INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Afacere anglo-spaniolă » Indiciile care spun că nemţii nu vor cuceri trofeul

Mourinho visează la a treia Ligă. În 7
Mourinho visează la a treia Ligă. În 7 "sferturi" cu FC Porto, Chelsea, Inter și Real, niciodată n-a fost eliminat

Articol de - Publicat sambata, 22 martie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 21 martie 2014 22:55

În ultimii patru ani a triumfat o echipă din ţara ce a găzduit finala precedentă, Wembley fiind atuul insularilor. Ibericii au luat Liga în anii de Mondial din 1990 încoace cînd n-au cîştigat italienii!

Cine va cîştiga Liga cu cele mai valoroase "sfertfinaliste" din istorie? La întrebarea pe care mulţi şi-au pus-o după tragerea la sorţi de ieri, de la Nyon, a găsit răspuns cotidianul AS. Bazîndu-se pe cabala, dacă s-ar respecta statisticile, campioană a Europei ar trebui să iasă o echipă din Anglia sau Spania.

În ultimii 4 ani a luat trofeul reprezentanta ţării ce găzduise finala ediţiei precedente: Inter (2010) după finala de la Roma, Barca (2011) după Madrid, Chelsea (2012) după Londra şi Bayern după Munchen. Şi cum bavarezii au triumfat pe Wembley ar veni rîndul englezilor: Chelsea ori United? Alt indiciu pro-britanici e că în ultimele 3 ediţii în care o ţară a avut trei în "sferturi" (Spania acum) nu a cîştigat Liga.

Spaniolii au argumentele lor pentru că în sezoanele de Mondial, din 1990 încoace, s-a impus un club din Primera sau Serie A. Cum Milan, ultimul mohican italian, a fost bătut de Atletico, concluzia e clară.

"Sferturi" Liga Campionilor
Barcelona - Atletico
Real Madrid - Dortmund
Paris SG - Chelsea
Man. United - Bayern
* Turul se joacă pe 1/2 aprilie, returul pe 8/9.

"Sferturi" Europa League
Alkmaar - Benfica
Lyon - Juventus
Basel - Valencia
FC Porto - FC Sevilla
* Turul se joacă pe 3 aprilie, returul pe 10.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (14)
legend31
legend31  •  23 Martie 2014, 10:02
Postat de supersolo pe 23 Martie 2014, 05:00

Mie imi este sa nu faca Chelsea vreo trasnaie..si sa ajunga in finala....desi e cea mai slab cotata la pariuri...favorita clara e Bayern ...dar si Realul poate emite pretentii...personal cred ca asta ar putea fi finala ...Bayern-Real Madrid...

cele mai slab cotatae sunt dortmund, atletico madrid si united..in ordinea asta inversa..Chelsea are a 5-a sansa

supersolo
supersolo  •  23 Martie 2014, 05:00

Mie imi este sa nu faca Chelsea vreo trasnaie..si sa ajunga in finala....desi e cea mai slab cotata la pariuri...favorita clara e Bayern ...dar si Realul poate emite pretentii...personal cred ca asta ar putea fi finala ...Bayern-Real Madrid...

tazdevil
tazdevil  •  22 Martie 2014, 14:24

Poate avem o dubla franceza.......varianta la care nimeni nu se gandeste,dar care nu e de lepadat.....:D Chiar daca toata lumea ii vede cei mai distrusi.....nu se stie niciodata!!!1

Vezi toate comentariile (14)
Comentează