INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VIKTORIA PLZEN - PETROLUL

VIDEO La foc automat » Adrian Mutu, ca în prima tinereţe: gol şi pasă decisivă cu Viktoria Plzen

După o primăvară ștearsă la Petrolul, doar două goluri în 8 meciuri, Mutu s-a dezlănțuit
După o primăvară ștearsă la Petrolul, doar două goluri în 8 meciuri, Mutu s-a dezlănțuit

Articol de - Publicat vineri, 08 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 07 august 2014 23:12

Mutu a înscris aseară un golazo, la Plzen, a treia reuşită la rînd în meciurile oficiale.

Adrian Mutu este prea tare şi prea în formă ca să mai fie rezervă. În manşa tur, Lucescu junior l-a ţinut lîngă el timp de 56 de minute. Şi "Briliantul" a intrat în locul lui Albin, înscriind după 20 de minute de prezenţă pe teren.

VIDEO: Vezi aici reuşita lui Mutu!

Apoi, a punctat şi-n meciul cu Botoşaniul (4-1). Aseară, Adrian a înscris un gol minunat, şut-bombă la vinclu, de la 27 de metri. A treia reuşită în al treilea meci consecutiv în doar o săptămînă! Ca-n vremurile cînd dansa la golurile marcate la Chelsea.

Clasă europeană
Nu doar că a marcat un gol vital pentru ploieşteni, dar cînd cehii îşi mai recăpătaseră încrederea, cu reuşita lui Pilar, Mutu a mai ieşit o dată în lumina reflectoarelor. A luat mingea de la Tamuz, în banda stîngă, apoi a centrat cu exteriorul pentru golul precis al lui De Lucas.

A fost o confirmare a unei prime reprize de excepţie pentru fotbalistul de 35 de ani, Mutu mai avînd cîteva pase luminoase pentru colegi.

3 goluri şi 3 pase decisive a reuşit Mutu în acest start de sezon în 6 partide

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Taţi celebri
Lucescu junior, 45 de ani, şi Uhrin junior, 46 de ani, s-au salutat cordial înainte de meci. Amîndoi au taţi celebri în lumea fotbalului. Mircea Lucescu, 69 de ani, a făcut istorie la Şahtior, după ce a cîştigat 20 de trofee interne şi internaţionale, în timp ce Dusan Uhrin senior, 71 de ani, a dus Cehia pînă în finala Campionatului European în 1996. Dusan Uhrin junior a antrenat şi-n Liga 1, pe Poli Timişoara şi pe CFR Cluj.

Horvath, cunoştinţa românilor
Prima cea mai periculoasă fază în careul Petrolului a fost un corner executat în minutul 16 de către Pavel Horvath, căpitanul Viktoriei, acum în vîrstă de 39 de ani. Mijlocaşul a şutat puternic, foarte precis, Pecanha scoţînd cu greu de sub transversală. Horvath a fost votat drept cel mai bun fotbalist din istoria celor din Plzen. Pavel a fost elevul lui Loţi Boloni la Sporting Lisabona, cei doi, împreună cu Marius Niculae, ieşind campioni în 2002. A jucat în Portugalia turul, în retur fiind vîndut la Galatasaray, dar a prins numai trei meciuri sub comanda lui Mircea Lucescu.

"Lupii" au făcut show
Aproximativ 500 de suporteri ai Petrolului au străbătut cei 1.380 de kilometri ce despart cele două oraşe, Ploieşti şi Plzen, pentru a-i încuraja pe galben-albaştri. Fanii au creat o atmosferă sud-americană în tribună, savurînd reuşitele elevilor lui Lucescu cu torţe.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
torque1981
torque1981  •  08 August 2014, 12:19
Postat de andrei.33 pe 08 August 2014, 10:19

"Pastreaza-te modest" Esti doar ironic banuiesc..

Eu zic ca nu e ironic si nu stiu de ce ar trebui sa fie. Mutu a facut un meci mare aseara.

seby_sebastian
seby_sebastian  •  08 August 2014, 10:54

petrolul are echipa super puternica anul acesta...jucatori tehnici, de executie...superb meciul a fost ...nu se astepta nimeni la scorul si la acest joc foarte bun bun al petrolului...felicitari tuturor echipelor calificate mai departe...rusine ungurilor..

bamse1901
bamse1901  •  08 August 2014, 10:51

felicitari

Vezi toate comentariile (8)
Comentează