INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - CHELSEA (ÎN TUR 0-1), AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Barca suferinţei! » Trupa lui Guardiola nu a mai pierdut de trei ani două meciuri la rînd. Azi e meciul cu Chelsea

Messi poartă pe umeri jocul Barcelonei. Cînd el nu merge, Barca nu merge. Şi Leo nu suportă amarul înfrîngerii // Foto: Guliver/GettyImages
Messi poartă pe umeri jocul Barcelonei. Cînd el nu merge, Barca nu merge. Şi Leo nu suportă amarul înfrîngerii // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 24 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 24 aprilie 2012 00:42

De trei ani nu a mai pierdut supertrupa catalană două meciuri la rînd. Numai că acum, situaţia e mult mai dificilă.

Dintr-o dată, liniştea a dispărut în Catalunya. În numai patru zile, Barcelona a pierdut două meciuri la rînd. 0-1 la Londra, apoi 1-2 cu Real Madrid, cum nu se putea mai rău pentru Messi şi colegii săi blaugrana. Care mai fuseseră învinşi de două ori consecutiv în urmă cu trei ani. Aceleaşi scoruri, 1-2 cu Mallorca şi 0-1 în faţa Osasunei, îşi aminteşte Marca.

Dar acum situaţia e şi mai dificilă. Pentru că eşecurile sînt mult mai greu de suportat şi pentru că generează o stare de încordare la echipă exact cînd Guardiola avea nevoie mai puţin. Înaintea revanşei cu Chelsea. Un meci pe viaţă şi pe moarte. Dacă ratează ultimul act al Ligii, Barca rămîne doar cu finala Cupei Spaniei în acest sezon. Ceea ce e puţin, după 13 trofee în 4 stagiuni.

Conflictul cu Pique
Pe lîngă rezultate, Pep este deranjat şi de atmosfera din vestiar, care s-ar fi deteriorat de ceva timp. Motivul ar fi Pique, fundaşul central logodit cu Shakira. El şi-ar fi schimbat stilul de viaţă şi pe cel al unor coechipieri: seri de poker, casino şi discoteci. De aceea, Pique ar fi ieşit din formula standard la ultimele patru partide. Şi antrenorul ar fi pus deja o condiţie conducerii clubului pentru a-şi prelungi contractul. "Pleacă Pique, semnez! Nu, plec eu!".

Pep e supărat: "Cineva m-a trădat!"
Tensiunea devastează Catalunya. Guardiola s-a înfuriat cînd a aflat că Radio Marca şi As au anunţat cu cinci ore înaintea Clasicului toate surprizele sale tactice. După meci, i-a adunat pe jucători şi le-a spus: "Cineva m-a trădat, sînt dezamăgit! Aici, vestiarul este loc sfînt, era o lege nescrisă la Barca. Dar văd că lucrurile s-au schimbat!". Antrenorul e convins că unul dintre fotbaliştii a dezvăluit presei strategia sa.

Rău de înfrîngere
Eşecul cu Madridul l-a afectat pe cel mai bun jucător al Barcei. Messi a lipsit duminică de la antrenamentul de recuperare programat după El Clasico. Nici nu a fost la stadion, cum obişnuia. Leo l-a sunat pe Guardiola de dimineaţă, spunîndu-i că se simte rău. Şi a rămas acasă.

Nu glumeşti cu Chelsea!
Din 2000, Barca a jucat deja de cinci ori cu Chelsea în Ligă. Şi patru rezultate de pe "Camp Nou" nu ar ajuta astăzi echipa blaugrana. În 2005 ("optimi"), a fost 2-1 acasă, urmat în retur de 2-4. În 2006, tot în aceeaşi fază, 1-1 (fusese 2-1 în tur). Sezonul ulterior: 2-2, în grupe. Iar în semifinalele din 2009, 0-0 (1-1 în manşa secundă). Unica victorie clară, 5-1 după prelungiri în 2000 (1-3 în tur "sferturilor"). Totuşi, catalanii au fost eliminaţi o singură dată, în 2005.

4 explicaţii ale problemelor catalane
1. Jucătorii sînt încă afectaţi psihic după transplantul de ficat al lui Eric Abidal
2. Incertitudinea prelungirii contractului lui Guardiola generează tensiune în vestiar
3. Dependenţa de Messi, care nu a marcat nici la Londra, nici în ultimul El Clasico
4. Perioada mai slabă pe care o traversează doi jucători importanţi: Xavi şi Pique

"Trăim clipe delicate. Pentru a le depăşi, trebuie să o eliminăm pe Chelsea. Ne vom răzbuna! Vom muşca din adversari" (Xavi Hernandez, mijlocaş Barcelona)

Barcelona - Chelsea se joacă azi de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro şi televizat de TVR 1.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (22)
limitless3rd
limitless3rd  •  24 Aprilie 2012, 13:50

Auzi la astia! "Vom muşca din adversari!"...... Ha ha! Ei care plimba cainele la fiecare meci!

ildiavolo
ildiavolo  •  24 Aprilie 2012, 13:40
Postat de dani_val pe 24 Aprilie 2012, 13:21

Am citit, stai calm, si oricat as citi tot aia scrie: " Cate penaltiuri are nevoie...?" Cum ma cate penaltiuri, DE CATE penaltiuri tarane:)))

Cate mere are nevoie Ana? Cate pastile are nevoie Hormonessi? Cate carti are nevoie TZARANUL ca sa devina destept? Las-o asa, ca esti TZARAN si mai pui si girofar.

dani_val
dani_val  •  24 Aprilie 2012, 13:21
Postat de ildiavolo pe 24 Aprilie 2012, 12:38

Esti TZARAN ANALFABET, mai citeste o data.

Am citit, stai calm, si oricat as citi tot aia scrie: " Cate penaltiuri are nevoie...?" Cum ma cate penaltiuri, DE CATE penaltiuri tarane:)))

Vezi toate comentariile (22)
Comentează