INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  BENFICA - FENERBAHCE 3-1 (ÎN TUR 0-1) / CHELSEA - BASEL 3-1 (ÎN TUR 2-1)

VIDEO ”Vulturii” zboară la Amsterdam » Benfica - Chelsea e finala din Europa League

Dubla lui Cardozo a asigurat calificarea Benficăi în finală +1   FOTO
Dubla lui Cardozo a asigurat calificarea Benficăi în finală

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2013 00:00 / Actualizat vineri, 03 mai 2013 00:24

După 23 de ani de la ultima finală (pierdută cu Milan în CCE), Benfica va juca pentru un trofeu pe "Arena" din Amsterdam, pe 15 mai.

"Vulturii" au întors handicapul din tur (0-1) şi au scos-o pe Fener (3-1). A fost o primă repriză fantastică pe "da Luz". Lusitanii au deschis balul, cu reluarea lui Gaitan, bară-gol (9).

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Au intrat în scenă arbitrii francezi, care au dat penalty turcilor (henţ Garay) după ofsaidul ignorat la Sow. Kuyt a egalat, dar Cardozo a readus avantajul Benficăi la pauză.

Acelaşi golgeter paraguayan a reuşit "dubla" (66), concretizînd dominarea gazdelor. Gokhan Gonul a ajuns la spital, fiind lovit violent cu piciorul în cap de Gaitan!

Gonul trimis la spital!
Momente de panică în minutul 59. La un duel în careul lui Fener, Gaitan l-a lovit involuntar cu piciorul în cap pe Gokhan Gonul, care a căzut inconştient pe gazon, cu sîngele şiroind pe faţă (foto 2). Fundaşul turc a primit îngrijiri medicale pe teren, fiind scos pe targă şi dus de urgenţă la spital, unde a rămas noaptea.

CHELSEA - BASEL 3-1

Abonată la finale
Chelsea a învins-o şi la Londra (3-1) pe Basel şi transformă duelul din 15 mai în finala retrogradatelor din grupele Ligii. Condusă la pauză după reuşita lui Salah (45+1), trupa lui Benitez a revenit furibund, cu trei reuşite într-un sfert de oră.

Torres (50), al cincilea gol în 8 meciuri în EL, Moses (52) şi David Luiz (59) au rezolvat calificarea şi Chelsea joacă în premieră a doua finală consecutivă, după triumful din Ligă de anul trecut. VEZI VIDEO!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  03 Mai 2013, 11:47
Postat de ave_biancorossi pe 03 Mai 2013, 03:58

nu doar ca joaca si finala EL dupa finala UCl, deja acontata, dar o va castiga si pe prima, asa cum facuse fc porto in era mourinho. numai ca in sens invers, mi intai EL (la acea vreme Uefa Cup), apoi UCL, in anul urmator.

chelsea e cea mai mincinoasa castigatoare de UCL care a existat in fotbalul asta.nu au jucat nimic in finala de pe allianz si s-au trezit printr-un noroc chior campionii europei.sper ca benfica sa le dea un sec trei sau patru zero.

cornelisse
cornelisse  •  03 Mai 2013, 11:06

Benfica vs. Chelsea este cea mai buna finala pe care-o putea da Europa League in acest an.

kiddu90
kiddu90  •  03 Mai 2013, 09:15

Cel mai tare mă bucur că au ieşit turcii. Turcia nu e Europa! (chiar dacă au câţiva km2 pe teritoriu european).

Vezi toate comentariile (5)
Comentează