INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - REAL MADRID 1-2

După o lună albă și plină de critici, iată-l pe Cristiano! Mister 100 » "Cine se îndoia de mine?"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 13 aprilie 2017 10:07

Real Madrid a învins aseară la Munchen, 2-1 cu Bayern, "dublă" a lui Cristiano. Ronaldo nu mai marcase niciun gol la Real din 12 martie, de la 2-1 cu Betis!

"Randamentul lui e foarte scăzut. Nu mai e agresiv, nici motivat", spunea Bernd Schuster de curând. Portughezul i-a răspuns cu Bayern: e primul jucător din istorie cu 100 de goluri europene.

Trecuse o lună completă. Prima lună a carierei în care Cristiano nu înscria. Niciun gol. Zero. Din 12 martie, de la 2-1 cu Betis Sevilla pe "Bernabeu", Balonul de Aur intrase într-un vârtej al nereușitelor și al frustrării. 310 minute, mai mult de cinci ore, numărul 7 s-a blocat. Trei meciuri de campionat la rând!

"E incredibil cât de mult ratează"

Contestatarii parcă de-abia așteptau să-l critice. Printre ei, și Bernd Schuster, fost jucător de Clasico, și într-o tabără, și în cealaltă: "Randamentul lui Ronaldo e foarte scăzut, e evident în ultima vreme", a declarat neamțul. "Mi-l amintesc cum era sezonul trecut. La 4-0, încă mai voia să dea două goluri. Era agresiv, feroce chiar în căutarea altor goluri. Acum, nu mai e agresiv, nici motivat. Și e incredibil cât de mult ratează". Iar Schuster observa și că lusitanul nu mai punctase în Champions de 6 meciuri! 617 minute. Din toamnă!

Perfect ca vârf

Miercuri, CR7 le-a dat o replică tuturor celor care se îndoiau de el. "Dar cine se îndoia de mine?", a replicat amuzat Cristiano. "Cei care mă iubesc nu s-au îndoit nicio clipă de mine".

Pe Allianz Arena, Ronaldo a fost extraordinar în poziție de vârf. Opt șuturi, două goluri. Și putea fi hat-trick, dacă nu se împiedica singur în careul mic. Căpitanul campioanei Europei a devenit primul jucător din istorie cu 100 de goluri continentale: 98 în Champions, două în Supercupă.

De ce atinge vârful de formă la sfârșitul sezonului

Atacantul, 32 de ani, are o explicație a exploziei de miercuri: "Am făcut o schimbare radicală în antrenamente pentru a atinge vârful de formă la sfârșitul sezonului. În ultimii ani, am încheiat competițiile la limită și cu mici accidentări. Nu mai voiam asta. Acum, echipa e bine și Cristiano joacă bine".

Țintele pentru acest final de stagiune? "La Liga și Champions". Două trofee!

100 de goluri în Europa. Bornele lui Ronaldo

1 (9 august 2005) Man. United - Debrecen 3-0
10 (4 martie 2008) Man. United - Lyon 1-0
15 (5 mai 2009) Arsenal - Man. United 1-3
25 (23 noiembrie 2010) Ajax - Real 0-4
50 (9 aprilie 2013) Galatasaray - Real 3-2
75 (9 decembrie 2014) Real - Ludogoreț 4-0
100 (12 aprilie 2017) Bayern - Real 1-2

"O sută de goluri în Europa... Sunt foarte fericit. Voiam să ating acest record. E o onoare și o mare bucurie"
Cristiano Ronaldo

 

So happy with the victory tonight and to have reached

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează