INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - TRENCIN 2-2

VIDEO Meciul de 10 minute » Astra s-a calificat după o partidă dementă: toate cele 4 goluri au fost marcate pe final de meci

Execuţia cu care Ivanonvski a egalat la unu
Execuţia cu care Ivanonvski a egalat la unu

Articol de - Publicat vineri, 09 august 2013 00:00 / Actualizat duminica, 11 august 2013 08:59

Pe un gazon dificil, la o temperatură extrem de ridicată şi cu o calificare obţinută în proporţie covîrşitoare încă din tur, giurgiuvenii şi adversarii au făcut spectacol abia după minutul 83, cînd s-a dat primul gol.

Pînă la primul gol înscris de Adi, partida de aseară a părut bucata de tort pe care Astra a înghiţit-o pentru a nu lăsa nimic în farfuria calificării. Un joc disputat doar de nevoie, după o calificare decisă încă din tur.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Trupa lui Isăilă s-a înfruptat copios în deplasare, prăjitură cu trei cireşe peste frişca din apărarea slovacă. Însă, întocmai dumicatului primit cu linguriţa de la bunică, alături de mesajul "pentru mama", giurgiuvenii aveau o singură miză: jocul "pentru coeficient".

Dacă tortul a fost mîncat cu burta plină, nici "faţa de masă" n-a fost una de calitate: gazonul de pe Arena Naţională, peticit, a părut o pereche de blugi din filmele Western. Nu de alta, însă, în ultima vreme, chiar este schimbat ca o pereche de pantaloni!

Repriză "ca-n filme"
Prima parte putea fi denumită după un serial american, "Două ocazii şi jumătate". Doar centrarea lui Măţel, deviată şi scoasă de sub bară de Volesak (7), plus şutul pe lîngă marca Morais (45) au agitat cele două galerii giurgiuvene. O semişansă a fost semnată de macedoneanul Ivanovski, părut la fel de izolat în faţa porţii adverse precum o insulă dunăreană în mijlocul vîltorii.

De partea cealaltă, Trencin-ul a fost nuntaşul care n-a vrut să se dea bătut după trei păhărele. A dănţuit timid cu mireasa giurgiuveană, însă ringul s-a confundat, arareori, cu dreptunghiul din faţa juniorului Lung.

Final cu emoţii
Reluarea i-a aparţinut nigerianului Adi, care a ratat prima mare ocazie a oaspeţilor, "cap" pe lîngă (49). A fost neghina din jocul Astrei: pe rînd, Ivanovski (56), De Amorim (57), Tembo (62) şi Takayuki (65) au ratat ocazii importante.

Sfîrşitul a zvîcnit însă pulsul liniar al partidei. Adi (83) a dat primul gol, "cap" după un corner, Ivanovski a egalat imediat (86), salvînd un meci catastrofal. Iar reuşita lui Van Kessel (88) i-a aruncat în aer pe slovaci: un singur gol ar fi trimis meciul în prelungiri! Tembo a stins fitilul (89) cu lovitura de cap care îi asigură Astrei un loc în urnele de azi.

Doboară record după record!
Meciurile Astrei Giurgiu din Europa League stabilesc cele mai scăzute audienţe din istoria Arenei Naţionale. La meciul de aseară au fost doar 1.500 de persoane, terminus istoric! Majoritatea au luat loc la tribuna a II-a, în timp ce peluzele au fost complet goale. Pînă acum, la jocurile cu Domzale şi Omonia, în tribune luaseră loc aproximativ 2.000 de fani. (George Stanciu)

Astra, două galerii!
Deşi asistenţa a fost scăzută, Astra Giurgiu a fost susţinută de două grupuri diferite de suporteri, amplasate de-o parte şi de cealaltă a tribunei a doua! "Giurgiu Boys" au fost înarmaţi cu tobe şi cîteva bannere, în timp ce "Simpli Giurgiuveni" au cîntat tot meciul la bustul gol şi au fluturat un steag negru, de pirat. (Victor Vrîceanu)

"Emoţii au fost la 2-1 pentru ei, sînt puţin supărat, nu ne-am mobilizat cum trebuia. Sînt supărat că primim gol cu mare uşurinţă, nu că am remizat" (Daniel Isăilă, antrenor Astra)

"Nu ne e teamă de nimeni, am demonstrat asta cu Omonia Nicosia. Sperăm să ne calificăm în grupele Europa League, vom da totul pe teren pentru a îndeplini acest obiectiv" (Constantin Budescu, mijlocaş Astra)

581964-astra-trencin-2-2.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
maringh
maringh  •  09 August 2013, 08:24
Postat de utraian pe 09 August 2013, 01:17

Ce-i porcaria aia de sub poza ? "Execuţia cu care Ivanonvski a deschis scorul". Voi ati vazut meciul?

tu nu ai vazut la televizor ca Astra a avut tabela de scor separata?

plischi
plischi  •  09 August 2013, 06:22

am privit sporadic partida, pierzand ultimele minute, paguba-n castane, dar la un moment dat l-am zarit in tribuna pe ioan becali, care urmarea partida impreuna cu niste persoane care ori erau de la curtea suprema, ori voiau sa-l vada pe budescu - acesta din urma foarte nervos in momentul inlocuirii sale. stia el de ce au venit tipii aia (am glumit, nu erai de la CSJ!) si de-aia a vrut sa faca totul, nestiind ca exact atunci iti iese nimic in locul totului. imi place cum gandeste astra (vorbesc la colectiv si la modul general mai ales) fotbalul. va fi o nuca tare pentru steaua, pandurii si petrolul. ceilalti, sa nu mai vorbim...

ricco
ricco  •  09 August 2013, 04:22

Acest "comentator", saracu' de el, NU LE ARE CU FOTBALUL... La golul egalizator al Astrei, Tembo a sarit la cap CU ADEVARAT ATLETIC!!!... NICI NU S-A SPRIJINIT PE ADVERSAR SI NICI NU A FAULTAT !!!...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează