INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AC MILAN - BARCELONA, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Allegri îşi înfruntă patronul înaintea şocului Milan - Barcelona: ”Berlusconi e genial, dar echipa o fac eu!”

Allegri a primit însă și vești bune. El Shaarawy s-a recuperat și va juca titular diseară
Allegri a primit însă și vești bune. El Shaarawy s-a recuperat și va juca titular diseară

Articol de - Publicat miercuri, 20 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 februarie 2013 20:27

După ce fostul premier italian i-a ordonat să pună paznic la Messi, antrenorul rossonero i-a răspuns că-i ascultă sfaturile, însă va alege singur formula cu care să scoată un rezultat bun.

Dacă şi, mai ales, cum poate fi blocat Leo Messi? Sînt întrebările care-i frămîntă teribil pe cei de la Milan înaintea primei bătălii cu Barcelona din "optimile" Ligii. Ca de obicei, preşedintele Berlusconi i-a dictat soluţia folosirii unei "cuşti" pentru golgeterul argentinian şi i-a indicat şi jucătorii necesari, însă antrenorul Allegri l-a contrat pe fostul premier italian, recomandîndu-i să nu se bage peste el!

"Am discutat cu patronul şi, la fel ca întotdeauna, el exprimă idei şi gînduri. Deseori sînt geniale. Le ascult, dar eu fac echipa. Voi trimite în teren una capabilă să obţină un rezultat bun. Messi? Este jucătorul care reuşeşte să creeze mereu superioritate numerică şi îşi pune adversarii în dificultate, însă nu e unicul pericol. Trebuie să le limităm posesia, s-o facem cît mai sterilă", a explicat Allegri.

Care-i rămîne recunoscător patronului: "Milan a trecut printr-o schimbare de generaţie, căutîndu-şi o nouă identitate, iar clubul a procedat bine că nu a înlocuit antrenorul. Din fericire pentru mine! Cu tot respectul şi admiraţia pentru Barcelona, calificarea în «sferturi» se joacă în 180 de minute".

"Prea sărac pentru Messi"
Berlusconi ştie reţeta blocării Barcei. "Allegri trebuie să facă marcaj om la om la Messi. Să pună un fundaş paznic, aşa le poate distruge jocul de pase. Sau mai bine doi, Flamini şi Muntari. Să facă schimb între ei, cîte o repriză, dacă obosesc. Leo e imens, iar Barca joacă cel mai frumos fotbal după Milanul lui Sacchi", a spus "Il Cavaliere". Care admite că nu şi-l permite pe Messi: "Am ajuns prea sărac".

Vilanova 2.0, antrenorul digital
Distanţa de 7.000 km nu-l împiedică pe Vilanova să-şi dirijeze echipa. Din New York, unde face chimio şi radioterapie ca să învingă cancerul, antrenorul Barcei ţine nonstop legătura cu echipa şi stafful tehnic. La Ciutat Esportiva e împînzită de camere de luat vederi în toate unghiurile terenului. După fiecare antrenament se fac filme de 70-80 de minute, trimise zilnic în SUA. Vilanova trage concluziile, le comunică prin Skype şi dă indicaţii la meciuri prin Whatsapp, pe mobilul secundului Roura.

"Îmi ascult şeful pentru că se pricepe la fotbal. Vom încerca să ne valorificăm la maximum calităţile şi mai ales posesia. Echipa cea mai titrată din lume o poate bate pe cea mai puternică" (Massimiliano Allegri, antrenor Milan)

559901-optimi-liga-2.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close