INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB

Dică a transformat echipa față de perioada lui Reghecampf, dar stilul lui pare riscant cu Plzen

foto: Cristi Preda, GSP
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 iulie 2017 09:00

Nicolae Dică a transformat echipa față de perioada lui Reghecampf: o singură dată FCSB a mai dominat pe cineva la fel de clar ca pe Voluntari, un stil ce pare riscant cu Plzen.

"Principiul meu e că echipa trebuie să joace ofensiv, n-o să mă abat niciodată de la ideea asta!". Dică a făcut promisiunea asta la învestirea pe banca steliștilor și o respectă. Încă de la primul meci se vede influența noului antrenor.

Partida cu Voluntari a arătat clar care sunt intențiile lui Nic. Acesta e "nickname"-ul pe care îl folosesc jucătorii când i se adresează tehnicianului în vârstă de 37 de ani.

Bombardament

FCSB a fost peste adversara din Ilfov la toate capitolele: posesie, cornere, șuturi. Și nu doar că i-a fost superioară Voluntariului, dar a depășit performanțele din perioada în care Reghecampf conducea echipa.

Posesia a fost facilitată și de stilul echipei lui Niculescu, una care nu ține neapărat să aibă mingea, preferă să se retragă și să aștepte ocazii pentru contraatacuri. Steliștii au avut balonul în 60% din timp.

Nu a fost vorba numai despre posesie în jocul noii formații a lui Dică. Roș-albaștrii au tras 21 de șuturi în prima etapă. O singură dată a mai avut FCSB atât de multe șuturi în partidele de anul acesta.

Culmea, s-a înregistrat performanța asta tocmai într-un meci al cărui rezultat a fost dezastruos, acel 1-1 cu Viitorul din cauza căruia clubul lui Becali a pierdut titlul de campion! Atunci s-a șutat de 23 de ori la poarta lui Râmniceanu, cu două șuturi mai mult decât cele bifate duminică seară.

La pachet cu slăbiciuni

Stilul spectaculos și riscant pe care l-a adus Dică a funcționat de la prima reprezentație și e de așteptat să fie potrivit în campionat, în condițiile în care adversarele se baricadează de obicei când îi întâlnesc pe steliști. Ce se va petrece în Europa?

Daniel Pancu, un rival tradițional al roș-albaștrilor, i-a avertizat cu o declarație la DigiSport: "Cred că Steaua e mai ușor de bătut acum dacă adversarul are puterea să conducă jocul. Față de sezoanele trecute, echipa nu mai are puterea să se închidă, apărarea e mai slabă".

Spectacolul din atac a venit la pachet cu șubrezirea defensivei. Voluntari a egalat la unu și a tras 9 șuturi la poarta lui Niță. Mai multe decât a dat Dinamo în play-off, când a pierdut cu 1-2 și a șutat de 7 ori. 

  • 7 jucători de atac a folosit Dică în partida cu Voluntari: Man, Budescu, Tănase, Gnohere, Teixeira, Alibec, De Amorim. Primii patru au fost titulari, ceilalți au intrat pe parcurs

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
rinist
rinist  •  19 Iulie 2017, 10:25

De ce mi-ati sters comentariul, l0serilor? era doar un scurt istoric al activitatii lui alpin pe acest forum

rinist
rinist  •  19 Iulie 2017, 10:21
Postat de saviola2_8 pe 19 Iulie 2017, 09:53

Alpin, cand te-am vazut prima oara m-am speriat, cred ca aveai in jur de 70 de ani, si asta era acum vreo 4 5 ani:) cand te-a deconspirat un user. Tot la fel de senil ai ramas, ca spre bine nu mai mergi, doar spre cimitrir:) coana Edith ce face? ce mai e pe la Turda,l cred ca e un oras anos, nu? Ce s-a intamplat cu contul tau, Observator_federa? ai luat galben? Nici pe ucenicul tau nebraska nu l-am mai vazut...Apropo, banii nu mai vin de la Pazkani acum....de la cine incasati? La-ti pus si pe diogene ala de la sepsi la plata?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sooos1ck
sooos1ck  •  19 Iulie 2017, 10:05
Postat de Vladimir Bogdan pe 19 Iulie 2017, 09:59

Care Dică?! adică... ciobanul îmbrăcat în pielea lui Dică.

Hater esti, hater vei muri....daca o sa ai vreodata plozi, invata-i sa nu fie ca tine, dar din pacate aschia nu sare departe de trunchi!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează