INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Arcul de forţă » Cele mai puternice echipe din Spania şi Germania se vor întîlni în semifinalele Ligii

Patru mașini de fotbal au un singur obiectiv. Să se lupte pentru minge și trofeu pe Wembley, pe 25 mai // Foto: Guliver/GettyImages
Patru mașini de fotbal au un singur obiectiv. Să se lupte pentru minge și trofeu pe Wembley, pe 25 mai // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 13 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2013 22:58

Cluburile de top din Spania şi Germania domină Europa prin jocul lor spectaculos şi cei mai buni indici financiari. Tragerea la sorţi le-a rezervat două războaie în drumul spre Wembley.

Ruud van Nistelrooy a împerecheat ieri cele patru bile din urna de la Nyon în aşa fel încît Spania şi Germania să ducă două războaie în drum spre Wembley. Fosta glorie olandeză a amînat un posibil El Clasico pentru finala din 25 mai atacată din cele patru puncte cardinale, fotbalistice şi financiare.

Barca nu a bătut-o în şase ciocniri pe Bayern decît în 2009, cînd a cîştigat penultima oară Liga. A fost atunci un 4-0 în "sferturi" între cluburile de pe locul 2 şi 4 în topul cifrelor de afaceri din sezonul trecut şi care vin imediat după Man. United completînd podiumul banilor încasaţi din Ligă în ultimii 10 ani.

Real se revede cu Dortmund în semifinale după 15 ani, sperînd să repete rezultatele (2-0 şi 0-0) şi traseul de la al şaptelea triumf în Champions. Deşi în grupele acestei ediţii n-a scos decît un egal la Madrid (2-2), "galacticii" au cea mai mare cifră de afaceri din stagiunea trecută şi cel mai bun profit în 2010-'11, capitole la care nici nu se poate compara cu Borussia, fruntaşă doar la media de spectatori acasă.

Nu întîmplător Liga e o afacere în doi. Spania şi Germania, regele fotbalului contra cancelarului finanţelor continentale, au cei mai buni indici economici şi aduc exponentele celui mai frumos joc.

Coincidenţă sau destin?
Dacă Real o scoate pe Dortmund, Mourinho va juca finala pe Wembley, în Londra. Oraşul unde ar putea reveni la vară, preluînd-o din nou pe Chelsea. În 2010, antrenorului portughez i s-a întîmplat la fel. A cîştigat trofeul cu Inter, în duelul cu Bayern de la Madrid, unde s-a mutat pentru a sta pe banca lui Real! O simplă coincidenţă sau destinul lui Mourinho va fi să triumfe iarăşi în Ligă, poate chiar tot împotriva lui Bayern, după care să plece la clubul care l-a dat afară în septembrie 2007.

Ce şi-ar dori Guardiola?
Fostul antrenor al Barcelonei şi succesorul lui Heynckes la Bayern e într-o dilemă. Să-şi dorească Guardiola eliminarea bavarezilor de către echipa lui de suflet pentru a putea forţa el finala sau Pep va ţine pumnii viitoarei sale trupe? "Nu vom discuta cu Guardiola pentru că avem insiderul nostru pe bancă. Heynckes ştie Barca mai bine decît propriile buzunare. Trebuie să ne bazăm pe el, nu mai există secrete", a declarat Rummenigge.

18 trofee ale CCE sau Ligii Campionilor au cîştigat împreună cele 4 echipe calificate în semifinale

52 de milioane de euro e profitul net în 2010-2011 al cluburilor din Bundesliga, singurul campionat important al Europei pe plus. Spania e pe 2, cu -35 de milioane

31,5 milioane de euro este profitul net raportat de Real Madrid în 2010-2011. Bayern era pe locul 4, cu 1,3 milioane

45.116 este media de spectatori la meciurile din Bundesliga în stagiunea trecută

"E ca într-un basm. Avem mult de cîştigat şi nimic de pierdut. Respectăm pe Real Madrid şi sîntem mulţumiţi de tragerea la sorţi" (Hans-Joachim Watzke, director executiv Dortmund)

"Va fi foarte greu, dar am progresat de la acel Waterloo din 2009, cînd Messi ne-a bătut singur. Va fi munca lui Hercule să-l anihilăm" (Karl-Heinz Rummenigge, preşedinte Bayern)

"Sperăm să trecem de Bayern şi să ne întoarcem pe Wembley. Un loc mitic pentru noi, unde am cîştigat două Ligi ale Campionilor" (Andoni Zubizarreta, director sportiv Barcelona)

"N-am putut s-o batem pe Borussia în grupe, dar sperăm s-o facem acum. E o onoare să fim în careul de aşi şi visăm la finală" (Emilio Butragueno, director Real Madrid)

EUROPA LEAGUE
Chelsea - Benfica, finala aşteptată
Cele mai cunoscute 21 de case de pariuri din lume merg pe Chelsea ca mare favorită la cîştigarea EL, avînd o cotă de 2.30. În spatele ei vin Benfica (3.00), Fenerbahce (7.40) şi Basel (9.00). Cea mai aşteptată finală a competiţiei e Chelsea - Benfica (2.20). Dacă va învinge pe 15 mai, Chelsea cucereşte Europa League la un an după Champions League, premieră în succesiunea trofeelor.

567480-statistica-liga.jpg

 

VREI SĂ VEZI BARCELONA LIVE PE CAMP NOU? CLICK AICI PENTRU DETALII!

 


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
darth_2345
darth_2345  •  13 Aprilie 2013, 19:22

unii dintre user-ii cu cateva mii de comment-uri la activ de pe aici ar trebui sa se gandeasca serios la un control medical! in special la cap! sau sa renunte la l.a.b.a macar! respect celorlalti!

oberwurm
oberwurm  •  13 Aprilie 2013, 13:55
Postat de valiii pe 13 Aprilie 2013, 13:33

Borussia Dortmund in finala,restul fie ce-o fii!

Ar merita. O echipa tinara, simpatica si un public fenomenal. Un "Boygrup" care a reusit sa-si atraga suporteri nu numai din Westfalen, ci de pretutindeni. Chiar si daca n-or reusi...bravo BVB.

valiii
valiii  •  13 Aprilie 2013, 13:33

Borussia Dortmund in finala,restul fie ce-o fii!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează