INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA U19 - FC BASEL U19 1-1

Egali cu copiii mai mici » Steliştii au marcat primul gol şi au cîştigat primul punct în UEFA Youth League, după 1-1 cu Basel

Articol de - Publicat miercuri, 23 octombrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 11 martie 2014 13:49

Basel a folosit 8 jucători sub limita de 18 ani pe care o impune competiţia şi roş-albaştrii, mai mari cu un an, puteau chiar să cîştige

Steaua a scos primul punct în varianta pentru juniori a Ligii Campionilor, contra celei mai tinere echipe din grupă. Basel a trimis la Mogoşoaia o formaţie în care fiecare elveţian a fost, în medie, mai tînăr cu un an decît un român, şi puştii roş-albaştri au izbutit să egaleze după ce fuseseră conduşi.

Spre final, marcatorul Tîrnovan a fost foarte aproape să înscrie din nou, însă a ratat o şansă excelentă, din careul lui Basel.

Click aici pentru VIDEO!

Patru de 16 ani
Elveţienii au condus cu 1-0 după golul lui Ajeti, rezultat în urma unui corner şi a unei acţiuni în care a fost depăşit stoperul Hodorogea. Steaua nu doar a egalat, ci a arătat mai dezinvoltă decît în cele două partide anterioare, capabilă de data asta să-i reziste adversarului a cărui medie de vîrstă a fost mai scăzută.

Antrenorul Ion Toma a avut pe teren un singur jucător de 17 ani, pe atacantul Daniel Gheorghe, restul au avut vîrsta de 18 ani. Basel a utilizat, cu tot cu fotbaliştii trimişi pe teren pe parcursul jocului, patru copii de 16 ani şi alţi patru de cîte 17 ani.

Au egalat ai lui Hagi
Golul stelist a fost sută la sută o realizare a Academiei "Gheorghe Hagi", fiindcă la el au participat doi fotbalişti împrumutaţi de la Viitorul. Mitriţă, nepotul fostului fundaş stînga al roş-albaştrilor de la finalul anilor '90, a creat faza pe partea dreaptă şi i-a centrat lui Tîrnovan, care a finalizat perfect, cu latul piciorului stîng, pe colţul scurt.

Ambii au apucat deja să debuteze în Liga 1 pentru echipa de seniori a Viitorului. Steaua a păstrat locul al treilea în grupa din Youth League, avantajată de golaveraj, faţă de Basel: 1-8 au românii şi 1-10 elveţienii.

Inzaghi, Vieira, Tomiţă
Youth League e la prima ediţie şi UEFA a promovat competiţia pe site-ul oficial drept o întrecere a foştilor mari fotbalişti, aflaţia acum în posturi de tehnicieni. Personajele-cheie din materialul federaţiei europene sînt Patrick Vieira şi Filippo Inzaghi. "Foştii eroi îi conduc pe cei noi în Youth League", scrie site-ul UEFA.

Francezul, fost mijlocaş la Juventus şi la Arsenal, e şeful Academiei de tineret a lui Manchester City, în vreme ce Pippo Inzaghi antrenează echipa de tineret a Milanului. Mai e pomenit şi Nicky Butt, închizătorul lui Manchester United de acum un deceniu şi jumătate, în prezent antrenor al tinerilor "diavoli". Steaua nu se încadrează în "modă", întrucît ea nu a ales vreun fost mare fotbalist pentru "Champions League de juniori", ci pe Ion Toma, profesor la Liceul "Eliade" şi antrenor în Cupa Liceelor.

Steaua - Basel 1-1
Au marcat: Tîrnovan (53) / Al. Ajeti (38)
Steaua: Cojocaru - Iordache, Hodorogea, Boitoş, Cardaş - Aldea, B. Basile - Grădinaru, D. Gheorghe, Tîrnovan - Mitriţă
Antrenor: Ion Toma
Au mai jucat: Ţandără, Stoica
Basel: Baldinger - Goncalves, Ad. Ajeti, Kadoic, Keller - Schar - Manzambi, Simici, Mbarga - Al. Ajeti, Sulejmani
Antrenor: Michel Kohler
Au mai jucat: Selmani, Korkmaz, Pugliese

Celălalt meci al grupei: Schalke - Chelsea 0-2
Clasament după 3 etape:
1. Chelsea 9 p
2. Schalke 6 p
3. Steaua 1p
4. Basel 1p

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Campionate
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii
Superliga
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (2)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  23 Octombrie 2013, 14:39

Golul stelist a fost sută la sută o realizare a Academiei "Gheorghe Hagi"!!!!!!!!!! In articol se vorbeste despre ...purtatorii de tricouri steliste ! Punct !

adianghelescu
adianghelescu  •  23 Octombrie 2013, 14:23

aia e diferenta aseara la aia au intrat jucatori de 19-20 ani la stoaia a intrat kapetanos si tatu no comments

Vezi toate comentariile (2)
Comentează