergat, dar prima ocazie mai importantă a venit la capul lui Bicfalvi din 6 metri, care s-a dus peste (16). Replica oaspeţilor a venit aproape instant. Babel a centrat de pe dreapta, iar sîrbul Jovanovici a reuşit ce n-a putut mijlocaşul stelist, şi a trimis lejer în poarta lui Tătăruşanu (18). Oamenii lui Lăcătuş s-au înmuiat, însă englezilor le-a fost milă de noi şi ne-au cruţat în minutul 26, după un contraatac fulger.Finalul primei reprize a adus şi cea mai mare şansă a noastră de gol, însă Stancu nu a găsit poarta de la 10 metri, singur în faţa lui Reina. Oftat lung în tribune şi pumni în termopanele de la oficială.

Săpunul lui Reina

Steaua a continuat să fie şi la reluare echipe mai activă. Efortul prelungit al steliştilor a dat rezultate în minutul 61. La o fază care nu anunţa nimic, Bonfim a trimis un cap anemic spre poarta lui Liverpool, iar Reina, campion mondial cu Spania în acest an, a scăpat mingea printre picioare.

Liverpool a continuat jocul de aşteptare, însă le-a dat fiori roş-alaştrilor la capul lui Kyrgiakos, care s-a dus în bară (66). Bănel putea aduce primăvara în Ghencea la început de decembrie, dar a şutat pe lîngă (70). Chiar dacă au încercat să dea lovitura de graţie în final, steliştii s-au izbit de zidul englez, iar bătălia finală se va da la Napoli, peste două săptămîni.

Cătălin Tolontan scrie despre şansa Stelei » Goana după cadou


Au promovat brandul de ţară
Roş-albaştrii au preluat modelul rivalei din Ştefan cel Mare, Dinamo, şi au promovat la jocul de aseară brandul turistic al României. Logo-ul reprezentînd o frunză şi sloganul "Explore the Carpathian garden" au fost prezente atît în programul de meci, cît şi pe tabela de marcaj din Ghencea.

Latovlevici a jucat cele mai multe baloane dintre toţi jucătorii, 89

Citeşte editorialul lui Ovidiu Ioaniţoaia: Se vede Europa!

Bicfalvi pedepsit
Marius Lăcătuş a început cu Eric Bifalvi titular în centrul liniei mediane. La 0-0, mijlocaşul de 22 de ani a avut o ocazie imensă, trimiţînd cu capul mult peste din poziţie ideală în urma unui corner. Apoi, a greşit pierzînd uşor mingea la faza golului lui Milan Jovanovici. Bicfalvi a fost certat şi scos la pauză de Lăcătuş, care l-a preferat pe bulgarul Stanislav Angelov.

Gigi şi Mitică joacă iar table
Gigi Becali şi Dumitru Dragomir, certaţi de luni bune, s-au împăcat aseară. La pauză, patronul Stelei a intrat în loja preşedintelui LPF pentru a vorbi cu acesta, însă Mitică nici nu s-a uitat la el. Gigi l-a luat de gît, l-a îmbrăţişat pe şeful Ligii şi a reuşit să-l împace pe Dragomir. Pînă să părăsească loja, Becali i-a transmis: "Hai să jucăm table că mi-au lipsit partidele cu tine!".

"Mache", show la masa presei
Jocul de aseară poate fi considerat un eşec din punctul de vedere al dorinţei UEFA de a impune şi la meciurile din  Europa League aceleaşi reguli de la masa presei ca acelea din Liga Campionilor. Team-managerul Marius Ianuli, al cărui loc pe banca Stelei a fost luat de Mihai Stoica, a stat în picioare, a gesticulat nervos şi a apostrofat pe toată durata partidei. "Mache" este cunoscut ca omul de pe banca Stelei căruia Gigi Becali îi dicta schimbările din echipă.

Nicoliţă stă la Napoli
Steaua l-a pierdut aseară pentru ultimul joc din grupă, de la Napoli, de pe 15 decembrie, pe Bănel Nicoliţă. Mijlocaşul roş-albaştrilor a încasat în minutul 63 al treilea cartonaş galben în competiţie, lucru ce-i aduce acestuia automat o etapă de suspendare.

Cum se califică Steaua
În urma celor două remize de aseară, Steaua este sigură de calificare dacă obţine măcar o remiză în ultima etapă, pe 15 decembrie, la Napoli. În cazul în care pierd în Italia, elevii lui Lăcătuş nu mai au nici o şansă de calificare în primăvara europeană.

Inbox:
- În minutul 22, la 1-0 pentru Liverpool, Romeo Surdu l-a certat pe Iasmin Latovlevici că nu i-a pasat, după ce fundaşul stînga a preferat un şut de la distanţă în locul unei pase pe culoar.
- După ce a îndurat frigul din prima repriză, Ciprian Tătăruşanu a ieşit după pauză cu un guler de culoare roşie care l-a protejat pe toată durata părţii secunde.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (21)
 •  23 Februarie 2011, 08:07

aa

sferlecatalin
sferlecatalin  •  03 Decembrie 2010, 23:43

voi aia care comentati ca Steaua cu Napoli ,Liverpool si Utrecht sau facut de ras ca nu au jucat fotbal ca nu au avut ocazi bla bla bla este in cartile calificari in primavara europeana ca vreti ca nu vreti,asta e daca dinamo,rapid sau alte echipe nu sunt in stare problema lor,CFR sta mai bine decat aceste echipe desi au irosit o sansa uriasa,de titlu nici nu se pune problema ca Steaua nu poate sa il ia sa vina returul sa vedeti o alta fata a Stelei care va lupta meci de meci pentru titlu

forumer
forumer  •  03 Decembrie 2010, 19:59

Ce e, galatene, s-a umflat tarata-n tine? Esti mandru ca sunteti pe primul loc, nu? Hahahahahhahahahahhahaha, sunteti o gluma de echipa, in retur veti incepe cu vanzarea meciurilor, nici Europa nu prindeti.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează