INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  OTELUL - BENFICA, AZI, 21:45, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Dorinel Munteanu vrea primele 3 puncte în Liga Campionilor: "Voi fi din nou naşul portughezilor!"

Tehnicianul Oţelului şi-a adus aminte că i-a mers bine împotriva lusitanilor: a eliminat-o cu Dinamo pe Sporting, în 1991, şi a marcat contra Portugaliei cel mai important gol al său la echipa naţională
Tehnicianul Oţelului şi-a adus aminte că i-a mers bine împotriva lusitanilor: a eliminat-o cu Dinamo pe Sporting, în 1991, şi a marcat contra Portugaliei cel mai important gol al său la echipa naţională

Articol de - Publicat marti, 27 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 27 septembrie 2011 09:10

Tehnicianul Oţelului şi-a adus aminte că i-a mers bine împotriva lusitanilor: a eliminat-o cu Dinamo pe Sporting, în 1991, şi a marcat contra Portugaliei cel mai important gol al său la echipa naţională


Zeci de fotoreporteri şi de reporteri. Din România, Portugalia, Spania şi chiar Anglia. Toţi au venit la Bucureşti pentru meciul Oţelului cu Benfica de pe Naţional Arena. "Nu ştiam prea multe despre Oţelul, dar îl cunosc pe Dorinel", spune un jurnalist portughez care este întrerupt de delegatul UEFA. "Bună ziua, bine aţi venit la conferinţa domnului Munteanu!".

- Domnule Munteanu, e Oţelul gata pentru surpriza Ligii?
- E o presiune destul de mare pe noi în partida cu Benfica, dar pot spune că sîntem pregătiţi. Jucăm cu o formaţie puternică, cu o tradiţie în fotbalul internaţional. Eu am încredere în băieţii mei, sîntem o echipă cu şanse foarte mici, dar....

- Speraţi la o minune?
- Normal că-mi doresc foarte mult să fim surpriza plăcută a serii şi să facem o minute. Sper ca spectatorii care vor veni la stadion să fie cei mai fericiţi după acest joc. Eu am mai spus, vreau 9 puncte în grupe!

- Se poate?
- De ce să nu se poată? Ne ţine cineva legaţi de picioare? Avem meciuri de jucat, cu Benfica luăm primele 3 puncte, apoi mai avem de tras pentru restul de 6.

"Nu mă tem de Benfica"

- Cum îi simţiţi pe jucători?
- Relaxaţi, dar în acelaşi timp extrem de concentraţi asupra meciului. Cel mai important este că au trecut peste emoţiile debutului. Vreau ca jucătorii mei să abordeze cu încredere meciul, pentru că se poate!

- Vă e teamă de Benfica?
- Eu am anumite sentimente frumoase legate de echipele din Portugalia, deci nu mă tem!

- Despre ce e vorba?
- Am jucat în '91 împotriva lui Sporting cînd eram la Dinamo. Am cîştigat atunci. Apoi, am mai jucat cu echipa naţională la Porto, cţnd am marcat şi am cîştigat din nou. Deci se poate şi în această seară!

- Ce vă doriţi înaintea acestei partide?
- Să avem şi noi parte de puţină şansă! Este realizabil orice în Liga Campionilor. Noi sîntem campionii României, reprezentăm România în această competiţie şi trebuie să dăm tot ce-avem mai bun.

- Vă deranjează presiunea înaintea acestei partide?
- Nu vreau să discut despre altceva decît despre meci. Dar pot să spun că ar trebui să fim respectaţi de aceste persoane care încearcă să ne facă rău!

- Cum e pe Naţional Arena?
- Superb! Ne face o deosebită plăcere să fim prima echipă din România care joacă pe acest stadion. Sper să nu dezamăgim.

Clasament
1. Basel    1    1    0    0    2-1    3p
2-3. Benfica    1    0    1    0    1-1    1p
Man. United    1    0    1    0    1-1    1p
4. Oţelul 1    0    0    1    1-2    0p

Meciurile viitoare (18 octombrie): Oţelul - Manchester United; Basel - Benfica

"M-aş bucura să fie şi un autogol, numai să cîştigăm cu Benfica. Nu contează cine marchează"
Marius Pena, atacant Oţelul

"Noi nu sîntem în competiţie cu Unirea Urziceni, obiectivul nostru este să ne calificăm în Europa League"
Marius Pena, atacant Oţelul

"Sînt emoţii la fiecare meci, dar trebuie să demonstrăm pe teren că n-am ajuns întîmplător aici"
Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul

"Gazonul este foarte bun şi cred că va fi un joc foarte spectaculos contra Oţelului"
Ezequiel Garay, fundaş Benfica

Se tem de Oţelul
Ezequiel Garay a declarat la conferinţa de presă de ieri că portughezii se tem de Oţelul Galaţi, care se poate califica mai departe în Liga Campionilor. "Toate jocurile sînt dificile, dar sîntem pregătiţi şi sperăm să cîştigăm. Va fi o partidă complicată pentru că echipele mici vor să demonstreze mai ales pe teren propriu că sînt mult mai puternice. Este fundamental pentru noi să cîştigăm, dar Oţelul este o echipă bună care se poate califica mai departe", a spus fundaşul Benficăi.

Poborsky român
Jorge Jesus, antrenorul Benficăi, a dezvăluit ieri la conferinţa de presă că se teme de Liviu Antal. "Oţelul are un colectiv foarte puternic, va fi un meci pe care ne dorim să-l cîştigăm. Sper ca Antal să nu prindă o zi foarte bună! Este un jucător foarte interesant, care seamănă foarte mult cu Karel Poborsky", a punctat tehnicianul. Poborsky este fostul mijlocaş dreapta ceh care a jucat între 1998 şi 2000 la Benfica.

Autocare pentru fani
Suporterii gălăţeni care şi-au achiziţionat bilete pentru meciul din această seară vor avea parte de transport gratuit pînă la Bucureşti. Nu mai puţin de zece autocare vor pleca în jurul prînzului din centrul oraşului, cu cei care vor face dovada achiziţionării unui tichet de acces. "Ne dorim să avem cît mai mulţi gălăţeni alături atît la meciul cu Benfica, dar şi la restul partidelor", a declarat Dragoş Ghiuţă, directorul de marketing al gălăţenilor.

Antrenamentul oficial pe Dinamo II
Dorinel Munteanu a decis ca antrenamentul oficial al gălăţenilor să fie efectuat pe terenul de pregătire al lui Dinamo, pentru a nu strica gazonul de pe Naţional Arena. "Noi am făcut un antrenament pe Naţional Arena, duminică seară, dar în adidaşi, pentru a proteja gazonul. I-am lăsat pe adversarii noştri să intre cu crampoanele. Starea gazonului se prezintă mult mult mai bine decît la meciul cu Franţa, sper să reziste!", a punctat "Neamţul".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
mike8
mike8  •  28 Septembrie 2011, 16:38

Software ce depisteaza toate pariurile sigure,surebets de la orice case de pariuri,peste 100 de surebets pe zi,din care va alegeti ce vreti sa jucati . detalii pe pariurisigure10. info !///

ipsilante
ipsilante  •  27 Septembrie 2011, 22:42

Dorinel, s-a trezit speriat din somn si spune lucruri trasnite! Baaa! Arbitrii astia nu mai sint de cumparat! Cu echipa de cacao pe care o aveti, anul asta o sa va bateti la retrogradare...

bluevibess
bluevibess  •  27 Septembrie 2011, 18:03

Otelul o sa faca cel mai bun meci din istoria sa! 0-3 ! Sa fim seriosi ! Poate la un egal,dar la victorie in nici un caz !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează