INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPANIA

Tensiune uriașă la Barcelona » Xavi a atacat un jurnalist: „Ai caracter urât” + Legătura stupefiantă cu Guardiola

Xavi Hernandez, în timpul meciului Barcelona - Napoli 3-1, după 1-1 în tur Foto: Imago
Xavi Hernandez, în timpul meciului Barcelona - Napoli 3-1, după 1-1 în tur Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2024 20:15 / Actualizat miercuri, 13 martie 2024 20:42

Xavi, 44 de ani, antrenorul Barcelonei care demisionează la sfârșitul sezonului, nu s-a liniștit nici după calificarea în ”sferturile” Ligii Campionilor, o premieră după 4 ani. ♦ L-a ironizat pe ziaristul Ramon Besa (El Pais) care numise Barcelona în noiembrie „bufonul Europei”. Acestuia i-a transmis că e rău intenționat, că are caracter urât, sugerând că e criticat de „grupul de 25” apropiați de Pep Guardiola.

Xavi Hernandez a trecut de Napoli chiar și într-un moment atât de dificil. După 1-1 în tur, 3-1 acasă și Barcelona e în „sferturile" Ligii în premieră după patru ani.

Xavi: „Nu, nu voi rămâne. Viitorul meu nu se va schimba. Voi părăsi Barcelona în vară”

Performanța nu l-a liniștit pe antrenorul în vârstă de 44 de ani, nu l-a făcut să vină mai senin la conferință. A fost foarte agitat la întâlnirea cu jurnaliștii.

Cum a renăscut Nedelcearu în 2024 » Șansa pe care nu a ratat-o! „Arma letală” a lui Palermo a regăsit naționala. Vrea la Euro
STRANIERI
Cum a renăscut Nedelcearu în 2024 » Șansa pe care nu a ratat-o! „Arma letală” a lui Palermo a regăsit naționala. Vrea la Euro

S-a enervat și când reporterii au vrut să afle dacă insistă cu ideea sa de a demisiona la sfârșitul sezonului, așa cum a anunțat încă din ianuarie, deși are contract până în 2025.

A răspuns enervat: „Mă tot întrebați dacă voi continua în cazul în care câștigăm Champions League. Nu, nu voi rămâne. Viitorul meu nu se va schimba. Răspunsul meu nu se va schimba. Voi părăsi clubul în vară. Mă voi bucura în stagiunea următoare de Ligă, dar numai ca fan”.

Xavi: „Ce facem acum cu bufonul Champions? Ce facem?”

Nu a fost doar atât. Xavi a atacat jurnaliștii. „Am fost criticați mult și incorect. S-a spus că suntem bufonul Ligii... Să jucăm cu o asemenea presiune... ziariști care se ocupă de Barca. Ce facem acum cu bufonul Champions? Ce facem?”.

Ținta lui a fost un anume jurnalist. Ramon Besa, de la El Pais, a scris Marca, dezvăluind tot ce s-a întâmplat. Pe 7 noiembrie, după înfrângerea Barcelonei în etapa a 4-a a fazei grupelor, 0-1 cu Shakhtar pe teren neutru, la Hamburg, Besa a titrat cronica sa: „Barca, învinsă de Shakhtar, e bufonul Europei".

„Nu pot accepta ca Xavi să zică despre mine că am caracter urât”

Chiar atunci, furios din cauza acelui titlu, l-a contactat pe autorul articolului. Besa și-a amintit în timpul emisiunii El Larguero, pe postul de radio Cadena SER: „Am avut un dialog pe WhatsApp. Mi-a transmis că sunt rău intenționat, că se vede caracterul urât”.

Besa a reacționat: „I-am zis să citească mai bine, pentru că nu mă refeream la echipa lui Xavi, ci la Barcelona, care pierduse 2-8 în sferturile Ligii în 2020, fusese învinsă de Antwerp și Shakhtar. După aceea, putem discuta și asupra cuvântului bufon, care poate fi și Cenușăreasa, poate fi orice. Dar nu pot accepta să zică despre mine că scriu cu rea intenție sau că am caracter urât”.

Xavi a avut o listă neagră cu 25 de jurnaliști: „Guardioliștii”

Xavi ar fi decis să renunțe la contract din cauza relației dificile cu presa, susține Marca. Antrenorul sugera că e criticat de jurnaliști apropiați de Pep Guardiola. Xavi ar fi avut și o listă cu 25 de ziariști pe care îi numea „Guardioliști”.

De aceea, în timpul conferinței incendiare din 27 ianuarie, a declarat: „Cum atmosfera e irespirabilă, mai bine plec”. Și a anunțat că va demisiona la finele stagiunii.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Confirmarea că Drăgușin va fi titular sâmbătă la Tottenham » Anunțul lui Postecoglou
STRANIERI
Confirmarea că Drăgușin va fi titular sâmbătă la Tottenham » Anunțul lui Postecoglou
Antrenorul lui Villarreal este dur cu Istvan Kovacs: „Nu mi-am schimbat părerea”
VILLARREAL - MARSEILLE
Antrenorul lui Villarreal este dur cu Istvan Kovacs: „Nu mi-am schimbat părerea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează