INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AS MONACO - JUVENTUS, MIERCURI, 21:45, DOLCE, PROTV, GSP.RO

Cei patru muschetari » Juventus tremură în fața lui AS Monaco » Analiză completă a vedetelor din lotul francezilor

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 02 mai 2017 09:32

AS Monaco și Juventus se vor duela în miercuri seară, de la ora 21:45, în turul semifinalelor Ligii Campionilor.

Careul median, Bernardo Silva, Fabinho, Bakayoko și Lemar, are o medie de 22 de ani și a reușit un sfert din golurile monegascilor în acest sezon. Și ei fac parte din comorile echipei din Principat.

Mașina de marcat goluri care face senzație în Ligue 1 și în Champions League, avându-i ca guri de foc pe Mbappé și Falcao, n-ar oferi un randament atât de mare dacă nu ar avea la mijlocul terenului o linie pe cât de tânără, pe atât de valoroasă. Adunați la Monte Carlo când nu reprezentau decât niște speranțe al căror talent întârzia să explodeze, cei patru muschetari ai lui Jardim și-au pus în cap să o sperie și pe Juventus. Portughezul Bernardo Silva, brazilianul Fabinho, francezii Bakayoko și Lemar compun supercareul de ași.

Artistul

"Nu ar speria nici măcar o muscă", îl caracterizează La Gazzetta dello Sport pe Bernardo Silva. E cel mai scund și mai tehnic dintre toți. Stângaciul are dribling, accelerări și pase luminoase extraordinare, reușite cu eleganța unui 10 veritabil, demn de idolii săi, Rui Costa, Zidane și Maradona. "Micul Messi" a costat și cel mai mult, 15,7 milioane. A terminat școala în engleză, e poliglot și detestă să se joace pe Playstation!

Religiosul

"Atipic, brazilianul provenit de la rezervele lui Real a fost remutat de Jardim în postul avut la Fluminense", remarcă italienii. Deși la "națională" îi luase locul lui Maicon, dat afară pentru indisciplină de Dunga. Deloc atras de tentațiile Coastei de Azur, Fabinho se relaxează la bowling. "Îl ajută la fotbal să fie mai precis și mai concentrat. A ratat doar un singur penalty din 18! Este foarte religios și are același agent ca Ronaldo.

Excentricul

Nebunul e ivorian la origine. Recuperatorul-șef și liderul tackling-urilor din Ligue 1 a trebuit să fie mai întâi îmblânzit. Opusul lui Lemar, Bakayoko, excentricul. Venit de la Rennes, și-a luat o vilă cu piscină, Porsche Cayenne roz. Și-a găsit nașul cu Jardim, care la debut l-a scos în minutul 32! L-a liniștit subit. Și-a angajat preparator fizic și mental, lucrând și cu un antrenor de box ca "să scape de angoase". A ascultat sfaturile lui Makelele, debutând recent pentru Les Bleus. El e Tiemoué, fost DJ, refuzat la 14 ani la Clairefontaine.

Casnicul

"Cel mai june din bandă, Lemar a regăsit la Monaco căldura și lumina din Guadelupa natală", punctează Gazzetta. Abandonat la 15 ani și crescut la Caen, și-a pus rapid în valoare potențialul tehnic. Deschamps l-a chemat în noiembrie la "națională", iar Ancelotti îl dorește la Bayern. Cum își petrece timpul liber? "În familie, acasă, ca să mă odihnesc". Și când nu e pe teren și nu se uită la serialele preferate la TV, merge la biserică să se roage, "pentru mine și pentru familie". A costat doar 4 milioane, dar acum e o comoară. z

Bernardo Silva

Vârstă: 22 de ani
Meciuri*: 52
Goluri: 9
Assisturi: 11
Minute jucate: 3.866
Cotă de piață: 25 milioane euro
* Cifre stagionale în toate competițiile, conform transfermarkt.de.

Fabinho

Vârstă: 23 de ani
Meciuri: 50
Goluri: 11
Assisturi: 5
Minute jucate: 4.091
Cotă de piață: 20 milioane euro

Tiemoué Bakayoko

Vârstă: 22 de ani
Meciuri: 46
Goluri: 3
Assisturi: 1
Minute jucate: 3.550
Cotă de piață: 7,5 milioane euro

Thomas Lemar

Vârstă: 21 de ani
Meciuri: 49
Goluri: 13
Assisturi: 13
Minute jucate: 3.760
Cotă de piață: 20 milioane e

CIFRE

146 de goluria marcat Monaco în acest sezon: 95 în Ligue 1, 28 în Ligă, 13 în Cupa Franței și 10 în Cupa Ligii. 52 doar de Falcao și Mbappe

 

57 de meciuria bifat Monaco în acest sezon, cu 8 peste Juve. 4 jucători au peste 4.000 de minute jucate, Subasici, Jemerson, Glik și Fabinho

 

2 goluri înscrise pe partidă este media trupei lui Jardim în actuala Ligă, 28 de reușite în 14 meciuri jucate


"Jucătorii mei sunt bine, toți concentrați. N-aș schimba niciodată victoria cu Toulouse contra unei împotriva lui Juventus"
Leonardo Jardim, antrenor Monaco

"Mereu în mișcare, inteligent, clarvăzător, Lemar dă pase prețioase. El a împins echipa cu Toulouse, a dat și un gol, fiind cel mai bun de pe teren"
L'Equipe, cotidian francez

"Abia dacă am primit două goluri? Și așa sunt multe! Cu greu reușesc să găsesc în Europa o apărare atât de puternică precum a noastră"
Gianluigi Buffon, căpitan Juventus

"Trebuie să jucăm cu cuțitul între dinți, pentru că Monaco este o trupă tânără care aleargă mult și practică un fotbal fizic și agresiv"
Leonardo Bonucci, fundaș Juventus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
goggu
goggu  •  02 Mai 2017, 11:33

Ați uitat de tigrul Falcao, singurul jucător de clasă mondială din lotul lui Monaco.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează