INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC VASLUI

Cutremur cu blatişti de 7 stele » Pentru Vaslui se anunţă coşmar la Istanbul împotriva lui Fenerbahce

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 iulie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 20 iulie 2012 22:30

Zguduiţi de scandalul aranjării partidelor în sezonul trecut din Turcia şi cu un singur titlu de campioni în ultimii cinci ani, adversarii Vasluiului compensează prin atmosfera de pe Şukru Saracoglu şi vedetele Kuyt, Topal şi Alex


Fener a fost exclusă de UEFA din Liga Campionilor anul trecut şi se prezintă anul acesta în competiţie din postura de vicecampioană a Turciei. Tehnicianul Aykut Kocaman (47 ani) a făcut în această vară o rocadă de vedete: s-au terminat împrumuturile lui Ziegler (Juventus) şi Yobo (Everon), au plecat Emre la Atletico Madrid şi senegalezul Dia în Qatar, însă la Istanbul au sosit Mehmet Topal, de la Valencia, Dirk Kuyt, de la Liverpool, şi Kaldirim, de la Kayserispor, pentru 3 milioane de euro!

Veteranii de top fac tsunami acasă
Axul lui Fener e format însă din jucători deja rodaţi la Istanbul: portarul Demirel, 55 de selecţii pentru Turcia, căpitanul brazilian Alex, senegalezul Sow, venit de la Lille pentru 8,8 milioane euro, autohtonii Şenturk, Topuz sau Selcuk, cu aproape o sută de meciuri fiecare la acest club. Plus talentul slovac Stoch (22 ani), cumpărat de la Chelsea.

Acasă, Fener e o bestie dezlănţuită, înregistrînd o singură înfrîngere în ultimele 32 de partide oficiale, şi e capabilă să imprime un ritm sufocant: 2,1 e media de goluri marcate pe meci de Fener de cînd e antrenată de Kocaman!

"Problema este ca în prima manşă nu îl voi avea pe Wesley, care va fi suspenda. Valoarea lotului lor este indiscutabil mai mare. Vă daţi seama ce atmosferă ne va aştepta la Istanbul"
Marius Şumudică, antrenor FC Vaslui

"Vom merge la plăieşii lui Ştefan cel Mare să luăm puţin oxigen de la ei, că avem nevoie. Sînt optimism şi am încredere în echipa mea. Fenerbahce a avut nişte probleme mari, dar rămîne o echipă cu tradiţie"
Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui

Cale liberă spre grupele EL
Dacă sînt eliminaţi de Fenerbahce, vasluienii vor merge în turul 4 al Europa League, unde au şanse bune să fie cap de serie. Printre posibilii adversari se regăsesc Atromitos (Grecia), Midtjylland (Danemarca) sau Lokeren (Belgia). În cazul în care trece de Fener, Vasluiul va mai juca un tur pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor. Nu va fi cap de serie, iar adversari vor fi Braga (Portugalia), Spartak Moscova (Rusia) sau Dinamo Kiev (Ucraina)

FENERBAHCE
- Kocaman e pe banca turcilor din 2010, perioadă în care Vaslui a schimbat 4 antrenori (Lopez Caro, Hizo, Inacio şi Şumudică)
- Cartierul Kadikoy din Istanbul, "casa" lui Fener, are 700.000 de locuitori, de zece ori mai mult decît Vasluiul
- Printre suporterii celebri se numără Kemal Ataturk, "părintele" Turciei moderne, fostul prim-ministru Erdogan şi pilotul brazilian de F1 Felipe Massa
- "Iadul galben-albastru" pe care joacă acasă, construit în 1908, a fost renovat în 1999 cu 80 milioane de euro
- Turcii au obţinut 18 titluri de campioni naţionali, în vreme ce FC Vaslui a petrecut doar 7 sezoane în Liga 1


126 milioane euro valorează lotul lui Fener conform transfermarkt, faţă de doar 29 al Vasluiului, 10 jucători turci fiind evaluaţi la peste 5 milioane euro

Echipa probabilă: Demirel - Gonul, Kesimal (Irtegun), Korkmaz, Kaldirim - Topal, Alex, Selcuk - Kuyt, Sow (Şenturk), Stoch

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
rapidist_sutelasutaa
rapidist_sutelasutaa  •  28 Iulie 2012, 00:17

Foarte rau

rapidist_sutelasutaa
rapidist_sutelasutaa  •  28 Iulie 2012, 00:17

Foarte rau

rapidist_sutelasutaa
rapidist_sutelasutaa  •  28 Iulie 2012, 00:17

Foarte rau

Vezi toate comentariile (25)
Comentează