INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PETROLUL - VIKTORIA PLZEN 1-1

VIDEO+FOTO Bratislava pe dos » Golul primit în prelungiri de Petrolul a fixat o remiză frustrantă, 1-1 cu Viktoria Plzen

Articol de - Publicat vineri, 01 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 31 iulie 2014 23:42

Cu seniorul Lucescu pe bancă, în '83, dramaticul Cehoslovacia - România 1-1 aducea calificarea "tricolorilor" la Euro '84. Cu juniorul pe bancă şi cu o evoluţie similară a scorului şi a meciului, Petrolul a scos tot un 1-1 cu cehii de la Plzen, dar efectul poate fi invers decît acum 31 de ani

Cu Viktoria, Petrolul a dat peste primul adversar redutabil al sezonului, după partidele de calibrare cu Flamurtari, U Cluj şi FC Braşov. Iar la întîlnirea cu vicecampioana Cehiei, Răzvan a preferat să vină cu surpriza trecerii lui Mutu pe bancă, în speranţa că va imprima echipei o viteză în plus şi o mobilitate crescută, arme necesare pentru a contracara un adversar legat şi experimentat.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Publicul a acceptat mutarea, căci "Briliantul" a fost un anonim în toate partidele oficiale de pînă acum, şi a salutat o linie de mijlocaşi inventivă, Nepomuceno - Albin - Teixeira. Un trio folosit în premieră de Lucescu jr., pe gustul ofensiv şi dinamic al unor fani care au transformat din nou "Ilie Oană" într-o Maracana la scară redusă.

Adio joc scrîşnit!
Iar propunerea micului Luce a pornit a funcţiona încă din start. Olandezul s-a infiltrat de două ori spre poarta lui Kozacik (9, 18), Albin a prins şi el un culoar favorabil prin centrul defensivei, blocat in-extremis de goal-keeper (16), iar Teixeira a livrat precum o maşină de tenis servicii pentru finalizatori.

Parcă e un alt Petrolul decît cel cu joc scrîşnit din apariţiile anterioare, cîştigă mai rapid spaţiile şi plimbă balonul mai natural, dar, surprinzător, un singur declic e suficient să pună la colţ entuziasmului galben-albastru. Horvath (24) execută superb o lovitură liberă de la 25 m, balonul alunecă puţin pe lîngă bara lui Pecanha, iar faza-scînteie acţionează ca un sedativ peste gleznele "lupilor".

Spiderman Pecanha
Plzenul nu uită că şi-a făcut un nume în Europa şi contrabalansează pînă spre finalul mitanului o partidă începută promiţător pentru noi. Iar maestrul Peterson dintre buturi şi-a găsit prilejul să arate aptitudinile de Spiderman. O acrobaţie la un şut al lui Horava (27) l-a încălzit, pe Pilar (28) l-a blocat în doi timpi, iar pe Vanek probabil că l-a vrăjit cu un laser invizibil din priviri, suficient cît să-l forţeze să trimită puţin peste transversală o centrare de artist a lui Petrzela.

Meciul începe să aducă tot mai mult cu dramatismul de la celebrul Cehoslovacia - România 1-1, la Bratislava, cînd Vizek, Janecka şi Luhovy ne-au asaltat crunt într-un final de noiembrie în drumul spre Euro '84! Padre Lucescu stătea atunci pe banca "tricolorilor", Ştefănescu şi Iorgulescu au dus greul apărării, iar Geolgău salva o seară uluitoare, cu un gol istoric în final de partidă, echivalent cu accesul către turneul din Franţa. Acum, la Ploieşti, stoperii Gerson şi Geraldo închid perfect pe centru, se şi acoperă reciproc la o scăpare incredibilă a ex-stelistului (40), dar cine ar putea fi Geolgău pentru micul Lucescu, în versiune 2014?!

Mutu, răspunsul campionului
Nu e nici Tamuz (44), care inventează un voleu de generic, scos de Kozacik, nici Nepomuceno (45), cu o finalizare în cross din colţul careului, minge pusă puţin lîngă bară. Poate totuşi Mutu, pe care Lucescu jr. îl aruncă în luptă în minutul 56, în locul lui Albin!

Important e că Ploieştiul se redeşteaptă, Hoban (57, 62) împinge ofensiva din linia a doua, Răzvan forţează şi cu Priso, dar explozia vine, în fine, din bocancul lui Mutu! "Briliantul" răspunde elegant la decizia antrenorului de a-l ţine rezervă şi, cu un stîng de Mondiale de la 20 de metri, pune mingea în plasa lui Kozacik! Delirul se rescrie în tribune, blestemul ratărilor e spart, iar Adrian apare la rampă, ca un veritabil campion, exact la momentul potrivit!

Kolar aduce deziluzia
Cu Flamurtari, în turul anterior, adversarul a căzut în minutul 77, acum Mutu dezechilibrează tabela cu 120 de secunde mai devreme, numai că, în locul unui succes la limită, zidul Petrolului cade frustrant în ultimele secunde ale jocului. O centrare din stînga întîlneşte capul lui Kolar, iar defensiva ploieşteană se prăbuşeşte. Ce similitudini cu Bratislava '83! Am condus, am fost egalaţi în final, am suferit! Atunci ne-am calificat, acum e mai degrabă un eşec! Noroc însă că mai avem recursul de săptămîna viitoare!

628473-caseta-petrolul.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
blatistu49
blatistu49  •  02 August 2014, 09:59

plzen ul e cu o clasa peste STEOAIAde va juca cu SPARTA PRAGA sefac de ris

lolita_20007
lolita_20007  •  01 August 2014, 19:56

Petrolul Ploiesti - o mizerie de echipa!

nter
nter  •  01 August 2014, 16:48
Postat de cristid. pe 01 August 2014, 16:30

CFR-ul este cu o clasa sub Steaua, Astra, Petrolul. Nu credeam sa zic vreodata asta, dar regret ca Dinamo n-a putut evolua in preliminarii.

O fi dar cred ca are mai multe sanse sa intoarca acasa cu Minsk decat Petrolul la Plzen. Dinamo nu e mai tare decat CFR si are doar jumate din coeficientul ei. Dupa experientele trecute, ne puteam astepta sa se impiedice si de Jagodina.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează