INTERNATIONAL  »  FINALA EUROPA LEAGUE 2012  »  ATLETICO MADRID - ATHLETIC BILBAO 3-0

Ce am cîştigat » Efectele finalei Europa League asupra Bucureştiului

Gazonul a rezistat finalei Europa League
Gazonul a rezistat finalei Europa League

Articol de - Publicat vineri, 11 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 11 mai 2012 00:20

Datele statistice sînt grăitoare cînd vine vorba de amploarea evenimentului de miercuri seară.

Confruntarea dintre Atletico şi Athletic Bilbao a fost considerată cel mai important eveniment sportiv care a avut loc vreodată în România. Cifrele întăresc această afirmaţie, iar bilanţul organizatorilor conturează imaginea unei reuşite.

Începînd de luni, România a fost invadată de suporteri spanioli. Fanii lui Atletico şi Athletic au ocupat toate hotelurile din Capitală, s-au distrat în Centrul Istoric şi în cele două fan-zone-uri, au vizionat meciul pe stadion sau în baruri, după care au sărbătorit ori s-au retras liniştiţi. Conform autorităţilor, aproape totul a decurs conform planurilor.

10 milioane încasări!
Finala Europa League a adus la Bucureşti cel mai mare număr de turişti străini din istorie, aproximativ 25.000! În plus, evenimentul a produs încasări însemnate capitalei României. Potrivit Federaţiei Patronatelor din Turism (FPTR), spaniolii sosiţi în Bucureşti au cheltuit aproximativ 10 milioane de euro. Fiecare vizitator a dat, în medie, 150 de euro zilnic pe mîncare, băutură şi alte cumpărături. "Gradul de ocupare a hotelurilor a fost de 95%", se arată într-un comunicat al FPTR.

Gazonul arată OK
Iarba de pe National Arena nu a fost afectată deloc de Falcao şi compania, prezentîndu-se în condiţii bune după meci. Suprafaţa de joc, care a costat un milion de euro, a fost temerea multora înainte de finală, datorită ploii căzute miercuri dimineaţă în Bucureşti.

SMURD, fără probleme
În timpul şi după finala Europa League, Serviciul Mobil de Urgenţă (SMURD) a înregistrat doar 36 de solicitări în zonele pregătite special pentru meci. Cele mai multe probleme au avut loc în incinta stadionului, 20, în timp ce în fan-zone-uri şi în Centrul Istoric al Capitalei s-au înregistrat numai cîte patru. "Doar un spaniol a avut probleme serioase, un traumatism cranio-cerebral. Altfel, persoane aflate sub influenţa alcoolului, tensiune şi căzături", a declarat dr. Bogdan Opriţa, coordonatorul misiunii.

Bilanţul Poliţiei: "Zero incidente"
Poliţia din Bucureşti nu a avut probleme pe parcursul şi după joc. "Pe partea de Poliţie, nu au existat evenimente sau incidente", a menţionat purtătorul de cuvînt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Nicolae. Nici la metrou nu s-au înregistrat pagube materiale. Metroul bucureştean şi transportul la suprafaţă au funcţionat pînă la ora 02:00.

Parlamentul, 297 de vizite
Suporterii spanioli nu s-au înghesuit să viziteze Palatul Parlamentului. Deşi amplasat în imediata apropiere a fan-zone-ului celor de la Athletic Bilbao, doar 297 de iberici i-au trecut pragul între 8 şi 10 mai. Conform Mediafax, în aceeaşi perioadă, clădirea a fost vizitată de 1.700 de persoane. "Nu e nimic spectaculos, speranţa de vizitare era mult mai mare", a declarat directorul Centrului Internaţional de Conferinţe, Mădălina Uduroiu.

Curăţenie nonstop
Serviciile de salubritate care s-au ocupat de partidă au funcţionat fără oprire. În fiecare fan-zone, lucrătorii ridicau resturile menajere şi sticlele imediat după ce acestea erau aruncate pe jos. În plus, în pauza meciului, în jurul Naţional Arena au sosit trei maşini de colectare a gunoaielor. Peste 100 de angajaţi ai firmelor de salubritate s-au ocupat de curăţarea zonei din jurul Naţional Arena în timpul jocului.

50 de bilete falsificate
Preţul biletelor a explodat înainte de finala Europa League, aşa că mulţi fani au apelat la bilete falsificate pentru a pătrunde pe Naţional Arena. Conform FRF, aproximativ 50 de persoane au fost oprite la turnicheţi, avînd asupra lor bilete falsificate. "Falsurile erau aduse pe filiera Bulgaria şi Ungaria. Erau extrem de bine copiate. Cei care se aflau în posesia lor au fost daţi afară de pe stadion. Am luat decizia de a nu-i amenda, deoarece au ajuns la meci foarte tîrziu", au declarat surse din Federaţie.

5 milioane de români au urmărit partida la televizor, cel mai mare număr de telespectatori pentru o partidă dintre două echipe străine.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
gasi1975
gasi1975  •  11 Mai 2012, 22:58
Postat de harison pe 11 Mai 2012, 12:29

Nici tu nu crezi povestea asta de adormit copiii=))

stai linistit...am fost acolo...

blue_sky
blue_sky  •  11 Mai 2012, 21:18

Desi omania a fost invadata de-a lungul timpului de multe popoare, a fost cea mai frumoasa invazie traita vreodata de BucurestiLasand la o parte incasarile de pe urma acestui meci, care sunt indiscutabile si foarte bune venite, ar trebui sa remarcam in primul rand atitudinea fanilor spanioli, care desi au invadat Bucurestiul, s-au comportat exemplar, desi sunt tot latini ca si noi.Ce s-ar fi intamplat daca ar fi jucat 2 echipe romanesti o finala in strainatate?Oare cate batai intre suporteri si acte de vandalism s-ar fi inregistrat?Asta e marea diferenta intre noi si vestici si ar trebui sa ne puna pe ganduri.

zold8
zold8  •  11 Mai 2012, 18:24
Postat de flytudor pe 11 Mai 2012, 18:10

Exact ,,,ai dreptate, iti dau un exemplu.......Polonia e o tara care o duce relativ bine neavand probleme cu criza asta din cauza faptului ca vecinii lor,,,suedezi si norvegieni...(bogatii europei)..merg la cumparaturi in Polonia profitand de preturile scazute si shopingurile imense ...care spre ex in Norvegia nu gasesti ...PARADOXAL.....Si sa nu mai vorbin de cei aprox 800 de mii de polonezi care muncesc in Norvegia...deci...bunastare

Lol, maxim 100 de mii poate poate. 5 milioane e toata populatia Norvegiei. Nu stiu nici pe aia cu norvegienii care isi fac cumparaturile in Polonia ca e totusi o distanta maricica. Ia-ti un glob.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close