INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - LAZIO 1-0

VIDEO + FOTO Cronica supermeciului FCSB - Lazio 1-0 » Nu e magie, e "Doar Steaua Bucureşti"!

FOTO: Raed Krishan +21   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 februarie 2018 00:01

Vicecampioana României, cu un Budescu entuziasmant, cu Gnohere şi Vlad foarte inspiraţi, dar şi cu multă şansă, a răpus-o pe Lazio, 1-0, şi merge pe Olimpico sperând la o calificare istorică.

VEZI AICI VIDEO DE LA MECI!

Doar 3 dintre titularii de drept ai lui Lazio din actualul sezon de Serie A s-au regăsit în formula aleasă de Simone Inzaghi. Portarul Strakosha şi mijlocaşii Lucas Leiva şi Milinkovici-Savici. E o veste bună pentru FCSB, care, practic, are de luptat cu rezervele lazialilor.

Dică se gândeşte însă şi el un pic la Derby-ul cu Dinamo şi îi pune pe bancă pe Momcilovici şi Teixeira, portughezul poate cel mai bun jucător, alături de Budescu, în acest start de 2018.

Vlad, intervenţie mare

În tribune sunt bine peste 30.000 de suflete, incredibil magnet la oameni are această echipă a lui Gigi Becali, indiferent că ea se cheamă FCSB sau Steaua! Afară nu sunt mai mult de 3 grade, dar aproape 45.000 de spectatori sunt mai înfierbântaţi şi mai nerăbdători ca niciodată să savureze o nouă seară magică în Europa.

Meciul nu începe grozav. De fapt, debutul e chiar modest. Doar luptă multă, pase greşite şi erori nepermise pentru un nivel de "16-imi" în Europa League. Fotbal începe să se joace abia după vreo 20 de minute.

Italienii sunt mai riguroşi, stau mai bine în teren şi Caicedo se trezeşte singur cu Vlad, însă puştiul dintre buturi are prima intervenţie de adevărat mare portar de când a venit la FCSB. Blochează şutul ecuadorianului cu o paradă copiată din intervenţiile goalkeeperilor din hochei!

Superfază la gol

Şi totul explodează în minutul 30. Pintilii pasă scurtă la Man, care îl caută pe Budescu, Nani se mişcă greu, trecerea anilor îl apasă şi pe el, balonul îi vine perfect lui Budescu pentru o pasă genială către Gnohere.

Asistentul are ochi de vultur, vede perfect că nu e ofsaid, Harlem are viteză, în ciuda fizicului său de rugbyst, iar finalizarea e pe sub portarul lui Lazio. Gol! Gol la primul şut pe poarta lui Strakosha. Gnohere se bucură în stil Dybala, în timp ce atmosfera de pe stadion aduce aminte de marile meciuri din istoria Stelei.

Steaua are şi mult noroc

Italienii se zbârlesc. Însă Lazio nu e Juventus sau Napoli, nu e nici măcar Lazio cu Immobile atacant, dar tot pune presiune la poarta lui Vlad. Andrei însă a prins încredere, s-a debarasat de trac şi e tot mai bun.

Parează şi şutul lui Nani şi îl face, probabil, şi mai mult pe Becali să se simtă un specialist în fotbal. Vlad are şi noroc la ultima fază a primei reprize, bara îl salvează la "capul" unui alt puşti-minune: Milinkovici-Savici.

După pauză, Dică mută surprinzător de îndrăzneţ. Teixeira intră în locul lui Pintilii. Simone Inzaghi îşi dă seama că o posibilă a 4-a înfrângere consecutivă i-ar dinamita atmosfera din echipă şi poate şi în relaţia cu şefii: apelează la piesele grele, intră Immobile şi Felipe Anderson. Şi se vede imediat. Felipe Anderson scapă singur cu Vlad, dar tabela nu se modifică fiindcă brazilianul loveşte greşit mingea! Ce şansă pentru Steaua!!!

Ce fază Budescu!

Meciul place publicului. Există tensiune, iar Steaua se bate de la egal la egal cu Lazio. Nu refuză jocul, câştigă majoritatea duelurilor tari de la mijlocul terenului, iar adrenalina creşte şi mai tare! Terenul se înclină. Tricourile bleu ciel se revarsă spre poarta lui Vlad. Românii gâfâie şi parcă au nevoie de un time-out salvator.
Dar fotbalul e un sport atât de imprevizibil încât nimic nu poate fi anticipat. Contră a Stelei, iar Budescu face o fază antologică, driblinguri scurte în careul advers, inclusiv pe portar îl îngenunchează, dar îşi prelungeşte mingea prea mult şi ratează golul. Ce fază, dar mai ales ce fotbalist e Budescu! Nu doar victoriile şi calificările aduc oamenii la stadion, ci şi astfel de fotbalişti geniali!

Ocazie antologică

Finalul e dramatic. Orice atac al lui Lazio produce pagube în defensiva Stelei, însă de fiecare dată italienii nu găsesc soluţia corectă. Pe contraatac, Gnohere nu mai are energie să ajungă la o minge pe care scria 2-0!

Imediat, la poarta lui Vlad se petrece o fază antologică. Lazio ratează o ocazie aproape imposibil de explicat: Caceres a trimis spre poarta goală, dar, din inerţia fazei, tot el a scos mingea. O ocazie cât o calificare! 1-0 final, incredibilă victorie şi de-acum nu doar toate drumurile, ci şi toate visurile duc la Roma!

CIFRELE MECIULUI

FCSB / Parametru / Lazio
40% Posesie 60%
2 Cornere 11
10 Şuturi la poartă 8
4 Şuturi pe poartă 4

  • Returul Lazio - FCSB va avea loc joia viitoare, 22 februarie, la Roma, de la ora 20:00, în direct pe Pro TV, TV Telekom Sport și liveTEXT, VIDEO+FOTO pe GSP.ro.

Desfășurarea livetext a meciului:

