INTERNATIONAL  »  FINALA EUROPA LEAGUE 2012  »  ATLETICO MADRID - ATHLETIC BILBAO 3-0

Party cu fresh de portocale » Atletico a petrecut la Sala Rondă de la Intercontinental pînă la 5 dimineaţa

Fanii lui Atletico i-au așteptat la hotel pe campioni cu un teren în miniatură creat special pentru finală +6   FOTO
Fanii lui Atletico i-au așteptat la hotel pe campioni cu un teren în miniatură creat special pentru finală

Articol de - Publicat vineri, 11 mai 2012 00:00 / Actualizat joi, 10 mai 2012 19:56

Delegaţia lui Atletico Madrid, în frunte cu preşedintele Enrique Cerezo şi cu antrenorul Diego Simeone, a sărbătorit cu decenţă succesul din Europa League. Doar cîte un pahar de şampanie Moet şi unul de vin alb au marcat în mod special momentul ”Bucureşti 2012”.

Sala Rondă de la primul etaj al hotelului Intercontinental. Peste 100 de oameni din delegaţia lui Atletico, jucători, antrenori, oficiali, sponsori, prieteni, familii, intră în restaurant cîntînd imnul alb-roşu, iar trofeul Europa League e plasat în mijlocul încăperii, pe un piedestal de plexiglas. Şampaniile se destupă, exploziile dopurilor de plută acompaniază corul chiotelor de fericire, iar zeci de sticle de Moet se golesc în cîteva secunde.

Mere şi căpşuni pentru Simeone
Printre invitaţi, Cosmin Contra se bucură umăr la umăr cu învingătorii, se întreţine cîteva minute cu Diego Godin şi apoi se retrage discret, lăsîndu-i pe madrileni să savureze momentul pentru care au muncit un sezon întreg. Nici un pic de kitsch, fără teribilisme.

Îmbrăcat la fel ca în timpul partidei, cămaşă, pantaloni şi pantofi negri, Diego Simeone veghează dintr-un colţ bucuria decentă a elevilor săi. Şi-a luat într-o farfurie două mere şi cîteva căpşuni, se întreţine cu oameni din staff-ul lui Atletico, dar se ridică atunci cînd e rugat să vină lîngă trofeu pentru poze.

Poze cu toţi colaboratorii săi, poze cu familiile fotbaliştilor, poze cu tipii gomoşi din administraţie, transformaţi însă pentru o seară, cu cravatele aruncate într-o parte şi cu sacourile abandonate pe un spătar de scaun, în nişte pitici la curtea "regelui" argentinian.

"Abia aştept un meci contra lui Lucescu!"
"Mircea Lucescu v-a ţinut pumnii în seara asta! A spus înaintea finalei că e fanul lui Atletico datorită fostului său elev, Diego Simeone, aşa că aţi făcut un om fericit şi la Doneţk!", îl abordez în italiană pe fostul internaţional al "pumelor". E încîntat cînd aude numele lui Il Luce. "A fost unul dintre antrenorii la care am ţinut mult! Transmiteţi-i salutări şi spuneţi-i că abia aştept să ne întîlnim într-un meci direct", răspunde Simeone, care e imediat "furat" de elevii săi.

La o masă mai ferită, Godin, Juanfran, Adrian şi Mario Suarez, în treningurile lui Atletico, glumesc alături de soţii sau prietene. Un puşti e răsfăţatul grupului, trece prin braţele fiecăruia, rîde sprinten atunci cînd e învîrtit prin aer.

Paste, pui şi salate, meniul victoriei
Şi nimeni nu exagerează cu mîncarea. Doar paste, salate şi pui, aşa cum a fost meniul lui Atletico pe întreaga durată a sejurului de la Bucureşti. Nu sare, nu zahăr, nu mere pentru fotbalişti. Chiar şi acum, medicul echipei, Jose Maria Villalon, e cu ochii pe ce se află în farfuriile campionilor! E liber, în schimb, la freshuri de portocale, fără pulpa fructei. Şi la un pahar de vin alb!

Dansul lui Radamel şi plecăciunile pentru Arda Turan
Cînd eroul finalei apare în sală, restaurantul se transformă cîteva secunde într-o mică galerie: Rada-Rada-Radamel, Rada-Rada-Radamel Falcaaaaaaaoooo!

Columbianul îi încurajează rotind mîinile pe deasupra capului, ţopăie de două-trei ori în ritmul scandărilor, trece şi el apoi prin "filtrul" pozelor cu trofeul. Şi se retrage lîngă un amic, un pahar cu apă plată e singura lui consumaţie.

Iar atmosfera se încinge din nou cînd apar cinci fani ai lui Galata, veniţi să-l salute pe Arda Turan: cîntece Cim Bom, plecăciuni în faţa mijlocaşului de 25 de ani. Turcii nu se dezmint, sînt inegalabili la show-uri!

"O echipă extrem de cuminte"
Fără muzică pe fundal, doar cu acordurile bucuriei repetate deseori de campioni, petrecerea se sparge abia după 5 dimineaţa. Cu majoritatea jucătorilor dispăruţi însă din peisaj de pe la 3 şi jumătate. "O echipă senzaţională şi extrem de cuminte faţă de alţi «nebuni» care au trecut în ultima vreme pe la Inter", îi descrie pe spanioli unul dintre oficialii hotelului. Probabil, un mic secret al victoriei!

Au refuzat animatoarele de la Otopeni
Deşi petrecerea celor de la Atletico Madrid era programată la restaurantul Ambasad'Or din Otopeni, madrilenii au contramandat totul pe ultima sută de metri, preferînd să rămînă la Intercontinental. Asta mai ales pentru că plecarea din Bucureşti urma să aibă loc la 7.00 dimineaţa.

Gazdele din Otopeni pregătiseră o manifestare fastuoasă, pe care s-au cheltuit zeci de mii de euro: meniu exotic, animatoare, muzică, decoraţiuni speciale. O altă locaţie din Bucureşti care a ratat un party memorabil a fost clubul Belaggio de pe Ştefan cel Mare: aici urmau să vină cei de la Bilabo dacă învingeau.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  11 Mai 2012, 04:21

Un singur cuvant: PROFESIONISTI!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează