INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - SCHALKE 04 0-0

Cu Bîrsana şi în Ligă! » Surpriza lui Reghecampf cu Schalke 04: Neagu a prins al doilea său meci la Steaua

Articol de - Publicat miercuri, 27 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 27 noiembrie 2013 00:47

Reghecampf l-a utilizat din start pe Ionuţ Neagu, mijlocaşul pe care mai avusese curaj să-l folosească doar în Cupă, contra unei formaţii din liga a cincea.

Lui Ionuţ Neagu i-au trebuit două luni şi jumătate ca să-şi găsească loc la Steaua. Reghecampf l-a inclus în "11"-le de start aseară, împotriva lui Schalke, forţat de absenţele importante. Pintilii şi Lucian Filip, doi mijlocaşi mai bine cotaţi decît Neagu, nu au fost disponibili din pricina unor accidentări.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Achiziţia de la Oţelul s-a impus astfel printre titulari, într-un cuplu cu Bourceanu în centrul liniei de mijloc, o distribuţie inedită pentru Steaua.

E pariul lui MM
Ionuţ a fost transferat de la Galaţi în Ghencea exact înainte ca roş-albaştrii să completeze lista cu jucătorii eligibili pentru Champions League, însă a rămas mai mereu în afara "schemei" lui Reghecampf. Neagu nu a fost printre fotbaliştii pe care antrenorul îi dorea neapărat, el a constituit o alegere de mercato a lui Mihai Stoica, şi de aceea tehnicianul nu a avut încredere în calităţile lui.

Înainte să-l folosească, forţat, în faţa lui Schalke, Reghecampf a mai avut "curaj" să-l trimită pe teren de la începutul unui meci doar în Cupa României, cînd Steaua a întîlnit-o pe Bîrsana, o echipă din liga a cincea de care a trecut cu 4-0!

Mai jucase la Oţelul!
În rest, Ionuţ a mai bifat numai două apariţii în campionat, o dată 37 de minute contra lui FC Braşov (2-1) şi a doua oară în ultimele 29 de minute din egalul cu Pandurii, 1-1 la Tîrgu Jiu. Deci 66 de minute strînse în campionat în ultimele două luni şi jumătate. Ultima partidă "serioasă" jucată de Neagu ca titular, data din august, cînd el încă mai îmbrăca tricoul Oţelului şi a fost integralist într-un eşec cu Ceahlăul, 0-2.

Mijlocaşul concurent a jucat fundaş
Neagu mai are un singur competitor pentru al doilea post de mijlocaş central, în condiţiile absenţei lui Pintilii şi a lui Filip. El este Andrei Prepeliţă, dar concurenţa dintre ei nu a mai fost valabilă aseară. Fostul căpitan al Universităţii Craiova a început jocul ca fundaş dreapta, în locul lui Georgievski. Macedoneanul a greşit decisiv în două dintre cele patru partide disputate în grupa din Ligă, la 0-4 cu Chelsea şi la 1-1 la Basel.

500.000 de euro a plătit Steaua pentru Ionuţ Neagu. Dintre mijlocaşii centrali, mai scump a fost doar Pintilii, pe care s-au dat 700.000 de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează