INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC BOTOŞANI - ŢKHINVALI 1-1

VIDEO Egal umilitor » Moldovenii lui Grozavu au remizat acasă cu un adversar slab: Botoșani - Ţkhinvali 1-1

Ratarea transferului la Steaua pare să-l fi afectat pe Martinus, care a jucat șters aseară +3   FOTO
Ratarea transferului la Steaua pare să-l fi afectat pe Martinus, care a jucat șters aseară

Articol de - Publicat vineri, 03 iulie 2015 00:00

Moldovenii au dominat pe Ţkhinvali şi-au arătat un joc plăcut ochiului, dar nu au reuşit decît o remiză jenantă avînd în vedere nivelul slab al georgienilor.

Botoşani a păşit aseară într-o nouă eră a existenţei sale începute în 2001. Trupa pregătită de Leo Grozavu a jucat primul meci european din istoria sa de 14 ani, cu georgienii de la Ţkhinvali. Deşi a suferit mai multe modificări în această vară la nivel de lot, echipa lui Leo nu şi-a pierdut identitatea.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Moldovenii au arătat încă din primul minut stilul bine definit al lui Grozavu, un joc fizic, simplu şi continuu spre poarta adversă. Dovada că gruzinii au fost mult mai slabi decît Botoşani a venit în minutul 21, cînd, după o perioadă mai lungă de presiune, Ivanovici a deschis scorul.

Superficiali în atac

Partea secundă a meciului a început însă teribil pentru Botoşani! Georgienii au egalat imediat după revenirea de la cabine, prin Katcharava, după o dublă greşeală a moldovenilor: Plămadă a uitat să-l marcheze pe atacantul georgian, iar Iliev a ieșit total aiurea din poartă, primind un gol absolut parabil.

După egalare, Botoşani a început o adevărată demonstraţie de faze ofensive, însă jucătorii de atac ai moldovenilor s-au întrecut în superficialitate, execuţiile lor, din poziţii foarte bune, ajungînd oriunde, numai în plasa adversă nu.

Din spate 21, din față 27!:)

În minutul 46, Leo Grozavu a făcut o schimbare care a stîrnit amuzamentul spectatorilor. Attila Hadnagy a fost înlocuit de Dan Roman, care normal joacă cu numărul 21 pe tricou. Însă moldovenii nu au avut să îi dea atacantului un tricou cu numărul său, aşa că acesta a primit un tricou cu numărul 27, iar pe spate, peste cifra 7 a fost pus leucoplast alb şi desenat cu carioca cifra 1 (foto 2). Pe piept însă, numărul jucătorului a rămas cel original, 27! (foto 3)

Galerie de Europa

Primul meci din istoria lui FC Botoşani a creat emulaţie în oraşul moldav, clubul reuşind să vîndă toată cele 7.000 de bilete puse în vînzare. Fanii prezenţi pe stadion nu au rămas datori echipei şi şi-au arătat susţinerea printr-un mesaj arborat în peluză (foto 4): "Pentru noi sînteţi eroi / Sîntem mîndri de voi".

"Vreau să mai joc doi ani şi să mă retrag de aici, de la Botoşani, unde mă simt foarte bine. Fotbalul se joacă pe goluri, nu pe ratări, așa că am scos un rezultat slab"
Marius Croitoru, căpitan FC Botoşani

"E clar că avem şi noi problemele noastre, lipsă de experienţă în Europa, am avut şi mulţi jucători debutanţi. După golul primit am fost debusolaţi un sfert de oră, dar pentru nivelul nostru de acum sînt mulţumit de abordarea partidei"
Leo Grozavu, antrenor FC Botoşani

"Vom marca sigur în retur, la ce am văzut în acest meci, cu siguranţă ne vom califica, chiar dacă rezultatul nu ne este favorabil"
Leo Grozavu, antrenor FC Botoşani

"Am fost relaxaţi la golul lor, nu au avut nici o fază de poartă. Îmi pare rău pentru lumea care a venit la stadion, dar nu e problemă, ne calificăm sigur în retur"
Valeriu Iftime, finanţator FC Botoşani

"Georgienii au început după golul marcat o ţigăneală cum făceau şi românii pe timpuri. Cine joacă fotbal de calitate nu trebuie să tragă de timp"
Valeriu Iftime, finanţator FC Botoşani

"În meciul acesta nu am avut un număr zece în spatele vîrfului, aşa cum trebuie să fie, Croitoru n-a prins o zi bună. Nici Martinus nu a jucat la potenţial maxim, la Dan Roman mă aşteptam la mai mult. Nu am tratat momentul cu atenţie, am fost relaxaţi"
Valeriu Iftime, finanţator FC Botoşani

 "Ne aşteptam să cîştigăm acest meci, dar nu am avut cea mai bună zi. Am ratat foarte mult, dar nu e un capăt de ţară, ne calificăm pe terenul lor"
Petre Ivanovici, mijlocaş Botoşani

"Noi sîntem echipa mai bună, clar! A fost primul meci din acest sezon, trebuie să ne intrăm în ritm, sigur în retur vom marca şi ne vom califica"
Quenten Martinus, mijlocaş Botoşani

caseta botosani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
andrei.33
andrei.33  •  03 Iulie 2015, 17:45

Nu vad de unde asa mirare. Botosani, locul 8 in editia incheiata, a mers in EL pentru simplul motiv ca vreo 5 echipe de deasupra in clasament sunt insolvente/falimentare/fara drept de joc. Sub Botosani era hora retrogradarii, de ce se mira asadar d-l jurnalist de carton de acest rezultat de 1-1 ?!?

btnr1
btnr1  •  03 Iulie 2015, 13:23

e clar ca suntem mai buni ca georgienii dar fara un pic de noroc o sa stam acasa dupa primul tur si nu o sa simtim cum e sa joci cu Varsovia

benaflek
benaflek  •  03 Iulie 2015, 11:36

acest rezultat nu e umilitor deloc pentru ca amandoua echipe sant aprox. egale ca valoare.ce parca georgienii trebuiau sa se sperie vezi doamne de superechipa botosaniului? asa nu ne credem buricul pamantului

Vezi toate comentariile (16)
Comentează