INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

VIDEO N-a mai mişcat! Francezul Dabo s-a prăbuşit inconştient pe gazon la meciul Lyon - Sparta, 2-1

Dabo, nemişcat, imaginea care i-a speriat pe jucătorii şi fanii lui Lyon // Foto: Reuters
Dabo, nemişcat, imaginea care i-a speriat pe jucătorii şi fanii lui Lyon // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 22 septembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 22 septembrie 2012 00:46

Jucătorul lui Lyon, victima unui traumatism cranian, şi-a revenit pe targă, iar la spital examenele cerebrale şi cervicale au fost normale. VEZI AICI IMAGINI VIDEO!

"Ne-a fost frică. Am îngheţat pe margine cînd l-am văzut", mărturiseşte Remi Garde, antrenorul lui Lyon. Jucătorul său, Mouhamadou Dabo (25 de ani), trăsnit în aer de cehul Kaderabek, fusese aruncat ca o cîrpă pe gazon, cu capul în iarbă. Mai multe zeci de secunde, francezul de origine senegaleză a rămas nemişcat. Drept ca o scîndură, cu ochii închişi şi cu mîinile contorsionate şi încleştate în dreptul mijlocului. Era minutul 41 al meciului cu Sparta Praga (2-1).

Doctorii au năvălit pe teren. Decizia lor a fost ultrarapidă: " Oxigen, guler pentru gît şi la spital, nici o secundă pierdută". Dabo s-a trezit pe targă. Avea sînge pe faţă, dar deschisese ochii. Şi respira.

La spital, totul a fost neaşteptat de bine. Examenele cerebrale şi cervicale au fost normale, iar lyonezul s-a întors acasă ieri dimineaţă. Speră să revină la antrenamente săptămîna viitoare.

"Am revăzut imaginile. Cehul, care n-avea nici o şansă, l-a lovit în cap dur, din spate. Un atac agresiv, cinic, care îl putea omorî pe Dabo" (Remi Garde, antrenor Lyon)

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
inima_de_caine
inima_de_caine  •  22 Septembrie 2012, 08:09
Postat de protech pe 22 Septembrie 2012, 04:37

observ asta de foarte mult timp si mereu m-am intrebat cum vine asta. CUM ADICA IMAGINI VIDEO????????????? Imaginea e imagine , video-ul e video. n-ai cu cine...

Printr-o înţelegere convenţională de limbaj, imaginile pot fi fotografice (adică statice) şi video (adică în mişcare). Cu toate acestea, strict lingvistic, etimologic, exprimarea "imagini video" e redundantă întrucât termenul "video" este un adjectiv care se referă chiar la sisteme de transmitere şi înregistrare a imaginii.

protech
protech  •  22 Septembrie 2012, 04:37

observ asta de foarte mult timp si mereu m-am intrebat cum vine asta. CUM ADICA IMAGINI VIDEO????????????? Imaginea e imagine , video-ul e video. n-ai cu cine...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează