INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC VASLUI - INTER 0-2

VIDEO Planeta "sneijderilor" » FC Vaslui a jucat onorabil, dar s-a recunoscut învinsă de Inter, scor 0-2

Palacio a făcut 2-0, calificarea pare tranşată // Foto: Raed Krishan (Piatra-Neamţ)
Palacio a făcut 2-0, calificarea pare tranşată // Foto: Raed Krishan (Piatra-Neamţ)

Articol de - Publicat vineri, 24 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 24 august 2012 17:56

Vaslui a alergat ca şi cu Fenerbahce, doar că de data asta n-a mai avut nici o şansă. Inter e la un nivel al fotbalului clar inaccesibil nouă.

Zenga - Bergomi, Picchi, Facchetti - Mazzola, Oriali, Matthaus, Suarez - Jair, Ronaldo, Corso. Pe bancă să fie Herrera sau Mourinho? Inter a venit în Moldova cu superjucători propulsaţi din istoria de 104 ani a clubului de legende şi de megafotbalişti.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Formula ideală de cînd s-a înfiinţat Vasluiul s-a aflat aseară pe terenul din Piatra Neamţ. A, nu chiar, fiindcă nu mai e Wesley! Iar dacă antrenorul Şumudică s-ar ridica de pe scaun, în locul lui ar putea să se aşeze, eventual, Hizo ca să definească tradiţia microscopică în comparaţie cu a italienilor.

OK, nu joacă legendele, nici salariile, şi ei au tot două picioare. Doar că ale lor se mişcă mai repede. Şi parcă au nişte ventuze, ceva, cu care-şi lipesc mingea de ghete.

Mai multe fotografii de la meci!

Sneijder sigur trişează, nu se poate explica altfel! :) Olandezul îşi plimbă mingea de pe un picior pe altul, o dă în bară după ce tăvăleşte un fundaş şi pe Coman, traiectoriile lui se duc prin spatele galbenilor şi ai lui se trezesc cu balonul în faţă.

Cînd are el mingea, şi Şumudică se opreşte din ţipat! Ce să mai ceri şi cui?! Sînmărtean încearcă să răspundă, priveşte într-o parte şi pasează în direcţia opusă, tribunele îl aplaudă pe Lucian, dar cel mai tehnic fotbalist din România arată doar ca un free-styler aşezat lîngă un jucător adevărat.

Show şi aplauze
Golul vine totuşi de la Cambiasso, un închizător. Dar şi argentinianul e fantastic, Bourceanu, omologul lui român, nu şutează aşa nici la antrenamente! N'Doye trage şi el tare, numai că mingea zboară spre peluza Vasluiului, nu la poarta lui Castellazzi. Ranocchia îi ia uşor mingea lui Antal, chiar dacă italianul arată ca un turn, iar extrema Vasluiului are, teoretic, superviteză, Guarin aleargă printre N'Doye şi Stanciu, Marius Niculae a şi renunţat să mai lupte, că n-are nici o şansă!

Sneijder continuă să dribleze şi să-i alerge pe Palacio şi pe Milito cu pase pe culoare pe care nici din tribună nu le vezi înaintea lui. E prea de tot! Cînd ţi se pare că Vaslui urcă un pic în terenul lor şi cîte o centrare ridică lumea de pe scaune, olandezul mai face o fază incredibilă şi-i dă mingea lui Palacio, care aşază mingea în plasa laterală a lui Coman, în poartă.

Stramaccioni opreşte spectacolul: îl scoate pe Sneijder.

Standing ovations
Mai sînt mai puţin de 10 minute, calificarea s-a dus, dar spectatorii sar de pe scaune şi-l aplaudă pe olandez ca la sfîrşitul unei piese de teatru. Antrenorul tînăr şi elegant îi zîmbeşte şi el recunoscător. Sneijder i-a bătut pe ai lor, dar oamenii de pe stadion rămîn fericiţi că l-au văzut jucînd spectaculos şi cu chef.

Vaslui a avut ghinion să dea peste o asemenea echipă, altfel probabil c-ar fi putut continua în Europa League. Sau a fost norocoasă? E ca şi cum ţi-ar plăcea să conduci şi ai fi invitat să te întreci cu Alonso şi cu Hamilton. :)

"N-aveam cum să menajăm jucători, toţi au vrut să fie pe teren cu Inter. Steaua a trimis pe teren echipa a doua, dar cu cine a jucat?!" (Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui)

"I-am remarcat pe Antal, pe Stanciu şi pe Sînmărtean. Nu ne considerăm calificaţi" (Andrea Stramaccioni, antrenor Inter)

"Am făcut o a doua repriză fenomenală, meritam să egalăm. Mergem la Milano să facem o figură frumoasă" (Marius Şumudică, antrenor FC Vaslui)

515393-vaslui-inter-caseta.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Au luat ţeapă
Bişniţarii locali au au fost cei mai supăraţi la meciul de ieri cu Inter. Ei au luat cu asalt casele de bilete din Piatra Neamţ în prima zi în care s-au vîndut tichetele de acces, dar au rămas cu ele nedate. "Au cumpărat bilete de 50 de lei şi se chinuiau să le dea chiar şi cu 20 de lei numai să scape de ele", au precizat oficialii vasluieni.

Accidentat la pauză!
Daniel Stanciu a ieşit de la vestiare după pauză cu o mînă bandajată într-o faşă elastică. Se pare că managerul gazdelor a lovit de nervi cu pumnul pe drumul spre vestiare şi s-a lovit destul de grav. "A înnebunit şi ăsta, face numai tîmpenii. Ba îl aruncă unii de pe pod, ba îi sparg unii arcada, acum s-a trezit el să dea cu pumnii prin pereţi", a reacţionat Porumboiu.

Dias vrea să plece
Adus în această vară la FC Vaslui, portughezul Davide Dias e hotărît să plece de la FC Vaslui în urma deciziilor luate de Marius Şumudică la ultimele meciuri. "La partida cu Inter, Şumudică a preferat să folosească pe postul de mijlocaş central un fundaş, în loc să joace cu Dias", au precizat apropiaţii jucătorilor. Tot ei au dezvăluit şi dorinţa portughezului de a pleca de la echipă în cel mai scurt timp.

N'Doye şi vacile
Suporterii vasluieni au făcut un scandal uriaş în timpul meciului de ieri. Aceştia au strigat minute-n şir la antrenorul Marius Şumudică pentru a-l schimba pe N'Doye, dar tehnicianul a preferat să-i scoată de pe teren pe Nicuşor Stanciu şi Marius Niculae. "Bă Şumudică, cred că dacă jucau vacile lui Porumboiu, dădeam şi noi un gol", i-au strigat fanii aflaţi la tribuna I, chiar în spatele băncilor de rezerve.

Lăudaţi de Chivu
Fostul căpitan al echipei naţionale, Cristi Chivu, i-a lăudat pe vasluieni şi a precizat încă o dată că regretă că nu s-a aflat pe teren la meciul de la Piatra Neamţ. "FC Vaslui este o echipă care are jucători cu experienţă, ca Marius Niculae. O formaţie care poate pune probleme. Sigur, noi nu sîntem pregătiţi sută la sută din punct de vedere fizic, dar am gîndit meciul foarte bine", a punctat jucătorul lui Inter.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
gavrochenie
gavrochenie  •  24 August 2012, 10:06
Postat de amusement pe 24 August 2012, 09:02

INTER doar s-a jucat cu amatorii de la Vaslui, nici nu a fortat ! Italienii au BATUT si LE-A DAT PULA SA O SUGA MOLDOVENILOR SI LUI PORUMBOIU !!!!

de unde nu da dumnezeu ( minte ) nici noi nu putem cere...puteai totusi sa ragi pe alte site-uri ( eventual sa-ti faci un blog pe care sa-ti urli frustrarile

dahool80
dahool80  •  24 August 2012, 10:03
Postat de mihaist pe 24 August 2012, 09:19

Un meci in nota celor din ultima vreme ale Vasluiului, bun. In afara de valoare a mai contat ceva ce parca Vasluiului ii lipseste cu desavarsire: norocul! La 1-1 sau 2-2 se juca altfel. Sigur,sansele tot mici erau,dar erau puncte si moralul cele care contau.Si aici se vede nevoia de reconstructie,dar parca e ceva in plus fata de Steaua si Dinamo,ceva mai mult profesionalism.Incet incet vor aparea si rezultatele.Trebuie numai munca,stabilitate si liniste.Succes Vaslui!Si nu,Inter nu mi s-a parut de speriat!Cu ceva mai mult noroc rezultatul era altul.Pacat de lipsa de concentrare si de lipsa de agresivitate in joc,de presing in unele momente.Nu s-au facut de ras. Bravo!

Da cand a speriat Inter pe cineva??

marius.bxl
marius.bxl  •  24 August 2012, 09:46

coman nu mai e cea fost.si cant a fost nu era cine stie ce

Vezi toate comentariile (11)
Comentează