INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - NAPOLI 3-1

VIDEO+FOTO Barcelona revine în primii opt granzi ai Europei! Eficiența în fața porții a făcut diferența cu Napoli

Barcelona revine în primii opt granzi ai Europei! Eficiența în fața porții a făcut diferența cu Napoli +11   FOTO
Barcelona revine în primii opt granzi ai Europei! Eficiența în fața porții a făcut diferența cu Napoli

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2024 00:02 / Actualizat miercuri, 13 martie 2024 01:06

Barcelona a învins-o pe Napoli, scor 3-1, în „optimile” Ligii Campionilor și a obținut calificarea în „sferturile” competiției.

  • În celălalt meci al serii, Arsenal a eliminat-o pe Porto la penalty-uri
  • Mai sunt calificate în „sferturile” Ligii Campionilor Bayern Munchen, Manchester City, Real Madrid și PSG;
  • Tragerea la sorți pentru faza sferturilor de finală va avea loc vineri, 15 martie;
  • Programul complet al optimilor Champions League.

Meciul anului pentru ambele echipe a făcut, în premieră pe Montjuic, ca returul „optimilor" Ligii Campionilor să se joace cu casa închisă într-o atmosferă cu adevărat specială.

După 1-1 în manșa întâi, totul era posibil între campioanele Spaniei și Italiei, pentru că singurul trofeu rămas disponibil în ambele tabere rămânea Liga, cu prestigiul și milioanele de euro atât de necesare Barcelonei. Napoli avea și un stimulent deosebit pentru a ajunge în "sferturi": prima de 10 milioane de euro, la care patronul De Laurentiis promitea să supraliciteze.

Raphinha, pasă decisivă și apoi șut în bară

Trupa noului antrenor al azzurrilor, Francesco Calzona (al treilea în acest sezon!), a intrat fără complexe în teren și și-a procurat prima mare ocazie, cu lansarea lui Osimhen către poarta lui Ter Stegen. Nigerianul, aflat în ofsaid, a tras slab și i-a trimis mingea în brațe germanului, golul oricum s-ar fi anulat cu VAR, chiar dacă asistentul batav n-a ridicat steagul.

Răspunsul blaugrana a venit cu diagonala lui Fermin Lopez, departe de cadrul porții, dar mai ales, cu lobul lui Fermin Lopez (peste bară), scăpat singur spre careul napoletanilor.

Barcelona - Napoli / foto: Imago Images
Barcelona - Napoli / foto: Imago Images
Barcelona - Napoli / foto: Imago Images
Barcelona - Napoli / foto: Imago Images
+7 FOTO

De 15 ani n-a mai avut Barcelona un start atât de bun!

A doua oară, Fermin n-a mai iertat și, din pasa perfectă venită de la Raphinha, l-a executat pe Meret din interiorul careului mare (15). Trupa pregătită de selecționerul Slovaciei nu s-a putut aduna și a mai încasat o lovitură teribilă (17), pe un contraatac pornit de la Lamine Yamal. Pas la Raphinha, șut în bară al brazilianului și, pe fază, Joao Cancelo a scuturat plasa.

Un 2-0 blitz, speculând erorile în lanț ale defensivei oaspeților. Riposta napolitanilor? Baloane lungi către Osimhen, prins frecvent în ofsaid, și puține idei de la Kvaratskhelia. De 15 ani nu mai reușise Barcelona (din aprilie 2009, împotriva lui Bayern, după 12 minute) să-și asigure un avantaj de două goluri pe tabelă în mai puțin de o jumătate de repriză.

2-0 scor periculos? Echilibrul a fost fragil!

Napoli nu s-a predat și a găsit și ea slăbiciuni în apărarea lui Xavi, la eroarea la ofsaid făcută de Araujo, furat de peisaj. Politano a pasat ideal și Rrahmani a plasat mingea perfect, în plasa laterală. 2-1 și campionii Italiei erau back in business. O sclipire efemeră?

Ba bine că nu! Politano, tot un fundaș, l-a întins bine de tot pe Ter Stegen, ce a scos de sub bară lovitura de cap în diagonală semnată de Di Lorenzo. Cele două echipe, reactive și agresive, au făcut concurs de contraatacuri! Așa că echilibrul a rămas foarte fragil. 2-1 la pauză.

Gol anulat lui Lamine Yamal. A fost ofsaid!

Balanța se putea reechilibra chiar după reluare. Kvaratskhelia a încercat și șutul de la distanță, nu doar driblingurile (e cel mai bun din competiție la acest capitol!), însă mingea n-a prins de puțin poarta.

Și în careul celălalt a apărut pericolul, reprezentat de șutul slab, chiar pe direcția lui Meret. Forțele proaspete trimise pe gazon de cei doi antrenori trebuiau să încline balanța, într-o repriză însă cu mai puține oportunități decât în actul întâi.

Tot Barca a amenințat cu un 3-1, la lovitura liberă a lui Raphinha, jos la colț, neutralizată de parada lui Meret, care a salvat și la „capul” lui Lewandowski. Fază terminată cu golul marcat din careul mic din ofsaid, anulat (corect) lui Lamine Yamal.

Nici Gundogan n-a marcat pentru că Meret a respins atent de lângă bară. Nu a trecut departe de gol nici șutul trimis de Lamine Yamal în cross. Dar cea mai mare ocazie a reprizei a irosit-o noul intrat la Napoli, Lindstrom, cu o lovitură de cap ce mângâie stâlpul porții!

Banca de rezerve a lui Xavi a făcut diferența

Schimbările lui Xavi au funcționat și Sergi Roberto i-a pus mingea pe tavă lui Lewandowski, care nu putea refuza o asemenea „ciocolată”, după o acțiune inițiată de Gundogan. Era consecința logică a presiunii puse de trupa lui Xavi, în fața unei echipe care s-a sufocat și a căzut în ultima jumătate a reprizei.

S-a refăcut diferența de două goluri și nimic nu mai putea răsturna soarta calificării între primii 8 granzi ai Europei. Chiar dacă a mai apărut o tresărire de orgoliul a oaspeșilor, cu bara țintită de Lindstrom și ratarea lui Kvaratskhelia.

EURO GSP, o nouă ediție spectaculoasă!

Barcelona - Napoli 3-1

Barcelona - Napoli, echipele de start:

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen (cpt.) - Kounde, Araujo, Cubarsi, Joao Cancelo - Lopez, Christensen, Gundogan, Yamal, Lewandowski
REZERVE: Pena, Astralaga, Inigo, Joao Felix, Romeu, Roque, Sergi Roberto, Casado, Hernandez, Guiu, Fort
ANTRENOR: Xavi Hernandez

NAPOLI (4-3-3): Meret- Di Lorenzo (cpt.), Rrahmani, Jesus, Mario Rui - Anguissa, Lobotka, Traore - Politano, Osimhen, Kvaratskhelia
REZERVE: Contini, Gollini, Natan, Olivera, Simeone, Cajuste, Ngonge, Lindstrom, Mazzocchi, Ostigard, Raspadori
ANTRENOR: Francesco Calzona

FOTO. Intrarea pentru care Andreas Christensen putea fi eliminat

În minutul 19, Andreas Christensen putea să vadă cartonașul roșu, după o intrare extrem de dură. Danezul s-a dus cu talpa direct pe glezna lui Lobotka. Danny Makkelie i-a acordat acestuia doar cartonașul galben.

Barcelona revine în primii opt granzi ai Europei! Eficiența în fața porții a făcut diferența cu Napoli
Intrarea lui Christensen asupra lui Lobotka

VIDEO. Fotbaliștii de la Barcelona au ajuns la stadion

VIDEO. Autocarul Barcelonei, așteptat de sute de fani în fața stadionului

Vezi și alte știri:

Dezvăluire bombă a unui acționar al lui Newcastle. Ce echipă ar putea fi invitată să joace în Liga Campionilor!
LIGA CAMPIONILOR
Dezvăluire bombă a unui acționar al lui Newcastle. Ce echipă ar putea fi invitată să joace în Liga Campionilor!
O legendă de la Real Madrid l-a criticat dur pe Vinicius Junior pentru ultimul gest al fotbalistului: „Poate la alte echipe se poate. Nu va deveni un jucător important”
REAL MADRID
O legendă de la Real Madrid l-a criticat dur pe Vinicius Junior pentru ultimul gest al fotbalistului: „Poate la alte echipe se poate. Nu va deveni un jucător important”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
tk2014
tk2014  •  13 Martie 2024, 15:02
Postat de elgabri pe 12 Martie 2024, 22:23

Cum pot fi "comentatorii" asa pe fata cu Barcelona ?? Sunt jalnici !

angheluta, eternul fan al cumparatorilor de servicii arbitrale. si aseara a fost un arbitraj cu 10% mai mult pt barca. penalty neacordat pt napoli la 2-1 (cubarsi il calca pe osimen, angheluta a vazut o atingere). galben la oliveira pt simularea lui yamal (ar fi fost al doilea galben, deci rosu). plus multe faulturi care au taiat elanul lui napoli in repriza a 2-a.

zorrozabal
zorrozabal  •  13 Martie 2024, 09:05

„Ce a facut diferența”?Pai in primul rând forma slaba a lui Napoli- care de mult timp nu prea mai câștiga nici in Serie A!

mario_rdfe_
mario_rdfe_  •  13 Martie 2024, 00:28
Postat de elgabri pe 12 Martie 2024, 22:23

Cum pot fi "comentatorii" asa pe fata cu Barcelona ?? Sunt jalnici !

Comentatorii si majoritatea microbistilor au tinut cu Barcelona...! Toata lumea isi doreste granzii in fazele superioare...! Prefer sa vad acolo Barca, Real Madrid, Bayern, City, Inter, etc...echipele mari, ptr frumusetea fotbalului !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează