INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CHELSEA - BARCELONA, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Acum vrea să înscrie Messi! » Vedeta Barcelonei nu a marcat niciodată în poarta lui Chelsea

Messi (stînga) într-o tentativă de a scăpa de marcajul necruţător al lui John Terry // Foto: Reuters +2   FOTO
Messi (stînga) într-o tentativă de a scăpa de marcajul necruţător al lui John Terry // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 18 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 aprilie 2012 23:05

În şase meciuri directe cu Chelsea, fabulosul jucător al Barcelonei nu a reuşit nici un gol. Poate va fi astăzi, şi cu record.

La 24 de ani, Leo Messi trăieşte un sezon irepetabil poate. Are 63 de goluri în 52 de meciuri - fiind la patru reuşite de recordul all-time al lui Gerd Muller în toate competiţiile - şi 14 goluri în Champions. Încă unul diseară şi îl va depăşi pe Jose Altafini (Milan, 1962-1963), singurul care a mai punctat de 14 ori în Cupa Campionilor.

Acum, "puricele atomic" al Barcelonei va încerca să rupă şi blestemul " Chelsea": a jucat în şase rînduri împotriva echipei engleze în Ligă, dar n-a marcat niciodată.

Despre el, Frank Lampard, cel mai important nume de la Chelsea, spune: "Din 2009, cînd ne-am întîlnit ultima oară cu el, a progresat într-un ritm fantastic. N-am mai văzut un asemenea joc niciodată". Mijlocaşul insular e convins că "Messi l-a depăşit pe Maradona. Am crescut cu Diego, dar nivelul atins de Leo este incredibil. Se apropie de 70 de goluri într-un sezon. O nebunie!".

Cum va sărbători Messi?
Leo nu a confirmat vestea că va deveni tată, după ce presa argentiniană a dezvăluit că iubita sa Antonella e însărcinată. Dar este posibil să dea un semn pe "Stamford Bridge". Aceasta este întrebarea din presa catalană: cum va sărbători Messi dacă va puncta astăzi?

Iniesta, lovitura mortală din prelungiri
Ultimul meci dintre Chelsea şi Barcelona, pe 6 mai 2009, s-a încheiat furibund. După 0-0 în turul semifinalelor Ligii (jucat în Spania), englezii au condus la revanşă încă din minutul 9 (gol Essien) şi au avut avantaj numeric din minutul 66 (Abidal, eliminat). Şi totuşi, s-au calificat catalanii, Iniesta egalînd în prelungiri (foto, 1-1, 90Ă3). "Frica i-a făcut să piardă prezenţa în finală", a spus Dani Alves, fundaşul blaugrana.

Va suferi şi Felix Brych?
Duelul Chelsea - Barca devorează arbitrii în Ligă. În 2005, după turul nebun de pe "Camp Nou" cîştigat de catalani cu 2-1 în "optimi" (Drogba a fost eliminat), suedezul Frisk s-a retras definitiv din fotbal, ameninţat cu moartea de fanii englezi. Norvegianul Ovrebo, acuzat că nu a dat 4 penaltyuri lui Chelsea în acel 1-1 din 2009 de la Londra (returul semifinalelor), a fost şi el victima atacurilor declanşate de suporterii insulari. Nici Collina (2005) şi Stark (2009) n-au scăpat de critici. Astăzi, la centru se va afla avocatul neamţ Felix Brych.

Drogba, ultimul meci
Liber de contract la vară, Didier Drogba, starul din atacul lui Chelsea, va juca diseară ultimul său meci pe "Stamford Bridge" în Liga Campionilor. Atacantul ivorian în vîrstă de 34 de ani, care a marcat 37 de goluri în 72 de meciuri de Champions, speră într-o despărţire spectaculoasă de fanii albaştrilor.

Dacă Pep nu pierde turul, e în finală

De trei ori a fost Barcelona lui Guardiola în semifinalele Champions. Cînd nu a pierdut prima manşă, s-a calificat în finală:

2008-2009
Barcelona - Chelsea 0-0
Chelsea - Barcelona 1-1

2010-2011
Real Madrid - Barcelona 0-2
Barcelona - Real Madrid 1-1

O dată s-a înclinat în meciul tur şi a fost eliminat:
Inter - Barcelona 3-1
Barcelona - Inter 1-0

15 goluri va aduna Messi în Ligă (într-un sezon) dacă va marca o dată astăzi; va fi record într-o stagiune de Champions

100 de pase de gol va avea Messi la Barcelona dacă va reuşi un assist în această seară

2 este numărul victoriilor Barcelonei din finalele CCE şi Liga Campionilor jucate la Londra (Wembley): 1992 (1-0 cu Sampdoria) şi 2011 (3-1 cu Man. United)

13 trofee a cucerit Barca lui Guardiola după acel 1-1 cu Chelsea (6 mai 2009, semifinalele Ligii); 4 trofee a cîştigat de atunci echipa engleză

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
blaugrana_
blaugrana_  •  18 Aprilie 2012, 15:35
Postat de flafy pe 18 Aprilie 2012, 11:01

cred ca are sanse mari sa o faca in seara asta...sa vedem daca Barça va juca pe o plaja,pe un camp cu cartofi sau pe un lan de grau...cred ca indiferent de suprafata de joc va castiga cu 3-1

Am citit ieri o stirein legatura cu gazonul si va fi impecabil. In legatura cu marionetele lui mou de mai jos, no comment. A fost si Barcelona avantajata intr-un meci si e jale, de inter a uitat toata lumea, pfff...

bogdan1407
bogdan1407  •  18 Aprilie 2012, 12:22
Postat de lenorboy pe 18 Aprilie 2012, 10:27

Dupa acel meci din 2009 nu mai suport Barcelona o echipa care a ajuns in finala cu "japca".

pai si diseara la fel o sa fie:-J dak pana in min 60 nu sunt rezolvate lucrurile chelsea o sa aiba un eliminat....un penalty contra ei... temele sunt facute demult

flafy
flafy  •  18 Aprilie 2012, 11:01

cred ca are sanse mari sa o faca in seara asta...sa vedem daca Barça va juca pe o plaja,pe un camp cu cartofi sau pe un lan de grau...cred ca indiferent de suprafata de joc va castiga cu 3-1

Vezi toate comentariile (6)
Comentează