INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AKTOBE - STEAUA, MARŢI, 18:00 ÎN DIRECT PE DIGISPORT ŞI LIVE TEXT PE GSP.RO

Cornel Rîpă e sigur pe victoria Stelei în Kazahstan » "Eliminăm Aktobe, cîştigăm în play-off şi ajungem în grupele Champions League"

Rîpă a marcat pe Arena Națională în victoria Stelei cu Strømsgodset. Foto: Cristi Preda
Rîpă a marcat pe Arena Națională în victoria Stelei cu Strømsgodset. Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat marti, 29 iulie 2014 00:00 / Actualizat marti, 29 iulie 2014 19:31

Fundaşul dreapta al campioanei României, Cornel Rîpă, a acordat un interviu pentru presa din Kazahstan înaintea meciului de mîine seară dintre Aktobe şi Steaua, transmis în direct de la ora 18:00 pe DigiSport şi livetext pe GSP.RO

După ce-a reuşit să înscrie un gol în partida de săptămîna trecută de la Bucureşti în poarta norvegienilor de la Strømsgodset, fundaşul a împărtăşit planurile sale de viitor, dar şi pe ale Stelei în ceea ce priveşte "dubla" contra lui Aktobe.

- Care a fost reacţia ta cînd ai aflat că veţi juca în turul 3 preliminar contra celor de la Aktobe?
- Nu pot să spun că a fost ceva special pentru că eram pregătiţi pentru orice adversar. Nu există adversari uşori, dar în acelaşi timp există formaţii puternice, de tot, ca Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen. Deci, din punctul meu de vedere este un meci important pe care trebuie să-l tratăm serios.

- Drumul pînă în Kazahstan a fost obositor? V-aţi cam plîns de deplasarea asta!

- Da, a fost un zbor dificil, dar acest lucru nu a contat foarte mult. Principalul lucru este să ne recuperăm repede după această deplasare, pentru a face un meci foarte bun miercuri seară.

- Care este rezultatul pe care vi-l doriţi în acest prim meci?
- Cel mai important este să marcăm un gol pentru că trebuie să luăm o opţiune serioasă pentru calificarea în play-off-ul Europa League. Ar fi minunat să cîştigăm meciul la cel puţin un gol diferenţă, aşa cum s-a întîmplat şi la meciul retur cu Strømsgodset. Trebuie să punem o piatră de temelie la calificare încă din meciul acesta.

- Ce ştii despre adversarul de miercuri seară?
- Aktobe este una dintre cele mai importante cluburi din Kazahstan, o echipă obişnuită să joace în cupele europene. Anul trecut am jucat cu Dinamo Tbilisi, o formaţie pe care Aktobe a învins-o în turul precedent al Ligii Campionilor.

- Casele de pariuri o văd pe Steaua favorită!
- Da. E normal să fim echipa favorită, dar vom respecta adversarul. Sînt două meciuri cu Aktobe deci nu o să ne fie uşor.

- Ai marcat în ultimul meci european, cum va fi acum?
- E important să înscriu în fiecare meci, dar nu e un obiectiv al meu. Sînt fundaş, iar sarcina mea principală este ca echipa să nu primească gol. Eu sper ca în meciul cu Aktobe să continuăm seria cu o victorie.

- Care este obiectivul Stelei pentru acest sezon european?
- Trebuie să batem Aktobe, apoi să cîştigăm play-off-ul pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor. Toată echipa îşi doreşte calificartea în grupe. Un astfel de club faimos şi cunoscut ca şi Steaua ne obligă să jucăm în cupele europene.

5 este numărul trofeelor pe care le-a cîştigat Rîpă în carieră: 3 campionate (unul cu Oţelul, 2 cu Steaua), plus 2 Supercupe (una cu Oţelul şi una cu Steaua)

2 participări în Champions League are Rîpă cu Oţelul şi Steaua, dar şi 5 selecţii în echipa naţională a României

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (7)
rossonero.bucharest
rossonero.bucharest  •  30 Iulie 2014, 04:16

Steaua se califica pentru ca aia nu au stadion nici de Europa League, iar cine se califica aici e deja in grupele Europa League unde vin turisti etc, iar UEFA nu accepta orice stadion, orasul nu e ok pentru turistii europeni. Pentru ca aia juaca in rosu-negru si daca se joaca pe bune ar elimina Steaua mai ales ca inteleg ca au si cativa straini si nu joaca deloc rau. Una peste alta, Steaua a avut iar noroc

iulian099
iulian099  •  29 Iulie 2014, 21:51
Postat de thefisherking pe 29 Iulie 2014, 21:50

Raman la parerea ca Rapa nu e de Steaua. Nu e un fundas rau, dar are carente tehnice si ii lipseste imaginatia pe faza de atac. daca s-ar gasi un Latovlevici si pe dreapta, iar centralii s-ar obisnui sa dubleze pe plecarile in atac ale fundasilor laterali, sa urce la nivelul recuperatorilor, iarba ar ramane intacta pt vreo 40m de la Arlauskis spre centru.

Varela tata, a fost brici pe dreapta. Sa spun ca ar fi bun si matel, dar am inteles ca nu vor sa il dea la steaua, prefera sa il piarda gratis in 6 luni si fara sa joace. Ramane Varela si sunt multumit !

thefisherking
thefisherking  •  29 Iulie 2014, 21:50

Raman la parerea ca Rapa nu e de Steaua. Nu e un fundas rau, dar are carente tehnice si ii lipseste imaginatia pe faza de atac. daca s-ar gasi un Latovlevici si pe dreapta, iar centralii s-ar obisnui sa dubleze pe plecarile in atac ale fundasilor laterali, sa urce la nivelul recuperatorilor, iarba ar ramane intacta pt vreo 40m de la Arlauskis spre centru.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează