INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - VILLARREAL 1-1

VIDEO+FOTO Seara când submarinul a stat mai mult la fund » Steaua nu a jucat perfect cu Villarreal, 1-1, dar a avut curaj

Articol de - Publicat vineri, 30 septembrie 2016 00:00

Insistenţa ofensivă a băieților lui Reghe i-a iritat pe cei de la Villarreal atât cât să înţeleagă că Bucureştiul nu este locul în care vii să-ţi rotunjeşti golaverajul

A fost greşeala lui Niţă, nu a ieşit la întâmpinare. Dar a lui Toşca, nu? El nu a greşit atunci când l-a lăsat pe Borre să-i ia faţa? Ce mai contează? Borre a fost atent şi, abil, a plasat mingea printre picioarele portarului român. 1-0 pentru Villarreal după numai 9 minute de joc când se presupune că echipele se studiază.

Click aici pentru VIDEO și FOTO!

Îşi iau temperatura. Teama că Steaua are o apărare de coşmar devine brusc certitudine şi o linişte stânjenitoare se lasă pe stadionul gol pe două treimi. 9 minute trecuseră de la primul fluier al arbitrului ucrainean Ievhen Aranovski. Pardon, pentru anglofili, Yevhen Aranovskiy.

Iepuraşul lui Muniru

Dar aici nu suntem la curs de limbi străine, suntem la fotbal. Un curs de supravieţuire în fotbal. Nu e prea mult? Nu. Nu dacă joci împotriva echipei care i-a tăiat aripile Realului înainte să o facă şi Atletico. Totuşi, cu apărarea aceasta veselă şi inocentă, Steaua are meritul că nu se pierde cu firea.

Dincolo, Villarreal, decisă să-şi conserve resursele pentru bătăliile din Primera, nu o ajută să îşi trăiască momentul de criză. Este suficient pentru ca flancul stâng, unde activează De Amorim, să se activeze. Mingea pasată pe jos traversează latura stângă a suprafeţei de pedeapsă, trece jucăuş printre mâinile rare ale lui Andres Fernandez, care vede cu coada ochiului şi masca lui Golubovici, intrat în alunecare. Apoi, din carambol, balonul iese ca iepuraşul din joben, fix în faţa lui Muniru, care nu aşteaptă invitaţie să puncteze. Trecuseră 10 minute de la golul columbianului Borre până la cel al ghanezului Muniru. Egalare prin globalizare!

De Amorim, domnu' Daum ce zice?

Meciul se aşază după egalarea lui Sulley. Oamenii lui Escriba devin mai prudenţi, Popa şi compania înţeleg că posesia prelungită poate salva şi propria apărare de penibilul confruntării directe cu Pato sau cu Borre. Bourceanu se mai linişteşte, Boldrin verticalizează, Adi Popa îşi face numărul la sprinturi.

Repriza secundă propune alt scenariu, cu Steaua ofensivă şi Villarreal la cutie, aşteptând eroarea adversarei. În starea asta de nonbeligeranţă spaniolă, De Amorim (47) prinde un şut care curentează transversala şi îi pune freza în pericol lui Andres Fernandez.

Steaua continuă să atace, Villarreal nu îşi propune decât să stingă focarele de pericol. Nu ştim cât durează minunea de a vedea o echipă românească dominând a 4-a clasată din Spania, aşa că să savurăm momentul!

Submarinul galben care joacă doar prin periscop

Întrebarea este: va rezista Steaua acestui ritm? Ritmul pe care chiar formaţia antrenată de Reghecampf l-a impus. Deocamdată, prin curaj, prin abordare antrenorul român îşi domină omologul iberic. În traducere, numele antrenorului spaniol înseamnă conţopist. Cam aşa arată şi se comportă Escriba. Reghe a încercat să fie el escribidor, adică scenaristul. Reghe nu este un scenarist de Oscar, dar propune ceva care nu miroase a antijoc.

Efortul roş-albaştrilor nu este o mostră de fotbal-şampanie, dar este o demonstraţie de strădanie colectivă. Meciul nu este frumos nu din cauza lui De Amorim care traversează careul cu mingea la picior, ci din cauza pragmatismului celor de la Villarreal. Pragmatism care nu-l acceptă pe Pato, umbra speranţei cumpărate cu ani în urmă de Milan.

Liga 1, LaLiga. Un hop, nu chiar o prăpastie

Adi Popa i-a lăsat locul lui Jakolis, Golubovici lui Florin Tănase. Schimbările lui Reghecampf nu lasă loc de dubiu, combustibil pentru atac, energie pentru posesia mingii. Steaua se expune. În jocul lui Villarreal se citeşte iritarea echipei mai bine cotate, care este vexată de insistenţa adversarei.

Prăpastia dintre Liga 1 şi LaLiga nu mai pare atât de fără fund şi poate că un stadion plin ar fi contribuit la o victorie a Stelei împotriva monotonelor calcule ale hârtiei. Între City şi Villarreal este totuşi un ocean distanţă, iar submarinul ăsta galben nu este chiar un crucişător.

clasament

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
valentinn10
valentinn10  •  30 Septembrie 2016, 12:42
Postat de sadiku pe 30 Septembrie 2016, 09:58

Nu mai intereseaza pe nimeni cupa "uefa " decat pe gigi becali.....spaniolii au venit cu echipa a 2 a ....fcsb o sa faca fix 3 puncte in aceasta grupa....pe locul 2 o sa termine elvetienii ...

Ai tai , sigur , da sigur sigur erau treji cand te-au conceput frustratule , voi in ce-ati jucat ultima data ...iti spune ceva COT, nu ?stiam , esti prea bleg,fugi la somn , esti pedepsit , vei manca numai rahat ca vad ca-ti place, da ?, bravo , ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1754373691467438
Ipse Ipse  •  30 Septembrie 2016, 09:58

L-au intors pe-o parte si pe alta la fel ca Mache al lor.Ei tot o intorc da' daca nu-i baciu' Avram sau alta *** pe stat la *** o tot intorc ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sadiku
sadiku  •  30 Septembrie 2016, 09:58

Nu mai intereseaza pe nimeni cupa "uefa " decat pe gigi becali.....spaniolii au venit cu echipa a 2 a ....fcsb o sa faca fix 3 puncte in aceasta grupa....pe locul 2 o sa termine elvetienii ...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează