INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - ATLETICO 2-1

Arbitru cu dublă măsură la Barcelona-Atletico 2-1 » L-a văzut pe Torres! A orbit la Suarez!

Brych îl elimină pe Torres (stânga). Protestele lui Gabi și Godin nu-l impresionează // FOTO Reuters
Brych îl elimină pe Torres (stânga). Protestele lui Gabi și Godin nu-l impresionează // FOTO Reuters

Articol de - Publicat joi, 07 aprilie 2016 00:00

Arbitrul german Brych l-a eliminat corect pe atacantul lui Atletico, dar a închis ochii la două reacții brutale ale golgeterului Barcei.

Barcelona e mai bună, joacă mai frumos decât Atletico și, 11 contra 10, a asediat echipa lui Simeone în careul său. Dar marți seară, arbitrul german Felix Brych n-a fost imparțial, fluierând împotriva madrilenilor.

Nu pentru că l-a eliminat pe Fernando Torres când oaspeții aveau 1-0, ci fiindcă a închis ochii la două reacții urâte ale lui Suarez. De fiecare dată, uruguayanul merita "roșu". Ambele în momente importante.

CAZUL ATLETICO
"Cartonașele se pot da sau nu"

Minutul 29, primul "galben" al lui Torres. Barca era în ofensivă. Neymar a scăpat de Saul, dar l-a driblat spre propriul teren. Atunci l-a atacat vârful lui Atletico. Agresiv, lovindu-l în coapsă, când brazilianul se depărtase și mai mult de careu.

Minutul 35, al doilea "galben" al lui Torres. Busquets era foarte aproape de cercul de la mijlocul terenului, întors cu spatele. Fernando l-a presat pe rival, dar s-a urcat pe el. Și eliminare!

"E cea mai tristă zi din cariera mea. Îmi asum responsabilitatea pentru înfrângere, deși cartonașele mele se pot da sau nu", a spus jucătorul trimis la cabine.

"Arbitrul a greșit și a răsturnat partida", a lansat Filipe Luis. Iar Simeone, antrenorul care gesticula într-un protest ironic, a comentat: "Gestul meu? Mi-era cald, îmi făceam aer. Nu vreau să zic tot ce gândesc". Totuși, Marca n-a fost de acord: "Eliminare justă".

CAZUL BARCELONA
"Catalanii sunt ajutați"

Minutul 34, prima oară când Suarez a fost iertat. Juanfran l-a deposedat pe atacantul Barcei, apoi a degajat. Uruguayanul a ratat blocajul cu piciorul stâng. O fracțiune de secundă mai târziu, furios, Suarez l-a lovit cu dreptul peste genunchi. Imediat, i-a cerut scuze fundașului madrilen. Scorul era 0-1, iar Torres nu fusese eliminat.

Minutul 69, a doua oară când Suarez a fost iertat. Ofensiva gazdelor continua. Exact în clipa în care Jordi Alba a fost stopat la 12 metri, în partea opusă, la colțul careului mic, golgeterul blaugrana l-a plesnit pe Filipe Luis cu podul palmei peste obraz. Chiar în dreptul arbitrului de poartă, la șase metri de el.

Informat, "centralul" i-a arătat doar "galben" vinovatului. "Acel asistent nu era chiar atât de aproape de fază", a răspuns sarcastic antrenorul roș-albilor.

Era 1-1. Peste numai cinci minute, Suarez a înscris golul de 2-1 după o combinație cu Messi și centrarea lui Dani Alves. Dar Luis nu mai trebuia să fie pe gazon în acel moment. Concluzia lui Simeone: "Catalanii sunt ajutați!".

"Ce-ar mai trebui să facă jucătorii Barcelonei pentru a fi eliminați? Sunt protejați de arbitri. Mă doare și mă enervează"
Filipe Luis, fundaș Atletico

"Celor de la UEFA le e teamă ca Barcelona să nu fie scoasă din competiție. Ar fi rău pentru UEFA. Luptăm împotriva curentului"
Filipe Luis, fundaș Atletico

"E o rușine! UEFA alege un arbitru incapabil să fie la înălțimea unui sfert de finală al Ligii. Un arbitru care face diferențe între echipe"
Fernando Torres, atacant Atletico

"Șocant! La ce meci s-a uitat arbitrul? Cum i-au scăpat ambele lovituri ale lui Suarez?"
Rio Ferdinand, fost jucător la Man. United

"Nu mai avem iluzia că putem concura cu șanse egale. Dar fotbalul nu poate fi dictatura celor mai puternici"
Miguel Angel Gil, director executiv Atletico

30de echipe au avut jucători eliminați în Ligă cu Barcelona; catalanii au 215 meciuri în competiție

11goluri a marcat Torres contra formației catalane, mai mult decât împotriva oricărui alt adversar

1gol are Torres pentru Atletico în cupele europene; el este primul jucător cu gol și eliminare în același meci de CL din noiembrie 2014

45de goluri are Suarez pentru Barca (45 de partide) în acest sezon; când a înscris, echipa n-a pierdut (43 victorii, două egaluri)

13goluri din cele 14 primite de Atletico în fața Barcei în ultimele două sezoane au fost marcat de axa MSN (Messi-Suarez-Neymar)

BARCELONA - ATLETICO    2-1

(Suarez 63, 74 - F. Torres 25)

BARCELONA: Ter Stegen - Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Rakitici (64 Rafinha), Busquets (80 Sergi Roberto), Iniesta (83 Arda Turan) - Messi, Suarez, Neymar. Antrenor: L. Enrique

ATLETICO: Oblak - Juanfran, Lucas Hernandez, Godin, Filipe Luis - Koke, Gabi, Saul (90 Correa) - Griezmann (76 Partey), F. Torres, Ferreira-Carrasco (53 A. Fernandez). Antrenor: D. Simeone

A arbitrat Felix Brych (Germania)
Eliminare: F. Torres (35)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close