INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AJAX - STEAUA

VIDEO Loviţi la faze fixe! » Ajax a pierdut testul cu Vasco da Gama (0-1) şi a dezvăluit slăbiciunea echipei

Siem de Jong, căpitanul (centru), pătrunde printre doi brazilieni. +2   FOTO
Siem de Jong, căpitanul (centru), pătrunde printre doi brazilieni.

Articol de - Publicat marti, 15 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 14 ianuarie 2013 21:27

După un gol primit din lovitură liberă, antrenorul Frank de Boer spune: "Am fost superficiali, trebuie să pregătim fazele fixe".

O săptămînă a stat Ajax la Rio pentru un cantonament dedicat teambuildingului şi pregătirii fizice, iar la final a întîlnit-o pe Vasco da Gama. Amical (jucat pe "plajă", ca România - Danemarca, în 2003) ce a scos în evidenţă un punct nevralgic de care steliştii pot profita, ştiut însă şi de Frank de Boer. Pentru că nu e prima oară cînd roş-albii au dificultăţi în faza defensivă la fazele fixe.

VIDEO: Vezi AICI rezumatul meciului Vasco - Ajax 1-0!

În minutul 16, trei "lăncieri" îl marcau în careu pe Wendel, dar nici unul nu l-a împiedicat să înscrie din şase metri. Ceea ce l-a enervat puţin pe antrenor: "Am tratat cu superficialitate unele momente statice, pe care ar fi trebuit să le controlăm la milimetru. Mai avem de exersat la fazele fixe".

O altă problemă a batavilor. Ratează mult. Şi duminică, o ocazie imensă irosită. În repriza secundă, căpitanul Siem de Jong a fost singur la doi metri în faţa porţii goale. De acolo a tras peste!

Dar De Jong vede partea pozitivă a călătoriei sud-americane. "Discuţiile din Brazilia, menite să ne întărească psihic, ne vor readuce starea de spirit extraordinară din sezonul trecut, acea încredere, acel sentiment că sîntem invincibili".

Două modificări la "clasic"
Faţă de meciul de duminică, din Brazilia, Frank de Boer va face probabil două modificări pentru "clasicul" cu Feyenoord, din 20 ianuarie. Alderweireld, fundaşul central absent la Rio din cauza unei gripe puternice, îi va lua locul lui Veltman, iar Viktor Fischer, rezervă acum, va reveni pe aripa stîngă, iar Boerrigter va trece pe dreapta, ieşind din schemă Sana. Au revenit duminică, după accidentări la umăr, Babel şi Sigthorsson.

"Noi sîntem deschizătorii de drumuri"
Într-un interviu pentru Algemeen Dagblad, antrenorul De Boer afirmă: "Noi, la Ajax, sîntem ca Dick Fosbury în atletism, deschizători de drumuri. Pînă la el, toţi făceau foarfecă atunci cînd săreau la înălţime. Cînd a apărut el cu saltul pe spate, s-a spus: «E nebun!». Dar foarte mulţi l-au urmat, Fosbury a revoluţionat proba. Aşa e şi Ajax. Lumea întreagă a copiat întotdeauna antrenamentele noastre. Acum, vrem altceva, iar peste zece ani majoritatea cluburilor va face la fel. Atunci, vom inventa din nou ceva nou".

550912-program-ajax.jpg

"Am jucat cu Vasco într-o groapă de nisip, am pierdut, dar nu rezultatul mă interesa. Cantonamentul şi-a atins scopul. Mental, stăm foarte bine" (Frank de Boer, antrenor Ajax)

30 de zile au mai rămas pînă la primul meci al Stelei cu Ajax din "16"-imile Europa League

Ajax cu Vasco
Vermeer - Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind - Schone, Poulsen, Eriksen - Sana, S. de Jong, Boerrigter. Antrenor: Frank de Boer

Totul despre Ajax
Începînd de azi, Gazeta va prezenta în fiecare zi ultimele ştiri legate de "lăncierii" din Amsterdam, viitorii rivali ai roş-albaştrilor în Europa League. Nu va lipsi nimic din tabăra olandeză!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
corlika
corlika  •  15 Ianuarie 2013, 03:37

poate daca il aveau si pe magnificul mitea ...scoteau si eu rezultat mai bun :D

andystar
andystar  •  15 Ianuarie 2013, 01:38

NE vom juca sansa chiar daca va fi foarte greu ! Bafta si cFr ! FOrza Steaua !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează