INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ŞAHTIOR - PLZEN 1-2 (1-1 ÎN TUR)

VIDEO Mircea Lucescu gonit din Europa! Şahtior părăseşte şi a doua competiţie continentală, după ce-a fost eliminată din Ligă

Duelul extremelor. Petrzela, autorul golului doi al cehilor, și brazilianul Douglas Costa, unul dintre marii rateuri ai serii // Foto: Mediafax
Duelul extremelor. Petrzela, autorul golului doi al cehilor, și brazilianul Douglas Costa, unul dintre marii rateuri ai serii // Foto: Mediafax

Articol de - Publicat vineri, 28 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 28 februarie 2014 00:06

Calificarea s-a decis în prima repriză, cînd Kolar şi Petrzela i-au şocat pe ”mineri” cu două goluri în patru minute. Asediul din partea secundă nu le-a adus ”minerilor” decît o reuşită, de consolare.

N-a fost sezonul lui Şahtior în Europa. Ligii i-a spus adio în decembrie, într-o grupă cu Man. United, Leverkusen şi Sociedad. Iar aseară a fost scoasă şi din Europa League, de Viktoria Plzen.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Echipa lui Mircea Lucescu era favorită după remiza din Cehia, acel 1-1 consemnat săptămîna trecută. Însă n-a profitat. Degeaba au desenat frumos şi repede brazilienii lui "Luce" între cele două careuri. Degeaba s-a zbătut căpitanul Srna să-şi mobilizeze colegii.

Totul a mers bine pînă la 17-18 metri de poarta lui Bolek. Impotenţa din careul advers s-a prelungit ulterior şi în propria suprafaţă de pedeapsă. Cu urmări pe tabelă. Deşi Lucescu îşi avertizase oamenii, "fiţi atenţi la contraatacurile lor!", cehii au străpuns neaşteptat de uşor defensiva Şahtiorului.

Surpriză perfectă
Iar în intervalul a numai 4 minute (29-33), Kolar şi Petrzela au îngheţat Donbass Arena: 0-2. Surpriza era perfectă. La reluare, "minerii" s-au lansat într-un adevărat asediu al jumătăţii adverse. Dar mai mult decît un gol, Luiz Adriano, şi o "transversală" n-au reuşit.

Iar Lucescu e acum într-o situaţie extrem de dificilă. Eliminat din Europa şi cu un patron, Rinat Ahmetov, cu conturile blocate şi aflat pe lista neagră a noului procuror general al Ucrainei.

28 de şuturi, 10 cadrate, au expediat ucrainenii spre poarta lui Plzen. Oaspeţii au avut 6, dintre care două pe poartă. Golurile!

17 cornere a avut Şahtior, faţă de numai două ale echipei pregătite de Duşan Uhrin jr.

"Am fost defavorizaţi de arbitru. Am patru jucători care nu mai pot să meargă" (Mircea Lucescu la Dolcesport)

NAPOLI - SWANSEA 3-1 (0-0 în tur)
Penalty refuzat englezilor
Ovidiu Haţegan a condus în general bine meciul de pe San Paolo. Dintre fazele dificile pe care le-a avut de judecat, una singură a fost cu probleme. La scorul de 1-1, în minutul 59, englezii au cerut penalty, justificat, la o intrare întîrziată a lui Ghoulam asupra lui Tiendalli. Cotidianul La Reppublica a apreciat însă că arbitrul român a procedat bine.

BENFICA - PAOK 3-0 (1-0 în tur)
I-a îngropat Katsouranis
PAOK, cu Lazăr integralist, a rezistat 69 de minute la Lisabona. Dar veteranul Katsouranis a luat "roşu" pentru un fault în situaţie de ultim apărător şi din "directa" acordată Benfica a deschis scorul. După care grecii au picat definitiv (0-3). Bourceanu (Trabzon) a părăsit şi el competiţia, 0-2 cu Juve. Ex-stelistul a fost introdus în minutul 72.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
gerula
gerula  •  01 Martie 2014, 06:50

Lucescu eliminat pentru a 2-a oara din Europa de Dusan Uhrin Jr!... Prima oara cu Poli Timisoara in 2009. Si-atunci, ca si acum, de vina au fost arbitrii partinitori, publicul ostil, criza mondiala, extraterestrii, etc... nicidecum faptul ca adversarii au luptat cu mai multa ambitie decat brazilienii lui de zeci de milioane!...

sibelius
sibelius  •  28 Februarie 2014, 21:47
Postat de solomon_i pe 28 Februarie 2014, 11:58

Voi il luati peste picior pe Lucescu... si pe drept cuvant... fiindca are mereu obiceiul sa fie suspicios aruncand vina mai ales pe arbitraj. Aseara am vazut meciul. Sahtior a jucat ca o echipa prea nervoasa, fara putere de concentrare si consider ca este vina lui Lucescu care trebuia sa-i capaciteze pe joc. Dar de aceasta data nu pot sa-l contrazic in privinta arbitrajului care a fost penibil si uneori chiar partinitor cu cehii. Dar daca tipi de prea multe ori..."Sariti ca vine lupul !" risti sa nu te mai creada...nici ce-i care... au vazut meciul...!

Golurile primite nu au avut nicio legatura cu arbitrii. La banii bagati in echipa minerii trebuiau sa bata la scor.

sibelius
sibelius  •  28 Februarie 2014, 21:45
Postat de solomon_i pe 28 Februarie 2014, 12:38

Bine... si cine hotareste asta ? Cine da dispoziitii arbitrilor ?

Cum cine? Valentin Ceausescu!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează