INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INTER - MARSEILLE 2-1 (ÎN TUR 0-1)

Bătrînii plîng! Începe revoluţia? » Ratarea ultimului obiectiv dă semnalul schimbării la Inter

Stankovici are ochii în lacrimi, Cambiasso își arată frustrarea la finele unui sezon compromis Foto: Reuters +9   FOTO
Stankovici are ochii în lacrimi, Cambiasso își arată frustrarea la finele unui sezon compromis Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 15 martie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 14 martie 2012 22:39

Preşedintele Moratti înclină să lanseze proiectul întineririi echipei, va schimba la vară antrenorul, dar se rupe greu de trecutul glorios şi de generaţia ”Triplei” CLICK AICI PENTRU A VEDEA REZUMATUL MECIULUI INTER-MARSEILLE 2-1!


După 7 ani glorioşi, Inter va termina sezonul fără nici un trofeu! Eliminarea din Ligă pune capăt unui ciclu care, de fapt, apusese deja în noaptea magică din mai 2010 de la Madrid, o dată cu despărţirea de Mourinho. Moratti pare hotărît, mai mult ca niciodată, să înceapă reconstrucţia. A ajuns exact în situaţia fără ieşire din urmă cu 13 ani, cînd Mircea Lucescu a renunţat la Inter.

Poate că avîndu-i pe Eto'o şi pe Thiago Motta, pentru care patronul a făcut puţin să-i păstreze şi nimic ca să-i înlocuiască, ar fi trecut de Marseille, dar tot n-ar fi ajuns nicăieri. Semnalul e că vechea gardă, în frunte cu Ranieri, trebuie să plece, ieşind de mult din garanţia fizică şi morală!

"O idee înţeleaptă ar putea fi proiectînd viitorul apropiat şi construind o trupă tînără. Fără să ai presiunea rezultatelor importante şi sperînd că vei nimeri achiziţiile. Problema e că dacă după trei meciuri nu merge totul bine începi să te simţi vinovat", a mărturisit preşedintele nerazzurro.

Dincolo de necesităţile echilibrării balanţei financiare şi alegerile ilogice de mercato, jucători şi antrenori, Moratti a înţeles că trebuie să judece cu mintea, nu cu inima. Altfel, va trăi alt an de chin.


"Această echipă nu poate realiza mai mult. Dar eu merg înainte şi pot porni reconstrucţia. Îi voi mulţumi oricum lui Moratti, chiar dacă mă dă afară"
Claudio Ranieri, antrenor Inter

"Ranieri nu-i vinovat şi nu merită să plece. A decis norocul lui Deschamps şi golurile primite în prelungiri. Dacă pierdeam cu 4-0 poate gîndeam altfel"
Massimo Moratti, preşedinte Inter

30 de ani şi 6 luni a fost media de vîrstă a titularilor folosiţi de Inter în returul "optimilor" contra lui Marseille

9 jucători sub 25 de ani are acum în lot Ranieri, care marţi nu a folosit decît doi: pe Poli şi Obi

Chivu află la finele lunii
Viitorul lui Chivu (31 de ani) la Inter se clarifică în următoarele două săptămîni. Victor Becali a dat o fugă în Italia, aşteptînd să discute cu şefii nerazzurrilor prelungirea contractului scadent la 30 iunie. "Vedem dacă reînnoieşte sau nu. Nu sînt nici optimist, nici pesimist", a zis agentul.

Blanc sau Villas-Boas?
Moratti înclină să-l lase pe Ranieri să termine sezonul. Iar la vară ar aduce un antrenor străin. Candidaţii aleşi ar fi portughezul Andre Villas-Boas, recent dat afară de Chelsea, şi francezul Laurent Blanc, care încheie conturile cu "naţionala" după Euro 2012. Bielsa (Bilbao) rămîne un vis interzis. Există şi a treia variantă, Walter Mazzari, tehnicianul care a făcut minuni la Napoli.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
gabonne1982
gabonne1982  •  15 Martie 2012, 12:14

Ca antrenor as opta pentru Jurgen Klinsmann.Un antrenor care cred ca s-ar plia bine pe viitorul proiect al Interului.Mai ales ca este si agreat de fani,el fiind fost jucator al Interului

gabonne1982
gabonne1982  •  15 Martie 2012, 12:13

eu am fost convins de multa vreme ca acesti jucatori nu pot mai mult.Au castigat tot ce se poate castiga,si-au trait gloria.Nu mai au nici-o motivatie si in plus,multi dintre ei sunt plafonati si din cauza varstei.Ceea ce se petrece acum la Inter,este numai si numai "opera" lui Moratti.Cand lasi sa plece jucatori ca Eto'o sau Motta si aduci un Forlan deja rutinat sau Zarate care n-a aratat absolut nimic,atunci degeaba te mai plangi.Partea buna este ca sunt cativa tineri interesanti,precum Coutinho,Obi,Ranocchia,Faraoni sau Castaignos.Cu inca cativa adusi in vara,chiar daca sezonul viitor nu va emite mari pretentii,se poate inghega o noua echipa mare.Ca antrenor as opta pentru J.Kli

Vezi toate comentariile (2)
Comentează