INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - LYON 0-1 (2-1 ÎN TUR)

VIDEO Europa, Astra! » Gruparea giurgiuveană a eliminat Olympique Lyon şi a făcut istorie: prima calificare în grupele Europa League!

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 29 august 2014 00:10

Lyon chiar a fost eliminată la Giurgiu! Echipa cu 7 titluri consecutive în Ligue 1 a marcat repede, dar giurgiuvenii au păstrat controlul şi merg mai departe graţie golurilor marcate în deplasare.

Pliatsikas se chinuie să respingă din faţa porţii, dar Ferri se tot trezeşte cu mingea în faţă, în ciuda efortului grecului, de parcă Lyon chiar ar trebui să se califice, parcă firma chiar contează şi sperie cum n-a făcut-o pe Gerland, şi mijlocaşul francez face 0-1. E 2-2 la general, dar Astra încă mai are avantajul golurilor mai multe marcate în deplasare.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Nici jumătate de oră nu a trecut din acest retur, şi Astra s-a întors la scenariul din Franţa, cu ea hăituită de superfavorita îmbrăcată în negru. Repriza a doua a primei manşe nu mai e relevantă decît pentru rezultat.

Păcat că nu e Fatai!
Sprinturile lui Fatai nu-s posibile la Giurgiu, fiindcă nigerianul lipseşte, accidentat, şi înlocuitorul Bukari arată ca un Bilaşco cu joc de cap mai slab. Adică face presing şi cam atît, lipsit de viteza lui Fatai. Frustrat, Bukari face un fault dur, un fel neaşteptat de a ieşi în evidenţă, pentru un atacant.

Rămîne Budescu lumina din jocul echipei lui Isăilă. Doar că francezii s-au prins că mijlocaşul ofensiv masiv e pericolul principal. Talentat şi cam dezordonat, cu mişcările lui de fotbalist crescut în curtea şcolii, nu într-o şcoală de fotbal, Budescu preia frumos şi caută să păstreze mingea mai mult în terenul lui Lyon. Kone îl tamponează şi opreşte cu o talpă pe genunchi toată pornirea creativă a Astrei.

Daniel Isăilă nu se teme de grupele Europa League: "Vreau cei mai puternici adversari!"

Ocazii şi pentru Astra
Francezii încă profită de moralul ascendent dat de golul lui Ferri şi împing jocul, însă Ghezzal şi Lacazette irosesc două lovituri libere bune. S-a dus epoca lui Juninho Pernambucano! Fotbalul e grozav şi pentru că Aulas, preşedintele-revelaţie al lui Lyon, şi tot managementul, în general, nu-l pot replica pe brazilianul care făcea mingea să zboare şi să aterizeze ca un avion de jucărie telecomandat.

Astra echilibrează, atacurile îi mai ţin pe francezi ocupaţi. Enache şi Bukari se dau cap în cap în faţa porţii lui Lopes, ratează ocazia şi produc un moment care exprimă disperarea unei echipe care nu s-a mai întîlnit vreodată cu Europa în istoria ei.

Se transformă în "Inter Giurgiu"
La Giurgiu, în oraşul legendarului portar Narcis Coman, istoria e făcută de o echipă ca un "Internazionale" din România, o trupă cosmopolită condusă pe teren de Laban, francez naturalizat cipriot şi mijlocaş din "tagma" lui Rădoi, a cărui determinare îi ascunde lipsa de talent.

Ferri şutează formidabil şi mingea izbeşte bara lui Lung! Gata, firma Lyon nu e împinsă mai departe de noroc, Astra chiar îi scoate pe francezi şi merge în grupele Europa League!

"După inspecţia UEFA, am primit OK-ul forului european să jucăm la Giurgiu şi partidele din grupe" (Ioan Niculae, patron Astra)

632026-astra-lyon-0-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Record de audienţă
După ce conducerea Astrei a decis să dea jos celebrul panou cu suporteri desenaţi, din spatele porţii, capacitatea arenei "Marin Anastasovici" a crescut cu 3.000 de locuri. Aseară, tribunele s-au umplut pînă la refuz, lumea fiind atrasă şi de numele sonor al adversarului, dar şi de victoria-miracol din tur. Oraşul de la Dunăre are 61.000 de locuitori, iar la meci au fost prezenţi 8.000 de oameni! Aceştia şi-au încurajat sonor favoriţii, dar şi prin intermediul unor bannere.

Fatai n-a putut!
Starul echipei lui Daniel Isăilă, Kehinde Fatai, nu a fost trecut nici pe foaia de joc din cauza unei leziuni musculare pe care a suferit-o în partida de campionat cu Rapid. Nigerianul nu s-a antrenat deloc în această săptămînă, însă staff-ul Astrei a aşteptat pînă în ultima clipă pentru a vedea dacă atacantul va putea lua loc măcar pe bancă.

INBOX
- Cei de la Lyon au venit însoţiţi de aproximativ 150 de suporteri la meciul de la Giurgiu. Fanii francezi au stat la tribuna a doua şi au dominat fondul sonor în mai multe rînduri. Ultraşii nu s-au abţinut şi s-au dezbrăcat încă din startul meciului, sărbătorind reuşita lui Ferri.
- Selecţionerul Victor Piţurcă a fost prezent în tribunele stadionului "Marin Anastasovici", împreună cu secundul Eugen Neagoe. Piţi a venit să îl urmărească în principal pe Gabriel Enache, mijlocaşul de bandă dreapta al Astrei.
- Aurelian Chiţu, ultima achiziţie a Astrei, a făcut aseară galerie pentru giurgiuveni. Chiţu a venit liber după ce şi-a reziliat contractul cu Valenciennes.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 01:41
Postat de tbonee pe 29 August 2014, 13:45

Steaua a pierdut la penalty nu s-a facut de ras, si e calificata in grupele Europa League, de ras s-a facut cefura din satul Gruia care a pierdut fara drept de apel cu Minsk din Belarus, 3-0, spartule

ai ma zgau ? nu s-a facut de ras, de ras se tot face de vreo 10 ani pierzand zeci de meciuri, uneori la scoruri astronomice. da, ai dreptate, de data asta nu s-a facut de ras, pur si simplu doar s-a ras... in toata lumea, fii sigur !.>))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 01:39
Postat de pbogdan pe 29 August 2014, 13:15

Steaua s-a calificat in Europa pt a 1000a oara consecutiv. In loc sa vb de Steaua, vb de echipa ta... in 21 meciuri cu Steaua, o singura victorie. Daca noi ne-am facut de ras... de voi ce sa mai zicem.

bai capiatule, tu tot dezorientat esti ?..)) aici e vb de astra din giurgiu, nu de astra din cimitire, gogule..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 01:38
Postat de spartandinamovist pe 29 August 2014, 14:01

Felicitari astra ,meritati din plin felicitari ,ati demonstrat ca se poate ..va doresc succes in grupele EL ..Bafta

aha.. asa sa fie..))

Vezi toate comentariile (22)
Comentează