INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DORTMUND - ŞAHTIOR 3-0 (ÎN TUR 2-2)

Dă refresh sau pleacă? » După 0-3 la Dortmund, Mircea Lucescu agită ameninţător apele la Şahtior

Mircea Lucescu a rămas în umbra reflectoarelor la Dortmund, care a defilat marți cu Șahtior
Mircea Lucescu a rămas în umbra reflectoarelor la Dortmund, care a defilat marți cu Șahtior

Articol de - Publicat joi, 07 martie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 06 martie 2013 21:52

Antrenorul român a acuzat plafonarea unor titulari şi se gîndeşte să reîmprospăteze echipa. Dezamăgit pentru eliminare, nu s-a decis însă dacă îşi va prelungi contractul scadent în vară.

A sperat să ajungă cu Şahtior a doua oară în "sferturile" Ligii, însă Dortmund l-a spulberat în retur (0-3) şi i-a bulversat gîndurile. Mircea Lucescu plănuieşte mişcări de trupe sau chiar o plecare la vară! L-a deranjat metamorfoza negativă produsă în pauza de iarnă, o dată cu plecarea lui Willian.

Potrivit agenţiei ucrainene Terrikon, nu ar fi exclus ca antrenorul român să-şi facă bagajele în iunie. Într-o discuţie cu stafful tehnic chiar după returul cu Borussia, ar fi mărturisit că nu şi-ar prelungi contractul scadent la sfîrşitul sezonului. Ca să rămînă ar trebui să remanieze lotul, iar declaraţiile la cald făcute la conferinţa de presă din Germania nu vin decît să întărească nemulţumirile acumulate.

"Ne gîndim la reîmprospătarea echipei, pentru că jucătorii se plafonează cînd evoluează la acelaşi nivel an de an, avem nevoie de un suflu nou. Continuăm să facem greşeli mari şi am fost dominaţi categoric. Ne-a fost teamă, ne-au învins pe merit. Au făcut un presing extrem de agresiv, iar ai mei s-au pierdut. Ne-au fost fatale 7 minute, cînd Borussia a profitat de erorile noastre. La pauză i-am trezit şi într-un sfert de oră am avut 4 ocazii. Dacă reuşeam să dăm un gol, poate alta era şi soarta partidei. Gafa lui Piatov a venit ca bonus, ne-a ruinat", s-a plîns Il Luce.

Care acuză penaltyul clar refuzat la 0-3 pentru henţ: "Nu înţeleg de ce mai sînt arbitrii în spatele porţii dacă nu văd astfel de faze".

Curtat de Beşiktaş şi Fener
Nu mai departe de decembrie 2012, turcii au făcut din nou presiuni ca să-l convingă pe Lucescu să revină. I-a refuzat şi a amînat discuţiile cu Beşiktaş şi Fenerbahce pentru la vară. "Îmi lipseşte Turcia. La finalul sezonului se termină contractul şi vorbim atunci. Acum mă concentrez numai la meciurile din Ligă, vreau să ajungem în «sferturi»", declara în iarnă Il Luce. Care le-a pregătit pe Galatasaray şi pe Beşiktaş între 2000 şi 2004.

Raţ ajunge la OM!
Răzvan Raţ şi-a găsit echipă pentru sezonul viitor. El s-a înţeles cu Marseille, locul 3 din Franţa, şi a mai rămas doar să semneze cu fosta cîştigătoare a Cupei Campionilor Europeni. Raţ, 32 de ani în mai, pleacă liber de contract după 11 ani petrecuţi la Doneţk.

Lucescu hotărîse deja să nu-i extindă înţelegerea scadentă în vară şi-şi asigurase postul de fundaş stînga cu Ismaily, un brazilian de 23 de ani achiziţionat de la Braga cu 4 milioane de euro.

"Nu ştiu dacă Lucescu pleacă la vară. El şi preşedintele vor discuta. La cald, după un meci, poţi zice orice. Nu merită să iei însă decizii influenţat de trăirile de moment" ( Serghei Palkin, director general Şahtior)

"Am comis aceleaşi greşeli ca-n tur, am luat un gol din fază fixă, apoi altul dintr-o bîlbîială în careu. N-am respectat ceea ce ne-a spus antrenorul" (Răzvan Raţ, fundaş Şahtior)

"Lucescu distrus de uraganul Borussia. Cît lipseşte Willian: Şahtior a fost de nerecunoscut! 91 de zile de pauză au dezacordat orchestra care încînta Europa în toamnă" (Gazzetta dello Sport, cotidian italian)

"Borussia a înfulecat Şahtiorul dintr-o muşcătură. Echipa ucraineană a dezamăgit şi s-a prăbuşit sub avalanşa germană. Taison are viteză, dar nu şi calitatea lui Willian" (Marca, jurnal spaniol)

27 de ani şi 195 de zile a fost media de vîrstă a titularilor folosiţi de Lucescu la Dortmund, cea mai bătrînă echipă aliniată de Şahtior în Ligă. Cu 45 de zile peste cea de la 2-3 cu Chelsea

Citește și:

Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Nationala
Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (29)
whosyourdady
whosyourdady  •  07 Martie 2013, 16:56
Postat de playmaker pe 07 Martie 2013, 11:25

Foarte puternic campionat rusia se duc toti jucatorii expirati de 35 de ani si aia la 2-3 echipe.in curand e peste spania. Si anji rupe norma in champions league cine nu a auzit de ei, castiga ucl anu asta cu eto.

omule, Anji nu joaca in Europa League?

whosyourdady
whosyourdady  •  07 Martie 2013, 16:55
Postat de radianu pe 07 Martie 2013, 12:24

Mircica cred ca este cazul sa te pensionezi si sa mai lasi si pe altii sa antreneze!

Lucescu si la 80 de ani va fi mai bun decat alti antrenori mai tineri ca el

il_unico_capitano_totti
il_unico_capitano_totti  •  07 Martie 2013, 13:15

multi frustrati p-aici...

Vezi toate comentariile (29)
Comentează