INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ADVERSARI CFR / AS ROMA - CHELSEA 3-1

A înviat Roma

Articol de - Publicat miercuri, 05 noiembrie 2008 00:00

Trezită din coşmarul Seriei A, echipa lui Spalletti a zdrobit-o pe vicecampioana Europei, iar Vucinici a fost splendid


Roma s-a trezit din pumni. O echipă aflată pe buza prăpastiei, ameninţată de propriii fani după cinci eşecuri consecutive, o umileşte pe Chelsea şi se ţine tare în Champions League. Un 3-1 uluitor, o lecţie de fotbal ;) dată insularilor, care o îndepărtează în acelaşi timp pe CFR nu doar de "optimile" Ligii, ci şi de primăvara Cupei UEFA. 

Aseară, Chelsea chiar a părut afectată de criza bursieră. Nu numai că a rămas fără 15 scouteri din 25, concediaţi de locotenenţii lui Abramovici, dar nici n-amai avut putere de reacţie pe teren. Managerul Scolari se gîndeşte la finala Ligii, anunţă că a rezervat hotelul Cavalieri Roma pentru 27 mai, ziua ultimului act al competiţiei de pe Olimpico. Numai că drumul e lung şi plin de capcane pînă în vîrf. Mai ales cînd greşeşti cum au făcut-o englezii. :O

La 0-0, în prima repriză, într-un moment cînd Chelsea domina, avea posesie mai bună şi presa continuu, Terry a dormit în post. Căpitanul oaspeţilor a stat nemişcat la centrarea lui Cicinho şi "bătrînul" Panucci, 35 de ani, a ţîşnit ca în tinereţe, marcînd simplu: 1-0. Şi, de aici, jocul s-a schimbat radical. Roma a profitat de spaţiile din defensiva lui Scolari, iar Vucinici a fost i-re-zis-ti-bil! Muntenegreanul i-a devastat pe adversari, depăşindu-i ca o rachetă şi punctînd spectaculos nu pentru 2-0, ci pentru 3-0! Două goluri în 10 minute! Terry n-a salvat decît onoarea londonezilor.  


Barcelona - Basel 1-0

Tudor l-a iertat pe Henry
Fără mari probleme pentru Alexandru Tudor partida dintre Barcelona şi Basel, în ciuda surprizei izbutite de elveţieni. Tudor n-a avut de fluierat decît 15 faulturi şi s-a dovedit mai puţin rigid decît în campionatul nostru, lăsînd jocul mai liber. Ba chiar a fost indulgent în prima repriză cînd l-a iertat pe Thiery Henry măcar de un cartonaş galben, francezul lovindu-l pe Carlitos peste faţă şi umplîndu-l de sînge. Altfel, cu acest egal, Barcelona pune punct unei serii de 11 victorii consecutive, în toate competiţiile.

 

GRUPA C / Sporting - Şahtior 1-0

"Luce" afară din Ligă
Mircea Lucescu n-a reuşit să treacă cu Şahtior de faza grupelor nici anul acesta. "Minerii" au pierdut aseară cu 1-0 la Lisabona, exact scorul la care cedaseră şi în tur. Chiar dacă Raţ, integralist aseară, şi coechipierii săi bat tot în ultimele două etape, Sporting merge mai departe şi dacă pierde tot, pentru că, la egalitate de puncte, au avantajul întîlnirilor directe. Meciul? Arbitrul i-a refuzat un penalty Şahtiorului, henţ Polga, pentru ca, după pauză, Derlei să puncteze pentru 1-0. (Aurelian Botezatu) 

 

 

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
 •  05 Noiembrie 2008, 10:50

exorcistul are dreptate sunteti niste incompetenti

 •  05 Noiembrie 2008, 09:16

Gazetareee... Barcelona - Basel 1 - 0 ?????? Golul lui Basel din min. 82 (Derdiyok) a fost la misto, nu s-a pus??? Sau nu ati urmarit tot meciul??? Si cand ma gandesc ce salarii aveti ma apuca groaza... :))

 •  05 Noiembrie 2008, 06:56

domnilor gazetari,dupa ce scrieti un articol nu il recititi sa vedeti daca ati facut vreo greseala??????? sau sunteti in era "copy-paste".....

Vezi toate comentariile (7)
Comentează