INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPORTING - FCSB 0-0

Corespondență din Portugalia // Discuție fierbinte în liftul de pe "Alvalade" » Un fan Sporting a răbufnit după 0-0 cu FCSB: "Voi fotbal când jucați?"

Articol de - Publicat miercuri, 16 august 2017 14:24

Furios, un socio al "leilor" mi-a reproșat stilul de joc al roș-albaștrilor și erorile de arbitraj. Avea o privire dură, m-ar fi devorat, dar liftul a ajuns la parter. Și lucrurile nu au degenerat.

Mai erau doar cele patru minute de prelungire și nu mai aveam răbdare. Sus, sub copertina arenei, la etajul șapte, unde e masa presei, internetul murise de la începutul meciului și trebuia trimisă cronica. Așa că m-am strecurat printre jurnaliștii portughezi și am văzut finalul de pe scară, foarte aproape de liftul ce coboară la sala de conferințe de la parter. Sperând ca acolo să fie semnal.

"E posibil să ataci un meci întreg și să nu dai gol?

Am fost primul în fața liftului după ce Brych a fluierat. Am apăsat pe buton, rugându-mă să vină cât mai repede. Numai că, în minutul de așteptare, s-au strâns vreo zece reporteri lusitani și socios alb-verzi. Membrii cotizanți. Mai mult decât niște simpli suporteri.

Chiar înainte să se deschidă ușile, a apărut și ziaristul de la A Bola TV, cel care mă avertizase râzând înaintea partidei că Sporting va câștiga cu 3-0. Era debusolat. Am intrat împreună în lift. M-a privit trist: "Este posibil? Să ataci un meci întreg și să nu dai gol?". Îi arăt scorul pe laptop: "N-a fost chiar 3-0. Numai cu o ploaie de centrări nu reușești să marchezi. Dică v-a citit bine jocul cu Setubal. Și nu uita: marile ocazii le-am avut noi!". 

"Voi fotbal când jucați? Ăsta e antifotbal!"

În jurul meu, numai portughezi. Toți urmăreau discuția noastră. Într-o clipă, un socio mai în vârstă s-a aprins. Și-a dat seama că sunt ziarist român și aproape că mi-a strigat în față:

- Dar voi fotbal când jucați? Ăsta nu e fotbal, e antifotbal! E o prostie ce faceți. Noi vrem să jucăm, voi nu vreți decât să distrugeți.

L-am privit și i-am replicat instantaneu: "Când echipele lui Mourinho câștigă jucând aproape identic, apărare supraaglomerată și contraatac, atunci nu mai este antifotbal? De ce? Pentru că e lusitan și tot ce face el e bun?".
Nimeni nu a mai comentat nimic despre antifotbal. Totuși, același suporter surescitat nu a renunțat. A schimbat subiectul, accelerând discuția: 
- Arbitrul a jucat și el cu voi. V-a ajutat de atâtea ori, a dat toate deciziile pentru voi. Nu se poate. Aici e "Alvalade"!
I-am reamintit:
- Cu Setubal, «centralul» a dictat poate prea ușor penalty pentru Sporting în ultimele minute...

N-a lăsat ochii-n pământ. A scrâșnit din dinți:
- Suntem mai buni decât voi!
- Poate, dar scorul e 0-0. Și, dintr-odată, Sporting nu mai e favorită. Șansele sunt egale!

Liftul a oprit la parter. Am salutat, am ieșit și am luat-o în stânga, spre sala de conferințe. Acolo, fanii "leilor" nu mai aveau voie să intre. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (45)
fangigi
fangigi  •  16 August 2017, 23:06

S-au prins si lusitanii ca fcsb pacaleste de cand se stie fotbalul! Primul care a spus-o a fost antrenorul lui Southampton inca de acum 14 ani!

anton40
anton40  •  16 August 2017, 23:00

Asa da!Sa raspunzi sa nu te dai la o parte si mai ales replicile inteligente la obiect si reale!Bravo!

amicu
amicu  •  16 August 2017, 20:56

Pai cum joaca fcsb în Europa, așa o fac Chiajna și voluntari când întâlnesc primele clasate. Așa că, să nu se mai plângă fctelemistii când au meciuri în Liga 1.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează
Close