INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  HAPOEL - PANDURII 1-2 / CORESPONDENŢĂ DIN TEL AVIV

VIDEO Sfîntul Eric » Brazilianul a fost din nou eroul Pandurilor: gorjenii au ajuns în play-off după 2-1 cu Hapoel

Eric a fost și aseară jucătorul care a făcut diferența
Eric a fost și aseară jucătorul care a făcut diferența

Articol de - Publicat vineri, 09 august 2013 00:00 / Actualizat vineri, 09 august 2013 03:31

Geniul brazilianului şi inspiraţia lui Pustai au catapultat Pandurii în play-off.

Cu o jumătate de oră înainte de meci, Bloomfield e cenuşiu. De la culoarea scaunelor, cel mult o mie ocupate cu 30 de minute înaintea primului fluier al arbitrului italian Paolo Vakeri, care va arbitra cu regulamentul în mînă.

Mai multe imagini de la meci!

Cu 5 minute pînă la meci, arena e roşie, culoarea tricourilor "muncitorilor" lui Hapoel, în ebraică asta însemnînd denumirea gazdelor. 9.000 de tricouri roşii "urlă" Milhama-Milhama, adică "luptaţi", dar cei care respectă scandarea, deşi fără s-o înţeleagă, sînt " pandurii" lui Pustai.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Carneţelul de ziarist nu face faţă ocaziilor gorjene. Într-o lozincă, tocită azi, din anii '70-'80 se bătea cîmpii despre forcingul gazdelor din primele 15-20 de minute ale unui meci de fotbal. Aseară, pe Bloomfield, din punctul acesta de vedere, gazdele au fost băieţii lui Pustai.

Eric a dansat ca pe Copacabana copilăriei, făcîndu-i pe israelienii de la tribuna oficială să pună o droaie de întrebări despre el, de parcă aveau în faţă chestionarul de la şcoala de şoferi. Matulevicius, altfel destul de şters aseară, a deschis încă din minutul 2 tirul de şuturi şi de ocazii, apoi Nistor, în minutele 3 şi 6, a ratat două mari ocazii, ambele plecate din mintea şi gheata lui Eric de Oliveira.

A mai fost şansa lui Buleică din minutul 10, apoi imensa ocazie a lui Christou, care a patinat pe gazonul-biliard al stadionului, la doar un metru de plasa lui Amos.

Matematica lui Pustai
Ce-i asta, fraţilor? Aproape că nici la baschet nu-s atîtea ocazii, şi mai ales la o singură plasă. Pînă prin minutul 20, Hapoel a avut doar un corner schilod, făcut oricum sandvici între ocaziile şi atacurile Pandurilor.

În minutul 20, Nistor i-a spart blocajul portarului advers şi, dacă am fi fost la box, i-ar fi spart şi apărătoarea dentară. Sîntem la fotbal şi rămîne 0-0. La fotbal am spus. Sportul acela în care ocaziile se răzbună. Momcilovici face un fault neatent în propriul careu, iar Damari bate ca la carte. 1-0.

Pandurii sînt însă în zi mare şi numai un blestem i-ar face să piardă calificarea. Dar sîntem în Ţara Sfîntă. Nicoară tremură plasa laterală, apoi Eric egalează şi transformă stadionul roşu într-un cor de fluierături. De mult n-a mai trăit Hapoel aşa ceva pe propriul stadion în faţa unui public aprig pînă la fanatism.

Imediat după pauză, 9.000 de israelieni află că Pustai e de meserie profesor de matematică. Profesorul pune rigla, gîndeşte unghiurile, îl bagă în teren pe Ciucur, iar Ciucur marchează golul unei calificări mari, obţinută de o echipă plecată la tragerea la sorţi cu şansa a doua, venită aici cu a "treia" după scorul din tur, şi fără 3 titulari. Pe final, Mingote a scos şi el din mănuşi două bombe, trimiţînd Pandurii la un pas de grupe.

Domn primar Oprescu, veniţi pe Bloomfield!
Gazonul de pe stadionul lui Hapoel a fost masă de biliard, dacă nu cumva asta e o jignire, fiindcă terenul de pe Bloomfield merită metafore mai inspirate.

Asta în condiţiile în care duminică aici a făcut Barcelona o demonstraţie, luni s-au antrenat Maccabi şi Basel, pentru meciul din Champions Legue, marţi a fost meciul, miercuri s-au antrenat Hapoel şi Pandurii pentru partida de aseară. Poate primarul Sorin Oprescu apucă să calculeze ce a însemnat asta.

Şefii au plîns!
Imediat după finalul partidei cu Hapoel, conducătorii Pandurilor, Marin Condescu şi Eugen Pîrvulescu, au intrat în direct la Radio GSP. Cei doi au vorbit, gîtuiţi de emoţie, despre calificare. "Ce faceţi, plîngeţi?", a venit întrebarea lui Gabi Safta. "Sîntem fericiţi, nu ne putem stăpîni emoţiile", au izbucnit cei doi.

"Sînt fericit pentru că în timpul meciului israelienii ne strîngeau mîinile. Asta înseamnă că am fost mai buni, sînt mîndru de echipă. Plîng pentru că în Israel s-a auzit galeria noastră" (Marin Condescu, preşedinte CA Pandurii)

"M-am gîndit la Craiova de la Leeds, cred că s-a născut o echipă mare pentru Oltenia. Am un singur regret, că nu ne-a văzut toată ţara la TV" (Eugen Pîrvulescu, preşedinte executiv Pandurii)

"La meciul de acasă ne-am lăsat duşi de val. Aici am venit convinşi că trebuie să dăm gol. I-am pregătit pe jucători să nu cedeze indiferent de scor şi le-am spus că o calificare se poate obţine şi în ultima secundă" (Cristi Pustai, antrenor Pandurii)

581997-hapoel-pandurii.jpg

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (25)
alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  09 August 2013, 17:01

In sfarsit, am reusit sa vad rezumatul. Pandurii au avut o multime de ocazii si meritau sa castige, desi cand am auzit ca israelienii au deschis scorul dintr-un 11 m am avut ceva temeri ca o sa-i impinga arbitrul de la spate. Bravo Pandurii, bravo si celorlalte echipe romanesti!

avocatul85
avocatul85  •  09 August 2013, 14:42

ce jucator e matulevicius ! super tehnic !

soim.calator
soim.calator  •  09 August 2013, 13:21
Postat de uefa pe 09 August 2013, 01:42

felicitari, Pandurii! ati facut un joc de atac senzational. luptati si ca sa va reglati apararea. Nistor ar merita sa mearga la Steaua cred.

,, parca vad ca iar ne fac de ras oltenii".....asta era comentariul tau inainte de dubla mansa...nu pot sa spun decat ca te pricepi la fotbal ca broasca la calculator

Vezi toate comentariile (25)
Comentează