INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LYON - MAN. UNITED

A băut după Gigi

Articol de - Publicat miercuri, 20 februarie 2008 00:00

Preşedintele francezilor, Jean-Michel Aulas, reacţionează la fel ca Becali. Întîlnirile lui Aulas cu Becali din Liga Campionilor, în 2006, au lăsat urme asupra comportamentului preşedintelui lyonez. Începe să semene cu finanţatorul Stelei.
Deranjat de eşecul cu Le Mans, din campionatul francez, bossul lui OL a vrut să pună lucrurile la punct înaintea turnirului cu Man. United. Inclusiv tactic.
A intrat valvîrtej în vestiar. "Le-am spus băieţilor ce gîndeam. Cuvinte care îi vor trezi, care îi vor face să reacţioneze", a povestit Aulas. Nu s-a oprit aici.
Duminică, i-a adunat pe antrenori la centrul sportiv Tola-Vologe, criticîndu-i pentru formula de joc folosită. "Vreau să văd aceeaşi echipă-tip, nu admit modificări, nici de jucători, nici de posturi", le-a zis preşedintele.
L-a avertizat pe "principalul" Perrin: "Avem cei mai buni fotbalişti. Cînd ai şi tehnicieni de calitate, te aştepţi la altceva. Cauţi succese, înfrîngerile mă enervează teribil".

Asemănări cu Becali

- Nu admite înfrîngeri: "Avem cei mai buni jucători, aştept victorii, am oroare de eşecuri"
- Nu permite folosirea jucătorilor pe alte posturi: "L-am atenţionat pe antrenorul Perrin că, împotriva lui Le Mans, mulţi fotbalişti au fost mutaţi aiurea de la locul lor"
- Le ţine speech-uri speciale jucătorilor. "Vreau să-i văd cum vor reacţiona după ce le-am spus"
- A participat la o discuţie tactică alături de antrenori. "Cred că am mai multe soluţii pentru a permite echipei să avanseze"

Sir Alex, ca la noi
Şi Alex Ferguson s-a inspirat un pic din Gigi Becali. Cînd s-a apropiat meciul cu Lyon, managerul lui Manchester United, cel mai mare tehnician britanic din istorie, a declarat: "Îmi plac mult Benzema şi Ben Arfa. Am pregătit 60 de milioane de euro ca să-i iau pe amîndoi la vară". Numai că Benzema şi Ben Arfa sînt doi dintre cei mai buni oameni ai lyonezilor. Scoţianul a încercat o destabilizare a francezilor, ca la noi, în Liga 1. Răspunsul oficialilor de la OL nu a întîrziat. "Ferguson nu e prea iscusit în asemenea jocuri", l-a ironizat Bernand Lacombe, consilierul preşedintelui Aulas.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
 •  20 Februarie 2008, 12:15

lasa-ne tata ca pe toate site-urile esti pisaciosule

 •  20 Februarie 2008, 11:08

F*ck United!GUNNERS 4Ever

 •  20 Februarie 2008, 11:08

F*ck United!GUNNERS 4Ever

Vezi toate comentariile (9)
Comentează