INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ÎNCĂ O CONFRUNTARE LIVERPOOL - CHELSEA ÎN SEMIFINALELE LIGII CAMPIONILOR

Al 3-lea conflict

Articol de - Publicat marti, 22 aprilie 2008 00:00

Meciurile precedente s-au jucat în sezoanele 2004-2005 şi 2006-2007. De fiecare dată a învins echipa lui Benitez.

Pare o tradiţie în Liga Cam­pi­o­ni­lor ca, în semi­fi­n­a­le, să fie un Liverpool - Chel­sea. Şi de fiecare dată cîştigă echipa lui Be­nitez. Aşa s-a întîmplat pînă acum.

2005, 0-0 la Londra, 1-0 pe Anfield Road. Atunci, The Reds au cucerit trofeul, după acea fan­tas­ti­că finală cu Milan.

2007, 1-0 Chelsea acasă, 1-0 Liverpool în retur, dar şi 4-1 pentru cor­morani la penaltyuri! Ultimul act însă n-a mai fost cu noroc. Acelaşi Diavol rossonero s-a opus.

Pe Stamford Bridge, oficiali, fani, fotbalişti, antrenori, manager, Abramovici - mai ales că finala e la Mos­cova - toţi vor revanşa. Pînă şi Jose Mourinho, cel învins în două rînduri de Benitez, cere răzbunare din Portugalia. Ce ar trebui să facă Chel­sea? Makelele dă sfatul po­tri­vit: “Să joace ca Liverpool”. Avan­ta­jul al­baş­trilor? Acum ei sînt gaz­de în retur.

Şi Li­ver­­pool? “Să con­tinue în acelaşi stil”, spune Benitez, con­vins că va reuşi un hat-trick de calificări în faţa lui Chelsea. “Aceas­ta e frumuseţea Ligii. Se decide totul în două meciuri. Iar ma­na­ge­rul poate cîştiga cu surprizele sale tactice. Oricum, la Chelsea nu s-a schimbat nimic după plecarea lui Mourinho. Poate doar conferinţa de presă”.

LIVERPOOL

Salarii

1. Gerrard 7,2
2. Torres 6,2
3. Carragher 5
4. Kewell 4,7
5. Mascherano 4

Cote de transfer

Gerrard 45
Torres 35
Mascherano 22,5

Sponsor principal

Carlsberg 10

Reclame personale

Gerrard 3,9 (Adidas, Unilever, Lucozade)

Stadion

Anfield Road 45.000

Buget 2008

250

* Sumele sînt în milioane de euro.

CHELSEA

Salarii

1. Ballack 9,2
Şevcenko 9,2
3. Terry 8
Lampard 8
5. Drogba 6

Cote de transfer

Drogba 40
Lampard 38
Cech 28

Sponsor principal

Samsung 15

Reclame personale

Ballack 4,2 (Adidas, Samsung, T-Home, Barito Design, Audi)

Stadion

Stamford Bridge 42.000

Buget 2008

300

* Sumele sînt în milioane de euro.

Gîtul lui Gerrard

Căpitanul lui Liverpool s-a plîns de dureri la gît. “Vineri, Steven mi-a zis că vrea să joace cu Fulham, dar nu putea să se întoarcă decît spre dreapta. I-am spus că-l folosesc aripă stîngă” , a glumit managerul Benitez (foto), care l-a menajat în campionat. “Acum îl voi bate pe umărul stîng şi, dacă se va roti spre mine, voi şti că nu va lipsi”. Despre Gerrard, Avram Grant a afirmat: “Îl vreau la Chelsea”. Club care îi mai făcuse două oferte.

 

 

Lampard s-a întors

Şapte zile a stat Lampard lîngă mama sa, internată în spital, grav bolnavă de pneumonie. “Părinţii sînt mai importanţi decît fotbalul”, a declarat Avram Grant, managerul lui Chelsea, care nu l-a convocat la ultimele două meciuri, cu Wigan şi Everton. “Frank a decis că trebuie să evolueze cu Liverpool”, a anunţat Steve Kutner, impresarul său. Incerţi rămîn Drogba şi Ballack, nerefăcuţi sută la sută. Şi, o mare problemă, Essien e suspendat.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
 •  22 Aprilie 2008, 20:14

pentru mircovucinic23 la Vasile Parvan, unde intorc troleele 92,70,66

 •  22 Aprilie 2008, 12:34

stie cineva unde e amplasat barul lui liverpool din bucuresti?

 •  22 Aprilie 2008, 09:14

si in 2006 s-au intalnit in grupele Ligii Campionilor Chelsea si Liverpool incheiand ambele manse la egalitate 0-0 ....deci in ultimele patru sezoane de CL s-au intalnit de tot atatea ori in duble manse

Vezi toate comentariile (3)
Comentează