INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  "OPTIMI", TUR / ARSENAL - AC MILAN 0-0

Bătrîneşte

Articol de - Publicat joi, 21 februarie 2008 00:00

Campioana uzată a Europei a rezistat la Londra în faţa elanului tineresc al "tunarilor" şi vede calificarea mai aproape

Chiar cu termenul de garanţie la limită, Milan rezistă sus în Ligă. Şi e favorită să treacă a şasea oară la rînd în "sferturi", după remiza muncită de aseară cu puştii teribili ai Arsenalului (0-0).

Seara a început prost pentru "tunari". După atîtea absenţe, Wenger l-a pierdut şi pe Kolo Toure. Ivorianul s-a sacrificat pentru a devia şutul lui Pato, puştiul rătăcit în legiunea "over 30". Şi imediat Lehmann a salvat "capul" lui Maldini. Treptat, Arsenal şi-a încolţit adversarul. Dar, aşa cum se temea Wenger, a atacat cu frîna de mînă trasă, incomodată de presingul milanez.

Doar Adebayor a călcat acceleraţia, fiind greu de ţinut în frîu de bătrîneii lui Ancelotti. Şi efectul? Ocazii rare, reluarea "optimii" Liverpool-Inter. Atenţie la Maldini! Pe partea lui, Eboue a defilat. Şi-a permis să pună jos legenda, dar centrarea lui a fost trimisă de Flamini în braţele uriaşului Kalac. Care, şi cu arătătorul luxat, a deviat şutul aceluiaşi Flamini pe final de repriză.

După pauză a venit rîndul "rossonerilor" să piardă un stoper. Ieşirea lu Nesta (întindere) şi mutarea lui Maldini în centru a fisurat betonul campioanei Europei. Puştii şi-au reamintit să zburde, împingînd bătrîneii în corzi. Kalac a intrat în panică la avalanşa de ocazii ale lui Hleb, Adebayor şi Eduardo. Oddo a spart însă canonada, cu un şut "peste", şi a scurtcircuitat elanul tinerilor londonezi o perioadă. Finalul a încins iar atmosfera. Nici Fabregas, în două rînduri, şi Bentdner nu l-au putut bate pe Kalac. Rămas şi fără Pato, intrat nerefăcut, Ancelotti a închis cu Emerson. Definitiv, fără gol.

ARSENAL - AC MILAN 0-0
ARSENAL: Lehmann - Sagna, K. Toure (7 Senderos), Gallas, Clichy - Eboue (90 Walcott), Fabregas, Flamini, Hleb - Adebayor, Eduardo (74 Bendtner). Antr. A. Wenger
MILAN: Kalac - Oddo, Nesta (50 Jankulosvki), Kaladze, Maldini - Gattuso, Pirlo, Ambrosini - Kaka, Seedorf (86 Emerson) - Pato (77 Gilardino). Antr. C. Ancelotti
A arbitrat Claus Bo Larsen (Danemarca)

Adebayor a zburat deseori deasupra defensivei milaneze, dar bara l-a salvat în final pe Kalac

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
 •  21 Februarie 2008, 14:17

Bravo BID! Ai cea mai mare dreptate, s-a vazut din "avion" ca linia de mijloc a fost catastrofala, Kaka a fost pe nicaieri incurcandu-se si cazand de multe ori pe langa minge, Pirlo incredibil de lent si pasele nu au fost deloc cele cu care ne-a obisnuit, iar Seedorf mult prea retinut, de aici au pornit toate actiunile celor de la Arsenal, care pot sa zic ca au avut noroc pentru ca mijlocasii lui Milan au visat ieri seara pe teren. Cu siguranta ca in retur altfel vor sta lucrurile. Pentru necunoscatori sau dusmanii lui AC Milan, amintiti-va anul trecut dubla mansa Manchester-AC Milan, a fost ceva asemanator, in retur Milan a spulberat Manchester, fara prea multa modestie asa va fi si in acest retur cu Arsenal. Daca tot discutam de echipa penibila, aceea este Inter Milano care a facut de ras Peninsula, sunt cei mai tari in Italia cu meciuri aranjate si ajutati de arbitrii pana peste cap, doar asa s-au pricopsit si ei cu 2 titluri de campioana cadou...insa cand scot capul in Europa vai de mama lor...Pana una alta Milan este campioana LUMII, actuala campioana a Ligii Campionilor, fara prea mari investitii, insa cu jucatori care stiu ce inseamna fotbal si tactica. Arsenal in afara de niste pusti care alearga de mama focului si uneori degeaba nu au aratat mai nimic. Comentariul acestui meci intr-adevar penibil. Asa ca tinerilor care nu pricepeti fenomenul fotbal, mai invatati si priviti cu atentie o echipa care domina fotbalul si acest deceniu. La revedere!

 •  21 Februarie 2008, 14:05

forzza inter. nu zic nimik de milan ci vreau sa remarc jocul senzational de pase al lui arsenal. la ora actuala joaca cel mai frumos fotbal din lume. hleb este senzational (ar trebui sa fie un exemplu pentru mutu de cum se rezista la o echipa mare). cat despre comentatori - JALNICI. fraze fara nici un sens " si scum kaka....balonul de aur maldini respinge excelent...kalac.centrare" JALNICI.

 •  21 Februarie 2008, 12:15

In retur ii spulbera Arsenal.Milan e UZATA.E varza.Uzatilor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează
Close