INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - WEST HAM 2-1

VIDEO Sir Budescu » Calificare imensă pentru Șumudică și elevii săi: 2-1 cu West Ham

Budescu și colegii săi au încins hora la finalul partidei
Budescu și colegii săi au încins hora la finalul partidei

Articol de - Publicat vineri, 07 august 2015 00:00

După un gol al adversarilor şi o bară de senzaţie, "decarul" a punctat în doar patru minute pentru o victorie memorabilă, obţinută totuşi în faţa unei echipe de rezerve.

West Ham a venit, aseară, ca un cal troian la vama Ruse. Cu celebrul mesaj paşnic din colţul de Upton Park încropit la Giurgiu, "We're forever blowing bubbles". Plus o echipă încropită, plină de copii şi rezerve, medie de vîrstă de nici 22 de ani, cu multe numere stabilite special pentru acest joc. Nici măcar Bilici pe bancă, suspendat.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Iar şiretlicul a mers în start. După doar trei minute de joc, Lanzini, băiat fără nume, dar cu peste 80 de meciuri la River Plate, l-a bătut pe Lung. 0-1 şi munca de la Londra era luată de la capăt!

Prima ţintă, lîngă bară

Budescu a fost aproape să readucă Astra pe luntrea calificării. Cu un şut din unghi de Ilie Dumitrescu în SUA, primul din showul 3-2. Însă mingea a lovit doar bara!

S-a revanşat un sfert de oră mai tîrziu. Cînd a prins un "trademark" de la 20 de metri, pe jos. Fără speranţe pentru Randolph, spectator şi la prima catapultă a "decarului" giurgiuvean. La 1-1, România readucea două echipe în play-off-ul Europa League.
Iar căpitanul lui Şumudică nu s-a oprit.

2-1 de erou

A făcut 2-1 imediat, după o incursiune excelentă pe stînga marca Junior Morais. O reluare din centrul careului, printr-o Tamisă învolburată, plină de picioare engleze.

În tribună, la doi paşi de Dunăre, se cînta, în continuare, de după steaguri roş-albe. Muşcaţi de ţînţari, conduşi la general, cu bazele într-un experiment, fanii englezi erau aşa cum îi ştim. Mîndri şi luminoşi, departe de poveştile cu Millwall. Chiar şi după ce Găman a ratat, la începutul reprizei secunde, din cîţiva metri.

Mai e un pas

Dacă Maiga era atît de singur în faţa lui Lung, Budescu a avut trei locotenenţi alături. De Amorim, Boldrin şi Enache. Care l-au încercat pe nesigurul Randolph.

Însă tot Budescu a fost cel mai aproape: a încercat să facă hattrickul direct din corner, cu dedicaţie pentru jurnaliştii BBC din tribune. Mingea a căzut pe plasă.

Au intrat şi ghetele roz ale lui Alibec. Cu floricele în faţa careului, dar atît. Căci n-a înscris nici din unghi, cînd poarta era goală.
Noroc că n-a mai fost nevoie! Astra n-a mai tremurat decît la o semifoarfecă Maiga. Şi a trecut de un nume mare din Anglia. Iar azi va fi în urnele play-off-ului Europa League.

 "A fost mai ușor acest meci față de cel din tur. Merităm pe deplin acest succes. Partida de acolo a contat mai mult în economia calificării decît cea de azi. Lotul lor valorează 120 de milioane de lire. Astra surprinde în continuare!"
Silviu Lung jr., portar Astra

"Din punct de vedere financiar, sîntem mult în spate, însă sînt convins că putem înfrunta orice adversar.  Băieţii merită laudele tuturor. Nu contează cu cine picăm în play-off. Dacă am putut s-o scoatem pe West Ham, putem elimina pe oricine"
Dani Coman, președinte Astra

"Calificarea asta e pentru toți românii. Jucătorii lui au fost foarte porniți să-i arate lui Bilic ce pot. Îl felicit pe Budescu. El dă mereu goluri spectaculoase"
Geraldo Alves,  fundaș Astra

"Sîntem dezamăgiți, au avut mare noroc. Mai ales la a doua reușită. Budescu e un jucător cu calități impresionante. Ar putea evolua în Premier League. Îi urez succes"
Kevin Nolan, căpitan West Ham

"Prioritatea noastră e oricum campionatul intern. E mult mai important decît calificarea în Europa League, deși o puteam obține și în formula asta"
Kevin Nolan, căpitan West Ham

Ce a declarat Șumudică după meci:

  • "Băieții au făcut un meci excelent și au demonstrat că sînt capabili de reveniri. Sînt mîndru de ei"
  • "L-am ajutat pe Gigi Becali, care mi-a spus că trebuie să aducem un plus la coeficientul României. Steaua a fost o echipă mare, FCSB nu prea e"
  • "Să reamintesc că la Londra am făcut 2-2 împotriva primului 11 al lui West Ham. Prin urmare, calificarea nu e nici pe departe mincinoasă. Țin să-mi felicit adversarii și le urez succes"
  • "Șase din jucători au probleme cu sinuzita din cauza schimbărilor de temperatură pe axa Londra-București"
  • "La ce noroc am eu, sigur vom întîlni pe Dortmund sau Fenerbahce"

Alte știri de la meci:

Budescu urmărit de bulgari

Numit în funcţie ieri, Laurenţiu Reghecampf a intrat rapid în pîine la noua sa formaţie, Litex Loveci, iar aseară clubul a avut la Giurgiu doi angajaţi care l-au urmărit atent pe Constantin Budescu. Atacantul de 26 de ani a fost dorit în această vară şi de Steaua, dar oficialii Astrei nici n-au vrut să audă de un transfer al acestuia la rivala din Liga 1. Surse demne de încredere din cadrul clubului de la Dunăre au precizat că există un interes pentru Budescu, dar şansele ca acesta să ajungă la Litex sînt foarte mici, datorită pretenţiilor financiare mari ale Astrei.

Şi Astra în insolvenţă?

Mai multe persoane din lumea fotbalului au dezvăluit că patronul Ioan Niculae, aflat în puşcărie, e dispus să bage clubul în insolvenţă, dar doar dacă Astra nu se va califica în grupele Europa League. Nimeni dintre oficialii astrali nu a dorit să comenteze informaţia, chiar şi Marius Şumudică a evitat să răspundă concret la această întrebare. "E clar că o calificare în grupe ne-ar asigura în mare măsură bugetul pe anul ăsta. În rest nu e treaba mea ce se întîmplă", a spus Şumi înaintea meciului de ieri.

"Au numere de tramvaie" :)

După ce tehnicianul englezilor, Slaven Bilici, a decis să menajeze mai mulţi fotbalişti din prima echipă, în vederea partidei cu Arsenal din prima etapă din Premier League, jucătorii lui West Ham din primul 11 au purtat numere neobişnuite. "Ce numere au ăştia pe tricouri, niciodată n-am văzut aşa ceva! Zici că-s de la tramvaie. Pleacă de la 12 şi ajung la 66", s-au amuzat fanii în tribunele arenei de la Giurgiu. La partida de ieri din turul 3 preliminar au asistat şi 250 de suporteri ai lui West Ham veniţi din Anglia pentru acest meci.

astra west ham 2 1

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (8)
satyricon
satyricon  •  07 August 2015, 14:48
Postat de adianghelescu pe 07 August 2015, 12:50

se putea sa nu scoate-ti in evidenta sitna rezerve nerezerve e totusi west ham echipa peste partizan

Se putea sa nu apara un dinamopist cu iq de furnica! Bai chifla, felicitari Astrei ca s-a calificat, felicitari Tg Mures ca a batut, dar asta e adevarul: Astra a facut egal acolo cand WH erau in 10, iar aici au jucat cu echipa de rezerve si tineret.

adianghelescu
adianghelescu  •  07 August 2015, 12:50

se putea sa nu scoate-ti in evidenta sitna rezerve nerezerve e totusi west ham echipa peste partizan

alexbibirica1
alexbibirica1  •  07 August 2015, 11:19
Postat de chronic pe 07 August 2015, 09:53

si am eliminat-o atunci cand d-abia scoteam capul in europa....prhostii uita ca am eliminat aston villa si west ham

Salutare,doar pe west ham am eliminat-o ... pe aston villa am batut-o in tur cu 2-1 ,in Ghencea,goluri Ciocoiu,iar in retur au batut cei de la villa cu 2-0 ... cheers .

Vezi toate comentariile (8)
Comentează