min 90+5: Final de meci! FCSB - Lazio 1-0.
min 84:
Cea mai mare ratare a meciului! Anderson a pătruns pe partea dreaptă, a centrat în careu, iar Cacere nu a putut reluat spre poartă, ci a alunecat cu minge spre poartă, steliștii respingând de pe linia porții
min 80:
Ultima schimbare la FCSB: Cristi Tănase a intrat în locul lui Gnohere
min 75:
Schimbare la Lazio: Lulici a intrat în locul lui Lukaku
min 71:
Ocazie mare pentru Milinkovici Savici! Basta a centrat în careu, dar mijlocașul lui Lazio a șutat din prima, peste poartă
min 69:
Ratare uriașă pentru Budescu. A driblat doi jucători, a rămas singur cu Strakosha, l-a driblat pe portarul lui Lazio, dar și-a prelungit mingea în lateral și nu a putut să o trimită în poarta goală
min 65:
Ocazie mare pentru italieni! Basta a preluat în careu, și a centrat de două ori, dar mingea a fost respinsă de fundașii echipei lui Dică, după mai multe ezitări
min 61:
Ratare uriașă pentru Lazio! Felipe Anderson a avut o cursă excelentă, prin mijlocul defensivei steliste, dar a șutat slab, de la 12 metri, iar mingea s-a dus pe lângă poartă
min 60:
Benzar a centrat excelent în careu, pe jos, dar minge n-a ajuns la niciun stelist
min 58:
A doua schimbare la FCSB: Florin Tănase este schimbat de Florinel Coman
min 55:
Două schimbări la Lazio: intră Immobile și Felipe Anderson și ies Caicedo și Nani
min 52:
Budescu execută o lovitură liberă, lateral stânga, dar Strakosha respinge
min 46:
Începe repriza a doua. Schimbare la FCSB: a intrat Teixeira în locul lui Pintilii
min 45+3:
Pauză! FCSB - Lazio 1-0
min 45:
Ocazie pentru Lazio! Milinkovic-Savic a reluat cu capul, iar mingea a lovit bara transversală
min 44:
Basta a pătruns în careu, dar centrarea lui a fost respinsă de Găman
min 43: 
Milinkovic-Savic a reluat slab cu capul, iar Vlad a reținut excelent
min 38:
Lukaku a pătruns în careu, dar Planici a respins în corner
min 35:
Încă o intervenție exclentă a lui Andrei Vlad! Caicedo a tras din colț, de la 12 metri, iar portarul FCSB a respins în corner
min 29: GOOOOL FCSB! Gnohere deschide scorul după un contraatac perfect. Budescu a pasat excelent, iar francezul a scăpat singur cu portarul Strakosha, învingându-l cu un șut de 10 metri
min 23:
Ocazie uriașă pentru Lazio! Caicedo pătrunde periculos în careu și a șutat din colțul careului mic, dar Vlad a ieșit excelent și a respins în corner
min 22:
Caicedo trage puternic de la 20 metri, dar Vlad prinde fără probleme
min 21:
Vlad iese foarte bine la marginea careului și a reținut fără probleme o minge trimisă către Milinkovic-Savic
min 17:
Jocul este unul încâlict, cu multe întreruperi și multe greșeli de ambele părți
min 13:
Ocazie pentru FCSB! Budescu a centrat excelent din lovitură liberă, iar Man a reluat cu capul, mingea fiind deviată în corner
min 11:
 Strakosha, portarul lui Lazio, a avut o ezitare, ciocnindu-se de Luis Felipe și scăpând mingea. Florin Tănase, aflat în careu, n-a putut ajunge la minge și Strakosha a reținut-o
Lazio este al 125-lea adversar al echipei roș-albastre, în meciurile din cupele europene
min 8: Lukaku a centrat periculos în careu, dar defensiva stelistă s-a descurcat excelent
min 7:
Benzar a centrat foarte bine, dar fundașii italieni au respins fără probleme
min 6:
FCSB încearcă să construiască, dar Lazio face un pressing agresiv, iar jucătorii lui Dică au dificultăți
min 4:
Nani acuză probleme medicale după o ciocnire genunchi în genunchi cu Pintlii
min 3:
FCSB are o posesie îndelungată în apropierea careului lui Lazio, dar fără să pună în pericol poarta italienilor
min 1:
 A început meciul. Lazio a avut lovitura de start

FCSB: A. Vlad - R. Benzar, Găman, Planici, J. Morais - Nedelcu, Pintilii - Man, Budescu, Fl. Tănase - Gnohere
Rezerve: Stăncioiu, Coman, Momcilovici, Ov.Popescu, C. Tănase, Enache, Teixeira

Lazio: Strakosha - Bastos, Ramos Marchi, Caceres - Basta, Murgia, Lucas Leiva, Milinkovic-Savic, Lukaku - Nani, Caicedo
Rezerve: Guerrieri, Patric, F. Anderson, Wallace, Immbolie, Lulic, Radu 


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (637)
1917229021878936
Valentin Gagiu  •  18 Februarie 2018, 12:03

cautam o reteta pt blat ,da' e buna si asta de la finu',pt cunoscatori ,desigur....

193195718081600
Nora Tamas  •  16 Februarie 2018, 16:21

Bine dar atii uitat cum sa terminat acest meci in retur cei de la lazio trece peste steaua ca ati enervat pe jucatorii lui lazio cu simulari si tragere de timp exagerat

541738492885949
BK Ady  •  16 Februarie 2018, 14:39

Ba tin cu Steaua, da voi nu va da-ti seama ce e in retur...nu va mai bucurați acum..că nu văd nici o victorie până acum și nici după...e greu!

Vezi toate comentariile (637)
Comentează